Άρπαξε τις Ευκαιρίες: 3 Πράγματα που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου μοίρα - Men's Bible

Άρπαξε τις Ευκαιρίες: 3 Πράγματα που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου μοίρα

Άρπαξε τις ευκαιρίες: 3 Πράγματα που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου μοίρα

Όταν μιλάμε για έννοιες όπως ευκαιρίες, όραμα και δυνατότητες, ο μέσος άνθρωπος υποθέτει πως πρόκειται για πράγματα που μας δίνονται, όχι για πράγματα που διεκδικούμε.

Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που περιόρισαν τις φιλοδοξίες τους γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσαν να δουν τις ευκαιρίες γύρω τους. Αυτή η νοοτροπία, πως οι ευκαιρίες να πετύχεις κάτι σου δίνονται από τύχη, σε κρατάει πίσω.

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο σκέψης σου.

Άπαξ και αφαιρέσεις την αμφιβολία απ’ το μυαλό σου, τότε μπορείς να αλλάξεις αυτή την πραγματικότητα. Χωρίς αυτοπεριορισμούς δρας με μεγαλύτερη όρεξη και με τρόπο που φέρνει αποτελέσματα.

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θες να πετύχεις, οι κόποι σου δε θα καρποφορήσουν αν δεν πιστέψεις πως μπορείς να το πετύχεις.

Και από τη στιγμή που το νοητικό φράγμα φύγει από τη μέση και αρχίσεις να βλέπεις ξεκάθαρα το όραμα σου και το που θες να φτάσεις τότε τα όρια σου και οι δυνατότητές σου θα ισχυροποιηθούν.Άρπαξε τις ευκαιρίες: 3 Πράγματα που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου μοίρα

Για να δημιουργήσεις τις δικές σου ευκαιρίες, άσε πίσω την αμφιβολία

Όταν ήσουν παιδί είχες έντονη φαντασία και έκανες αμέτρητες ερωτήσεις για τον κόσμο γύρω σου. Όμως κάπου στην πορεία η ικανότητα μας αυτή ελαττώνεται.

Μεγάλωσες, αντιμετώπισες δυσκολίες, απογοητεύτηκες και δυνάμεις έξω απ’ τον έλεγχο σου καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής σου. Ξαφνικά η θέληση σου να πετύχεις το αδιανόητο φυλακίστηκε απ΄ την αμφιβολία.

Και ο πρώτος παράγοντας για αυτό είναι το περιβάλλον σου. Όταν όλοι και όλα γύρω σου δεν αντανακλούν αυτή τη δίψα για αλλαγή και επιτυχία, είναι εύκολο να ενσωματωθείς σε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Για να πετύχεις όμως, και να αρχίσεις να δημιουργείς εσύ τις ευκαιρίες, πρέπει να εστιάσεις στο που θες να φτάσεις, όχι στο που είσαι ήδη.

Η εργασία σου, η εκπαίδευση σου ή η ηλικία σου σε περιορίζουν ανάλογα με το πόση αξία και σημασία τους δίνεις εσύ. Εσύ γράφεις την ιστορία σου και εσύ αποφασίζεις για τον εαυτό σου.

Θες να δημιουργήσεις τις δικές σου ευκαιρίες στην προσωπική σου ζωή; Δες εδώ

Διατήρησε την ελπίδα

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Steven Hawking αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα κάποιου, που ανεξάρτητα από τα εμπόδια που συνάντησε, δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες και επέμεινε να πιστεύει πως η αξία του και οι δυνατότητες του δεν εκμηδενίστηκαν από την κατάσταση του.

Αφού διαγνώστηκε με μια σπάνια ασθένεια που καταργεί όλες τις κινήσεις του σώματος του και που τον ανάγκασε να βασίζεται σε μια μηχανή για να μπορέσει να επικοινωνεί, θα μπορούσε απλά να υποχωρήσει.

Να πει «Αυτό ήταν, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Όμως δεν το έκανε και έφτασε στην κορυφή.

Οι ευκαιρίες να πετύχουμε αυτό που θέλουμε υπάρχουν γύρω μας. Αλλά για να τις δούμε και να τις εκμεταλλευτούμε θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ελπίδα και όχι στην αμφιβολία ή στα εμπόδια που συναντάμε.

Μονάχα όταν εστιάσεις στο όραμα σου μπορείς πραγματικά να προχωρήσεις μπροστά ανεξάρτητα από το που είσαι, το πως είσαι και το τι δυσκολίες συναντάς.

Άρπαξε τις ευκαιρίες αλλά δούλεψε σκληρά για να πετύχεις

Οι δυνατότητες σου βασίζονται στο πάθος που έχεις για το μέλλον και το όραμα σου.

Μπορεί να κοιτάς κάποιον επιτυχημένο, κάποιον αθλητή που έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια και πρωταθλήματα ή κάποιον επαγγελματία με μεγάλη καριέρα, και να υποθέτεις πως απλά στάθηκαν τυχεροί.

Πως οι πρώτοι είχαν τα σωστά γονίδια και οι δεύτεροι είχαν τις σωστές διασυνδέσεις.

Όμως δεν πάει έτσι.

Δε μπορείς να αγγίξεις την κορυφή, να καταφέρεις μεγάλα κατορθώματα και να πετύχεις χωρίς να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο και τον απαραίτητο κόπο.

Από τι στιγμή που αποφασίσεις πως είσαι πολλά περισσότερα από προϊόν του περιβάλλοντος σου και θύμα των περιστάσεων, τότε θα αρχίσεις να βλέπεις πως θα αγγίξεις την κορυφή. Και αυτό που μένει είναι να δουλεύεις καθημερινά μέχρι να την κατακτήσεις.

Η ευκαιρία να πιάσεις τους στόχους σου και να πετύχεις το όραμα σου δεν αποτελεί προϊόν τύχης αλλά προϊόν δικών σου επιλογών.

Όλα ξεκινούν από εσένα. Όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου και είσαι συνεπής και αφοσιωμένος στους στόχους σου τότε θα μπορέσεις και να τους φτάσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!