Προς Υπεράσπιση των Ανδρών - Men's Bible

Προς Υπεράσπιση των Ανδρών

Προς Υπεράσπιση των Ανδρών

Το γνωρίζεις ήδη: η αποστολή του site μας είναι να κάνει τους άντρες καλύτερους. Η αυτοβελτίωση είναι ένα από τα κλειδιά, είτε θες μεγαλύτερη κοινωνική επιτυχία, περισσότερη σεξουαλική δράση ή καλύτερες σχέσεις. Δυστυχώς όμως η τοξική ιδέα του «τι σημαίνει άνδρας» τείνει να μας μπερδεύει όλους.

Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι προσκολλώνται σε μια εξειδικευμένη ιδέα του τι σημαίνει «άνδρας», και η οποία βασίζεται σε υποτιθέμενα «φυσικά» χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι οι άνδρες θέλουν να έχουν. Όμως αυτά τα «ανδρικά» χαρακτηριστικά είναι που κάνουν κακό σε εμάς τους ίδιους τους άνδρες.

Έχουμε ξαναγράψει για την τοξική αρρενωπότητα που μας πληγώνει. Τώρα είναι ώρα να φροντίσουμε την υπεράσπιση των εαυτών μας, γιατί το κακό έχει παραγίνει.

Σταμάτα να πιστεύεις τα χειρότερα για τους άνδρες

Υπάρχει στην κοινωνία μας, και σε πολλές τοξικές απόψεις, μια βαθιά ασέβεια για τους άνδρες, η οποία περνάει και μέσα μας. Μας περιγράφει ώρες –ώρες λες και είμαστε ζώα. Ζώα εκτός ελέγχου, που είναι αχόρταγα σεξουαλικά, που δεν μπορούν να ελέγξουν τα ένστικτά τους και που είναι εγγενώς επιθετικά.

Η καλλιέργεια, η ηρεμία, η συναισθηματική κατανόηση, η συμπόνια, η ευαισθησία είναι όλα κωδικοποιημένα ως θηλυκά χαρακτηριστικά και άρα εξ ορισμού ύποπτα. Οι άνδρες, μας λένε, πρέπει να είναι βάρβαροι που δεν μπορούν να ελέγξουν την τεστοστερόνη τους και αυτό είναι …καλό πράγμα.

Και αυτό το βλέπεις να επαναλαμβάνεται σε πολλές τοξικές απόψεις για τους άνδρες:

  • Οι άνδρες παραμένουν πάντα παιδιά
  • Οι άνδρες θέλουν μόνο σεξ
  • Οι άνδρες δεν μπορούν να αντισταθούν στο σεξ
  • Οι άνδρες μπαίνουν σε σχέσεις μόνο για το σεξ, αν μπορούσαν να το βρουν αλλού, δεν θα έκαναν σχέσεις
  • Οι άνδρες δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματα, οπότε χρειάζονται τη βοήθεια των γυναικών
  • Οι άνδρες είναι αχαΐρευτοι, χωρίς τη βοήθεια των γυναικών θα έμεναν σε σπηλιές
  • Όσο πιο βίαιος, τόσο πιο άντρας
  • Όποιος χάνει μια μάχη είναι λιγότερο άντρας
  • Όταν σε προκαλεί κάποιος, η απάντηση είναι η βία
  • Οι άντρες είναι επιπόλαιοι μπούφοι που δεν μπορούν να σκεφτούν μακροχρόνια

Πρόσεξε το εξής: όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι «ανδρικές» αρετές, τόσο βαθιά σκαμμένες στα ένστικτά μας που είναι όχι μόνο θωρακισμένες σε κριτική αλλά και αδύνατο να αλλάξουν.

Αυτή η ιδέα όμως των ανδρών ως ανώριμοι μπούφοι που είναι ανίκανοι να διατηρήσουν τη ζωή τους σε ένα επίπεδο χωρίς μια σέξι μητρική σύντροφο παρούσα, αναπαράγεται και από τους ίδιους τους άνδρες.

Οι κακές πεποιθήσεις για τους άνδρες μεταφέρονται και στις ανδρικές φιλίες. Οι άνδρες βιώνουν το εξής παράδοξο: υποτίθεται ότι επιτρέπεται να ανοιχτούν συναισθηματικά μόνο στις γυναίκες, όμως δεν μπορούν να αναπτύξουν συναισθηματικούς δεσμούς λόγω του σεξ. Παρ’ όλα αυτά, τους απαγορεύεται εξίσου να ανοιχτούν και στους άλλους άντρες.

Η εγγύτητα ανάμεσα στους άνδρες είναι εξορισμού ύποπτη. Κάθε μορφή εγγύτητας που δεν υπακούει στις νόρμες της μπάλας και του playstation, εξοβελίζεται ως “gay”.

Αυτή η εύθραυστη αρρενωπότητα, η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να στην πάρει, δημιουργεί πολύ πόνο και μίσος.

Όταν αποδεχόμαστε αυτά τα στερεότυπα για εμάς τους ίδιους και τις συμπεριφορές μας, όχι μόνο ως αληθή αλλά και ως αναπόφευκτα, αποδεικνύουμε ότι έχουμε πολλή χαμηλή γνώμη για εμάς τους ίδιους. Αποκόβουμε τον εαυτό μας από τις σχέσεις και την συναισθηματική υποστήριξη που σίγουρα χρειαζόμαστε.

Με το να αφήνουμε αυτές τις τοξικές απόψεις να μας περιγράφουν, κάνουμε εμάς τους ίδιους να υποφέρουμε και να μην έχουμε πίστη στον εαυτό μας.

Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, είναι απαραίτητο να σταματήσουμε να πιστεύουμε τα χειρότερα για εμάς τους ίδιους.

Θες να αναπτύξεις μια υγιή άποψη για το τι σημαίνει άνδρας; Δες εδώ

Φυσικά θα υπάρξουν και αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν κάποια υπεράσπιση σε αυτές τις τοξικές απόψεις και να περιγράψουν όσους δεν ανταποκρίνονται σε αυτές, ως ανεπαρκείς άνδρες ή «παιδάκια». Πρόβλημά τους. Δεν χρειάζεται κανείς μας να υπερασπιστεί κανείς το αυτονόητο.

Εμείς οι άνδρες χρειάζεται να αντιταχθούμε σε αυτές τις προσβλητικές απόψεις για το τι σημαίνει άνδρας. Χρειάζεται να καλωσορίσουμε την ποικιλία και το εύρος που η αρρενωπότητα καλύπτει.

Κάνοντας το αυτό, απελευθερώνουμε τους εαυτούς μας να γίνουμε οι πραγματικοί άνδρες που αξίζουμε να είμαστε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!