Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα - Αποτελέσματα - Men's Bible

Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα – Αποτελέσματα

Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα - Αποτελέσματα

Τι σχέση μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη από τα ΙΚΕΑ με την αυτοεκπλήρωσή σου; Γιατί ορισμένες φορές αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αρκετά αποτελέσματα στη ζωή σου; Μήπως νοιώθεις κενός ή ότι αυτά που κάνεις δεν έχουν ουσία κι αποτέλεσμα; Καλώς ήλθες στον 21ο αιώνα όπου όλα είναι μέρος μίας διαδικασίας.

Από τις απαρχές του χρόνου, ο άντρας ήταν κυνηγός. Είτε για να φροντίσει τον εαυτό του, είτε για να φροντίσει την οικογένειά του, ήταν αυτός που έπρεπε να βγει έξω από τον προστατευτικό κύκλο του χωριού και της φυλής και να διεκδικήσει το έπαθλο.

Ανασφάλεια

Η παραπάνω πρόταση έχει πολλούς τρόπους για να ερμηνευτεί. Ο άντρας έχει μάθει να λειτουργεί στην ανασφάλεια, το ρίσκο, τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα. Έχει μάθει να βγαίνει εκεί έξω και να μην ξέρει πως και αν θα επιστρέψει.

Η ανασφάλεια είναι μέρος της ζωής του άντρα, κάτι που στις σύγχρονες κοινωνίες το έχουμε ξεχάσει. Μάθαμε να λειτουργούμε στην ασφάλεια και την  σιγουριά και αυτό μας κάνει ανήσυχους και νωχελικούς.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από εμάς καταλήγουμε να κάνουμε πράγματα που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή μας καθημερινά, μόνο και μόνο για να νοιώσουμε αυτή την ανασφάλεια και την αίσθηση της αδρεναλίνης να τρέχει στο αίμα μας. Πηδάμε από αεροπλάνα, κάνουμε σερφ σε τεράστια κύματα, κάνουμε εικονικούς ή πραγματικούς πολέμους, τρέχουμε με αυτοκίνητα με εκατοντάδες χιλιόμετρα την ώρα και κατεβαίνουμε εκατοντάδες μέτρα στο βυθό της θάλασσας, μόνο και μόνο για την έξαψη.

Βλέπεις λοιπόν, ότι η ανασφάλεια είναι κομμάτι της ζωής μας και έτσι είναι και όταν φλερτάρεις με γυναίκες. Η ανασφάλεια είναι κομμάτι του παιχνιδιού και πρέπει να την βλέπεις σαν κάτι τέτοιο.

Αποτυχία

Επιστρέφοντας στην αρχική πρόταση, θα δεις ότι η αποτυχία δεν ήταν μέρος του παιχνιδιού. Όταν οι άντρες έβγαιναν να κυνηγήσουν, δεν υπήρχε χώρος για αποτυχία. Μία λάθος κίνηση μπορούσε να αποβεί μοιραία και κάποιος να μην γυρίσει πίσω. Το θήραμα, πολλές φορές, ήταν πιο δυνατό από την θύτη.

Εκτός αυτού, δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω με άδεια χέρια. Αν δεν έφερναν φαγητό, δεν θα έτρωγε κανείς και η αποτυχία έπαιρνε άλλες διαστάσεις. Όλη η κοινωνία περίμενε να δει αποτέλεσμα από τις πράξεις ενός άντρα και αυτό ήταν το κοινωνικό βάρος.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις μέρες μας. Κάθε φορά που βγαίνουμε να γνωρίσουμε γυναίκες, αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει χώρος για αποτυχία. Ότι αν προσεγγίσουμε και δεν φέρουμε αποτέλεσμα, θα γυρίσουμε ντροπιασμένοι πίσω στην παρέα μας (χωριό) με τους γύρω μας να αποδοκιμάζουν.

Η βασική διαφορά είναι ότι τότε δεν έβγαινες ποτέ απροετοίμαστος για κυνήγι. Είχες πάντα τα όπλα σου μαζί και φυσικά σε έπαιρναν από μικρό μαζί τους οι πιο έμπειροι για να μάθεις σιγά σιγά και όταν έρθει η ώρα, να είσαι έτοιμος να το κάνεις και μόνος σου.

Αυτό δεν συμβαίνει στις μέρες μας. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σε μάθει πώς να φλερτάρεις αποτελεσματικά (εκτός από εμάς) και ουσιαστικά καλείσαι να το μάθεις μόνος σου και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες. Είναι φυσικό κι επόμενο λοιπόν, να σε απογοητεύει η διαδικασία και να φτάνεις στο σημείο να την αποφεύγεις εντελώς.

Είμαστε δίπλα σου σε όλη τη διαδικασία του Φλερτ. Μάθε περισσότερα

Αποτελέσματα

Πάμε πάλι στην αρχική πρόταση. Αυτοί οι άντρες, βγαίνοντας από το χωριό, είχαν στόχο. Ήξεραν γιατί δούλευαν και τι έπρεπε να δουν για να ξέρουν πως τα κατάφεραν. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά στις μέρες μας.

Πολλοί από εμάς δουλεύουμε σε εταιρίες για άλλους και δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα έχει η δουλεία που κάνουμε. Χτυπάμε πλήκτρα σε έναν υπολογιστή και στο τέλος της ημέρας μετράνε τα κλικ και μας λένε αν ήταν μία καλή ή κακή ημέρα. Αυτό δεν έχει ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να δω τι αποτελέσματα έχω, αλλά πρέπει απλά να πιστέψω κάποιον άλλο όταν μου το λέει.

Επίσης, έτσι δεν βλέπω ποτέ ένα ολοκληρωμένο προϊόν να περνάει από τα χέρια μου. Ένας ξυλουργός θα πιάσει ένα κομμάτι ξύλο και θα του δώσει σχήμα. Από το τίποτα, θα φτιάξει μία καρέκλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι θα δει όλα τα στάδια της διαδικασίας. Θα αισθανθεί την αποτελεσματικότητα του και με τον κόπο του θα δει αποτέλεσμα.

Φαντάσου τον εαυτό σου να δουλεύει μία ολόκληρη ζωή για κάτι που δεν θα δεις ποτέ το αποτέλεσμα ολοκληρωμένο. Μιλάμε για το τέλειο μαρτύριο για έναν άντρα.

Όπως βλέπεις, η κοινωνία μας αυτή την εποχή είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που μας αφήνει ακάλυπτες  βασικές μας ανάγκες.Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα - Αποτελέσματα

Για να επανέλθω στην βιβλιοθήκη, πρόσφατα συναρμολόγησα μία που αγόρασα. Πήρα κατσαβίδια στα χέρια μου, έπιασα σανίδες και με την προσπάθεια μου, έδωσα σχήμα και χρηστικότητα σε κάτι. Ίσως είναι κάτι μικρό αλλά δεν παύει να είναι κάτι που μου δίνει χαρά και ολοκλήρωση.

Είναι απαραίτητο να κάνεις στη ζωή σου, αυτά που σου αρέσουν και σε γεμίζουν. Αυτά που κάνουν την αδρεναλίνη να τρέχει στο αίμα σου και που φέρνουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Το φλερτ είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και μόλις αρχίσεις να έχεις αποτελέσματα, θα σε κάνει να αισθανθείς τεράστιος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!