Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους - Men's Bible

Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους

Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους, Έχεις στόχο όταν φλερτάρεις;

Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στη ζωή σου που νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά. Ξεκινάει η μέρα και πιστεύεις πως δεν θα έχει καμία αλλαγή σε σχέση με χθες ή αύριο. Βρίσκεσαι σε ένα κενό. Νιώθεις πως η ζωή σου δεν είναι αυτή που ονειρευόσουν κάποτε και πως σου αξίζει κάτι καλύτερο.

Αυτή είναι μια σκέψη που υπάρχει στο μυαλό αρκετών αντρών σε ορισμένες φάσεις στη ζωή τους. Εσύ όμως θες να πάρεις την ζωή στα χέρια σου και αποφασίζεις πως έχει έρθει η ώρα των αλλαγών.

Αποδέξου την κατάσταση σου

Ένα από τα πιο δύσκολα αλλά ταυτόχρονα και σημαντικά κομμάτια σε αυτή την διαδικασία αλλαγής είναι να βρεις και να αποδεχτείς την τωρινή σου κατάσταση.

Είναι μια διαδικασία στην οποία θα κάτσεις με τον εαυτό σου, θα σκεφτείς. Θα δεις τα καλά αλλά και τα άσχημα σου. Είναι ένας τρόπος να εμβαθύνεις και να εξερευνήσεις και να μάθεις τον εαυτό σου ακόμη καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό να δεις και τα δυο καθώς αποφασίζοντας τι θέλεις να βελτιώσεις, μπορείς να υπολογίσεις πόσο χρόνο και πόση προσπάθεια χρειάζεσαι. Μπορεί είτε να αποδεχτείς ένα στοιχείο του χαρακτήρα σου είτε μια κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Η όποια προσπάθεια ενδοσκόπησης θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το τι θες να πετύχεις με αυτή την αλλαγή.

Θέσε νέους στόχους

Έχεις αποφασίσει τι είναι αυτό που θες να αλλάξεις. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα.

Το επόμενο βήμα είναι να θέσεις νέους στόχους που θα σε βοηθήσουν. Στόχους με τους οποίους θα πετύχεις την ιδανική εικόνα που έχεις για εσένα. Είναι μια διαδικασία που αν την κάνεις σωστά τα οφέλη και τα αποτελέσματα που μπορείς να έχεις είναι πάρα πολλά και να έχουν επίδραση σε όλους τομείς της ζωής σου .

Κάνε το στόχο σου συγκεκριμένο

Αρχίζεις και γράφεις τους πρώτους νέους στόχους σου. Εστίασε την προσοχή σου στο περιεχόμενο τους.  Ένας καλά δομημένος στόχος θα επιδράσει πιο αποτελεσματικά πάνω σου. Έχεις διατυπώσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τι είναι αυτό που θες να πετύχεις.

Κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει αλλά και θα είναι το κίνητρο σου για να πετύχεις τους στόχους σου είναι να σκεφτείς το γιατί αυτός ο στόχος είναι σημαντικός για εσένα.Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους

Ένας στόχος σχετικός με εσένα

Πολλοί άνθρωποι θέτουν στόχους ακόμα και αρκετά συγκεκριμένους . Ένα λάθος το οποίο συμβαίνει και καλό θα ήταν να το αποφύγεις, είναι να θέσεις στόχους που για την επίτευξη τους θα βασίζεσαι σε τρίτους.

Είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό σε αυτή την προσπάθεια η ολοκλήρωση των στόχων να είναι καρπός της δικής σου προσπάθειας. Να γνωρίζεις πως το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και όχι από την βοήθεια άλλων ή την εύνοια της τύχης. Αν βέβαια είσαι τυχερός, ακόμη καλύτερα για εσένα.

Οργάνωσε το πλάνο σου

Ένας στόχος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί από μόνος του. Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή.

Χρειάζεται να οργανώσεις το δικό σου πλάνο και τις δράσεις που θα κάνεις στην προσπάθεια αυτή. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου είναι αυτές που θα πρέπει να περιέχει το πλάνο σου.

Για παράδειγμα, αν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις άνεση στο να μιλάς με άγνωστους ανθρώπους , μπορείς καθημερινά να ρωτάς για οδηγίες ή ακόμη και για την ώρα περαστικούς. Σίγουρα θα έχεις άγχος την πρώτη φορά , αλλά όσο συνηθίζεις την διαδικασία, θα σου γίνεται πιο εύκολη.

Θες να πετύχεις τους στόχους σου στο φλερτ; Δες εδώ

Θέσε τον χρόνο

Σε ένα σωστά ορισμένο στόχο πρέπει να λάβεις υπόψη σου το στοιχείο του χρόνου . Κανένας στόχος δεν θα ολοκληρωθεί σε μια νύχτα. Είναι στο χέρι σου να αξιολογήσεις  το χρονικό διάστημα που χρειάζεσαι για την επίτευξη του στόχου.

Είναι εξίσου σημαντικό να θέσεις τον χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις καθημερινά για τους στόχους σου. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις σε ένα στόχο, τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο να τον πετύχεις.

Μέτρησε την απόδοση σου

Έχεις θέσει τον στόχο σου, τις πράξεις που θα κάνεις για να τον πετύχεις όπως και το χρόνο που θα ασχοληθείς με τον στόχο.

Έρχεται η ώρα που πρέπει να μετρήσεις τα αποτελέσματα σου. Από τη στιγμή που ο στόχος που έθεσες είναι ξεκάθαρος, το ίδιο κατανοητά θα είναι και τα μέσα που θα μετράς την απόδοση σου.

Με αυτό τον τρόπο, ξέρεις ακριβώς που βρίσκεσαι, αλλά και τα εμπόδια που ίσως αντιμετώπισες και σε κρατάνε πίσω στην προσπάθεια σου αυτή. Ξέρεις καθημερινά την απόδοση σου στο στόχο που έχεις θέσει. Θα υπάρξουν καλές και άσχημες μέρες στην απόδοση σου. Είναι κομβικό στην πρώτη φορά που δεν θα έχεις πετύχει αυτό που θες, να συνεχίσεις τον στόχο σου και να μην τα παρατήσεις .

Η μέτρηση των στόχων είναι ένα feedback προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Να είσαι υπομονετικός μαζί του και να τον παροτρύνεις να μην αφήσει την προσπάθεια ημιτελή.

Πλέον έχεις ένα οδηγό για τον τρόπο που θέτεις και ολοκληρώνεις τους στόχους σου. Είσαι πλέον έτοιμος να αλλάξεις συνήθειες και καταστάσεις στην καθημερινότητα σου. Είναι στο χέρι σου να τα καταφέρεις.

Μπορείς και σου Αξίζει!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!