Ποιον βλέπεις στον Καθρέφτη; - Men's Bible

Ποιον βλέπεις στον Καθρέφτη;

Ποιον βλέπεις στον Καθρέφτη;

Η σημερινή μου συμβουλή θα είναι πολύ απλή αλλά και πολύ σημαντική. Έχει να κάνει με ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ξεκινούν τώρα στο φλερτ. Και σε ρωτάω ευθύς αμέσως:

Ποιον βλέπεις όταν κοιτάζεις στον Καθρέφτη;

Το λέω αυτό γιατί και όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι βλέπουμε ακριβώς τον εαυτό μας.

Ας πούμε, θυμάμαι στην αρχή της πορείας μου, παρόλο που είχε περάσει πολλά χρόνια ασχολούμενος με το φλερτ, πολλές φορές κοίταζα τον εαυτό μου και έβλεπα τον μη δημοφιλή και ντροπαλό τύπο που ήμουν κάποτε, τον τύπο που ποτέ στο σχολείο δεν είχε ένα ραντεβού. Παρόλο που είχα εντελώς διαφορετική εμφάνιση και συμπεριφορά, ακόμα έβλεπα τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια του.

Με πολλούς συμβαίνει αυτό. Τους παρατηρώ που ενώ έχουν βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, έχουν γυμναστεί, έχουν μια χαρά δουλειές, είναι κοινωνικοί, όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη βλέπουν τον εαυτό τους όπως ήταν κάποτε. Αυτόν τον κάπως loser, που οι άλλοι δεν συμπαθούσαν. Βλέπουν αυτόν που ήταν κάποτε, όχι αυτό που είναι τώρα.

Αν ανήκεις λοιπόν και συ σε αυτούς τους ανθρώπους, αν βλέπεις ακόμη στον καθρέφτη τον έρμο τυπάκο που ήσουν κάποτε, τότε είναι καιρός να κάνεις κάτι.

Ποιον βλέπεις στον Καθρέφτη;

Και δεν εννοώ να αναζητήσεις στον καθρέφτη τον πραγματικό σου εαυτό. Είναι πολύ δύσκολο και κάποιοι αυτό δεν το καταφέρνουμε ποτέ. Τουλάχιστον μην βλέπεις όμως αυτό που ήσουνα. Δες αυτό που παλεύεις να γίνεις, αυτό που ήδη έχεις γίνει ως ένα βαθμό. Και είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει περισσότερο ο τυπάκος αυτός από τον παλιό εαυτό σου.

Να θυμάσαι πως η αντίληψή σου γίνεται ως ένα βαθμό και η πραγματικότητά σου. Διότι θα συμπεριφερθείς ανάλογα με αυτό που βλέπεις. Και οι άλλοι θα καθρεφτίσουν αυτήν την τάση με ανάλογη συμπεριφορά.

Έτσι συμβαίνει. Νιώθεις μίζερος; Θα σου φερθούν ανάλογα. Νιώθεις υπέροχος; Θα σου φερθούν σαν να είσαι υπέροχος. Ξεκίνα λοιπόν να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ευτυχισμένο, κοινωνικού και με αυτοπεποίθηση άνδρα. Και όλοι οι άλλοι θα σε βλέπουν με παρόμοιο τρόπο. Επειδή κατάφερες να επαναπρογραμμάτισεις τον παλιό κακό εαυτό σου. (Οκ, και τώρα το σταματάω προτού μου πείτε πως έγινα πολύ μελό).

Άσε τους άλλους

Να έχεις επίσης υπόψη σου (το έχω ξαναπεί) ότι  αυτό είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις μόνος σου. Όταν προσπαθείς να βελτιωθείς, οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε αυτό θα είναι οι γνωστοί και οι φίλοι σου, μέχρι που μπορεί να προσπαθήσουν να σε κρατήσουν πίσω. Επειδή θα αισθανθούν ότι απειλείς τη δική τους μετριότητα.

Να είσαι δυνατός λοιπόν και αμετάκλητος στην πορεία σου. Όταν θα φτάσεις στον προορισμό σου να είσαι σίγουρος ότι οι φίλοι σου και θα σε αποδεχτούν και υπερήφανοι θα είναι για σένα. Δεν θα το θυμούνται καν ότι προσπάθησαν κάποτε να σε σαμποτάρουν να γίνεις αυτό που έγινες. Θα ζητάνε τη συμβουλή σου για να τα καταφέρουν κι εκείνοι, όπως εσύ και να κάνουν και αυτοί την ίδια αλλαγή.

Πάντως σε μένα αυτό ακριβώς συνέβη.

Καλή συνέχεια λοιπόν! Και ότι χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!