Συναισθηματική Μοναξιά στη Σχέση: Οι λόγοι και τι να κάνεις - Men's Bible

Συναισθηματική Μοναξιά στη Σχέση: Οι λόγοι και τι να κάνεις

Συναισθηματική Μοναξιά στη Σχέση: Οι λόγοι και τι να κάνεις, Γιατί αξίζει η Ψυχοθεραπεία

Η συναισθηματική μοναξιά στη σχέση είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι βιώνουν…

Για πολλούς ανθρώπους η σχέση σημαίνει ασφάλεια και σιγουριά. Έχεις έναν άνθρωπο που αγαπάς και μπορείς να στηριχτείς πάνω του για ό,τι χρειαστείς. Σε καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνεις.

Αυτό που πολλοί όμως δεν περιμένουν αλλά συμβαίνει συχνά, είναι το να νιώθουν μόνοι ενώ έχουν σχέση, να νιώθουν δηλαδή μοναξιά στη σχέση.

Πως γίνεται να έχεις την κοπέλα σου, να περνάτε καλά, να είστε εκεί ο ένας για τον άλλο αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις πως είσαι μόνος;

Η μοναξιά στη σχέση μπορεί να έχει πολλές μορφές. Μπορεί να νιώθεις πως η κοπέλα σου δε σε αγαπάει, δε νοιάζεται για σένα, δεν ακούει αυτά που λες, μπορεί να φοβάσαι να της μιλήσεις για ορισμένα θέματα ή να νιώθεις συνεχώς στενοχωρημένος.

Αν και εσύ βρίσκεσαι σε μια σχέση αλλά νιώθεις μόνος, θα έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείς να το διορθώσεις.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις μοναξιά στη σχέση;

#1 Εσωτερική μοναξιά

Θα αναρωτιέσαι πως γίνεται το ότι νιώθεις μόνος μέσα σου να έχει σχέση με τη μοναξιά στη σχέση. Το παρελθόν, ο χαρακτήρας και τα βιώματά σου όμως παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως δρας μέσα σε μια σχέση.

Μπορεί να μη νιώθεις αυτοπεποίθηση. Κάποιος που έχει αυτοπεποίθηση εμπιστεύεται τη σχέση του και είναι ικανοποιημένος από αυτή. Μήπως ζητάς συνεχώς επιβεβαίωση από την κοπέλα σου;

Ίσως πάλι να είσαι απόμακρος σαν άνθρωπος και να δημιουργείς άθελά σου μια απόσταση ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους γύρω σου.

Αν δε νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου, δε θα μπορέσεις να νιώσεις ασφαλής στη σχέση. Αν φοβάσαι συνεχώς πως θα σε απατήσει, θα σου πει ψέματα ή θα βρει άλλον άντρα καλύτερο, επειδή συνέβη στο παρελθόν σε σένα ή κάποιον γνωστό σου, θα συνεχίσεις να νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου και στο τέλος θα την καταστρέψεις.

#2 Η κακή επικοινωνία φέρνει μοναξιά στη σχέση

Όπως έχουμε ξαναπεί, η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για μια σχέση. Πρέπει να μιλάς με την κοπέλα σου, να σε ακούει και να την ακούς. Να λέτε για όλα τα θέματα που σας απασχολούν και να λύνετε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Όλη αυτή η επικοινωνία πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο. Χωρίς φωνές, τσακωμούς και άσχημα σχόλια. Πρέπει να ακούτε και να κατανοείτε όσα λέτε και να είστε διατεθειμένοι να προσπαθήσετε για να πετύχει η σχέση σας.

#3 Διαφορετικά προγράμματα

Όσο και να αγαπάς την κοπέλα σου, δεν αρκεί.

Χρειάζεται να βρίσκετε και χρόνο να τον περνάτε μαζί. Δεν μπορείς να τη βλέπεις 2 φορές το μήνα ενώ ζείτε στην ίδια πόλη. Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί, όσο πιο συχνά μπορείτε. Μοναξιά μέσα στη Σχέση: Τι να κάνω;, 5 Δύσκολες Αλήθειες της Ζωής που κάθε Άνδρας πρέπει να Αποδεχτεί, Δεν υπάρχουν Μαγικές Λύσεις και Ατάκες μοναξιά στη σχέση

#4 Ποιότητα κοινού χρόνου

Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά είναι σημαντικό να είναι και ποιοτικός αυτός ο χρόνος. Μπορεί το να πείτε ένα γρήγορο γεια στο δρόμο καθώς γυρίζετε από τις δουλειές σας και βρίσκεστε σε ένα φανάρι να είναι κοινός χρόνος, αλλά δεν είναι ποιοτικός.

Κάντε μαζί πράγματα που αγαπάτε, δοκιμάστε καινούρια, μιλήστε, διασκεδάστε και περάστε καλά.

#5 Οι διαφορετικοί στόχοι δημιουργούν μοναξιά στη σχέση

Καλό είναι να έχετε κοινούς ή έστω παρόμοιους στόχους στη ζωή αν θέλεις να νιώθεις καλά στη σχέση σου. Πρέπει να έχετε έναν κοινό προσανατολισμό, ένα κοινό στόχο για το μέλλον και τη σχέση σας.

Μπορεί εσύ να θέλεις γάμο αλλά εκείνη να μη θέλει ούτε να το ακούει. Εσύ να θέλεις να μείνετε στην πόλη αλλά εκείνη σε ένα χωριό.

Όταν θέλετε διαφορετικά πράγματα αρχίζετε να απομακρύνεστε. Νιώθεις μπερδεμένος, αγχωμένος και πολλές φορές χωρίς ελπίδα για τη σχέση σας. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις μόνος μέσα στη σχέση σου, αφού βλέπεις πως οι στόχοι σου δε συγκλίνουν με τους δικούς της.

#6 Ανάγκες

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκες. Σωματικές, ψυχικές, σεξουαλικές. Σε μια σχέση ελπίζεις να καλύψεις κάποιες από αυτές. Όταν όμως καμία από τις ανάγκες μας δεν βρίσκει ανταπόκριση, είναι λογικό να νιώθουμε πως στερούμαστε αγάπης και προσοχής.

Όταν οι ανάγκες δεν καλύπτονται μέσα στη σχέση, τις ψάχνεις αλλού. Σε δουλειά, φίλους, άλλη σχέση.

Χρειάζεσαι βοήθεια με τη σχέση σου; Οι Coach μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν.

#7 Πόνος και προδοσία

Αν σε έχει απατήσει ή έχει κάνει κάτι που σε πλήγωσε, είναι λογικό να νιώθεις μόνος. Έχεις στιγματιστεί από αυτό που έκανε και μάλλον δεν την έχεις συγχωρέσει ακόμα.

Για να ξεπεράσεις κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνος, υπομονή και θέληση. Μαζί θα το καταφέρετε αν θέλετε να ξαναφτιάξετε τη σχέση σας.

Το να νιώθεις μόνος ενώ είσαι σε σχέση, μοιάζει οξύμωρο αλλά συμβαίνει συχνά. Μπορεί να νιώθεις έτσι γιατί έχεις πληγωθεί στο παρελθόν ή γιατί δεν έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι ανασφαλής.

Βρες αυτό που σε κάνει να νιώθεις μοναξιά στη σχέση σας και προσπάθησε να το διορθώσεις. Μην καταστρέφεις τη σχέση σου χωρίς λόγο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!