Πως η Παιδική Ηλικία επηρεάζει την Ερωτική σου Ζωή - Men's Bible

Πως η Παιδική Ηλικία επηρεάζει την Ερωτική σου Ζωή

η Παιδική Ηλικία την Ερωτική σου Ζωή

Η παιδική ηλικία επηρεάζει την ερωτική σου ζωή ως ενήλικας. Όλοι γνωρίζουμε τα στάδια της ζωής. Είμαστε παιδιά, περνάμε την εφηβική φάση και μετά γινόμαστε ενήλικες. Ως ενήλικες, πολλοί από εμάς αρχίζουμε να βγαίνουμε ραντεβού, ερωτευόμαστε και σχεδιάζουμε να περάσουμε τη ζωή μας σε μια σχέση.

Πως σχετίζονται όμως οι παιδικές σου αναμνήσεις και οι νεανικές εμπειρίες σου με την ενήλικη σχέση σου; Στην πραγματικότητα, η παιδική ηλικία επηρεάζει την ερωτική σου ζωή δραστικά.

Διάφορες εμπειρίες και μοτίβα στη παιδική ηλικία σου, μπορεί να προκαλούν μεγάλο μέρος των προβλημάτων και των συγκρούσεων στη σχέση σου σήμερα. Επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από την ανατροφή μας με τρόπους που δεν μπορούμε καν να συνειδητοποιήσουμε.

Όσο περισσότερο μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε αυτές τις επιρροές, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε  να καταλάβουμε πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για να ωφελήσουμε και όχι να βλάψουμε τις σχέσεις μας.

Για να καταλάβεις πώς η παιδική ηλικία σου επηρεάζει την ερωτική σου ζωή, πρέπει πρώτα να προσδιορίσεις ποια πρότυπα και κανόνες προήλθαν από την παιδική ηλικία σου. Οι άνθρωποι μαθαίνουν παρατηρώντας και μιμούμενοι τους άλλους. Επομένως, πράγματα τα οποία έχουμε δει και παρατηρήσει στην οικογένεια μας, μεγαλώνοντας μας διαμορφώνουν σημαντικά.

#1 Τα πρότυπα επικοινωνίας στην παιδική ηλικία σου

Κάθε οικογένεια επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο. Σε ορισμένες οικογένειες, η σύγκρουση αντιμετωπίζεται με ήπιους τόνους και ηρεμία, ενώ σε άλλες με ανεβασμένους τόνους και φωνές.

Όλοι αναπτύσσουμε τον δικό μας τρόπο επικοινωνίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρεαζόμαστε σημαντικά από τα πρότυπα της οικογένειας μας. Αυτές οι διαφορές στην επικοινωνία αναπόφευκτα θα βγουν στις σχέσεις μας.

Όσο πιο σύντομα μπορέσεις να προσδιορίσεις τα πρότυπα επικοινωνίας σου, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να τα γνωστοποιήσεις στη σύντροφο σου. Στη συνέχεια, μπορείτε από κοινού να δημιουργήσετε τα δικά σας πρότυπα επικοινωνίας για τη σχέση σας.

#2 Οι αξίες και τα πιστεύω σου

Οι πεποιθήσεις και οι αξίες σου επηρεάζονται σημαντικά από τον τρόπο ανατροφής σου και την οικογένεια σου. Ακόμα και αν μεγαλώνοντας αναπτύξεις τις δικές σου αξίες και πιστεύω, πάντα θα «κουβαλάς» πεποιθήσεις από την παιδική ηλικία σου, στις σχέσεις σου μετέπειτα και όχι μόνο.

Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από τις πεποιθήσεις και τις αξίες της παιδικής μας ηλικίας. Όταν πρόκειται για σχέσεις, είτε ερωτικές, είτε φιλικές, πρέπει να αναγνωρίζεις ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές αξίες από τις δικές σου. 4 Τρόποι με τους οποίους παραμένουμε Παιδιά ως Ενήλικες, Πώς να μην σε κατακλύζουν τα συναισθήματά σου παιδική ηλικία

#3 Η παιδική ηλικία σου επηρεάζει την τρυφερότητα σου

Κάθε άνθρωπος εκδηλώνει την τρυφερότητα του με διαφορετικό τρόπο. Σίγουρα αυτό εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τις προσλαμβάνουσες που είχε από την οικογένεια του.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να δείξεις στοργή και τρυφερότητα στη σύντροφο σου. Κάποιοι άνθρωποι την δείχνουν με μια αγκαλιά ή ένα χάδι, ενώ κάποιοι άλλοι με πιο έμμεσους τρόπους όπως, το να σε ρωτήσουν απλά αν χρειάζεσαι κάτι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι εσύ ή η σύντροφος σου στοργή και τρυφερότητα, διότι μπορεί να την εκδηλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτή την περίπτωση, η επικοινωνία είναι πολλή σημαντική για να βρείτε τη χρυσή τομή και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

#4 Τα μοτίβα προσκόλλησης σου

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν τέσσερα στυλ προσκόλλησης που υιοθετούν οι ενήλικες και μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική τους ζωή.

  • Ασφαλής προσκόλληση: όταν κάποιος νιώθει άνετα με την οικειότητα, δεν ανησυχεί για την απόρριψη, είναι αυτόνομος.
  • Αγχώδης προσκόλληση: ανασφάλεια στις σχέσεις, λαχτάρα για οικειότητα.
  • Προσκόλληση αποφυγής: δυσφορία με την οικειότητα, έντονες αξίες ανεξαρτησίας και ελευθερίας.
  • Φοβική-αποφευκτική προσκόλληση: δυσφορία με την οικειότητα και ανησυχία για την αγάπη και τη δέσμευση της συντρόφου.

Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις το πως τα πρότυπα προσκόλλησης επηρεάζουν τις σχέσεις στην ενήλικη ζωή σου. Αυτό που είναι δύσκολο, είναι να δεις πως η παιδική ηλικία διαμορφώνει τα μοτίβα προσκόλλησης.

Αν οι γονείς σου ήταν δίπλα σου, σε φρόντιζαν και σου εξέφραζαν την αγάπη τους, αυτό σημαίνει ότι θα είσαι πιο ανοιχτός και θα εμπιστεύεσαι πιο εύκολα στη σχέση σου. Αντίθετα, αν οι γονείς σου ήταν απρόβλεπτοι ή σε παραμελούσαν τότε είναι πολύ πιθανό στην ενήλικη ζωή σου να αναπτύξεις μη ασφαλή πρότυπα προσκόλλησης.

Βλέπεις ότι η παιδική ηλικία σου ηλικία σε έχει στιγματίσει και επηρεάζει και τη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Η νοοτροπία σου για τα χρήματα επηρεάζεται από την παιδική ηλικία σου

Στην παιδική ηλικία μας αναπτύσσουμε μια άποψη για τα χρήματα που βασίζεται στην ποιότητα της ζωής που έχουμε ή που θα επιθυμούσαμε να έχουμε.

Πέρα από τις βασικές μας ανάγκες για τροφή, σπίτι, ένδυση δεν υπάρχουν πρότυπα για το πως θα ξοδεύεις τα χρήματα σου. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ σε ρούχα, ενώ άλλοι φοράνε το ίδιο πουλόβερ δέκα χρόνια, αλλά ταξιδεύουν σε ένα νέο προορισμό κάθε μήνα.

Όλες αυτές οι διαφορετικές οπτικές μπορεί να εμφανιστούν σε μια σχέση. Ειδικά όταν θέλεις να συγκατοικήσεις με την σύντροφο σου, είναι απαραίτητο να έχετε συζητήσει την άποψη σας για τα χρήματα. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε σε όλα, θα πρέπει όμως να βρείτε μια ισορροπία.

#6 Τα πρότυπα συμπεριφοράς σου

Κάθε οικογένεια λειτουργεί πολύ διαφορετικά με τις ρουτίνες, τις παραδόσεις και τις καθημερινές συμπεριφορές της.

Στην ενήλικη ζωή συνεχίζουμε να «κουβαλάμε» μαζί μας αυτά τα μοτίβα. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως τι ώρα θα φάτε βραδινό ή πιο σύνθετο όπως η δυναμική μέσα στην οικογένεια.

Όταν εσύ και η σύντροφος σου έχετε μεγαλώσει με διαφορετικές συνήθειες και θέλετε να συγκατοικήσετε ενδεχομένως, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα. Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί υπομονή και χρόνο μέχρι να βρείτε τους δικούς σας ρυθμούς.

Είναι σημαντικό να ξέρεις πρώτα τι θέλεις από μια σχέση. Αυτό θα σε βοηθήσει να το επικοινωνήσεις στη σύντροφο σου για να διαπιστώσετε αν βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!