Πώς να Προβάλλεις τον Εαυτό σου σωστά - Men's Bible

Πώς να Προβάλλεις τον Εαυτό σου σωστά

Πώς να Προβάλλεις τον Εαυτό σου σωστά

Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά, γιατί ότι κι αν κάνεις στη ζωή βασίζεται στη σχέση με άλλους ανθρώπους. Και όταν επικοινωνείς με κάποιον, χρειάζεται να μπορείς να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά, προκειμένου να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ωστόσο προτού προχωρήσω να διευκρινίσω εγκαίρως ότι εδώ δεν μιλάμε για χειραγώγηση, υποκρισία ή το να παριστάνεις κάτι που δεν είσαι. Δεν μιλάμε για το πώς θα γίνεις εκείνος ο αηδιαστικός πωλητής. Αυτό που θα αναλύσουμε είναι πώς να είσαι αυθεντικός και παράλληλα να δημιουργείς σωστές εντυπώσεις στους άλλους.

Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται παντού. Αν φλερτάρεις, χρειάζεται να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά. Το ίδιο ισχύει και με τη γυναίκα σου αν είσαι παντρεμένος. Αν έχεις οικογένεια, χρειάζεται να δείχνεις και να είσαι αρκετά αξιόπιστος ώστε τα υπόλοιπα μέλη να σε ακολουθήσουν και να ακούσουν τις συμβουλές σου.

Πρόσφερε Αξία

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να είσαι άνδρας με αξία και τιμιότητα. Οι λέξεις χρειάζεται να ταιριάζουν με τις πράξεις σου, διαφορετικά μπορεί να ξεγελάσεις ορισμένους προσωρινά, αλλά κι αυτό για λίγο.

Για αυτό βλέπεις κάποιους πωλησιακούς τύπους να τα καταφέρνουν μεν αρχικά αλλά έπειτα να πηγαίνουν από δουλειά σε δουλειά και από σχέση σε σχέση. Γιατί μετά από λίγο ο κόσμος καταλαβαίνει ότι προβάλλουν κάτι που δεν είναι.

Άρα αν το μόνο που έχεις είναι τα λόγια σου και δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις με τις πράξεις σου, ποτέ κανείς δεν πρόκειται να σε πιστέψει μακροπρόθεσμα. Ίσως τους ξεγελάσεις μια φορά, αλλά δύσκολα θα το κάνεις και δεύτερη. Οπότε βγες, δώσε αξία, έχε επιτυχίες, ανάπτυξε τον εαυτό σου, μάθε νέα πράγματα. Όσο περισσότερο βελτιώνεις το ποιος είσαι και γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η ζωή σου. Πώς να Προβάλλεις τον Εαυτό σου σωστά

Γνώριζε το Κοινό σου

Χρειάζεται να γνωρίζεις το κοινό σου. Αν φλερτάρεις με κάποια κοπέλα, χρειάζεται να ξέρεις τι θέλεις από μία σύντροφο. Και έπειτα να δεις πως είναι, τι χρειάζεται, με τι δραστηριότητες ασχολείται, την παιδεία της, τους στόχους της.

Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες σου. Αν δεν γνωρίζεις τι χρειάζονται ή τι θέλουν, πως θα μπορείς να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά;

Όταν γνωρίζεις το ακροατήριο σου, μπορείς να προσαρμόσεις το μήνυμά σου ανάλογα. Όχι για να το τροποποιήσεις, όχι για να είσαι διαφορετικός (είπαμε ο στόχος είναι να είσαι αυθεντικός). Αλλά για να καταλάβεις ποια χαρακτηριστικά σου θα εκτιμήσει ο άνθρωπος που έχεις μπροστά σου και να τα επισημάνεις περισσότερο.

Επικοινώνησε Όραμα και Προσδοκίες

Ως τώρα δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει ένα όραμα για το μέλλον. Όλοι έχουν κάποιους στόχους που θέλουν να εκπληρώσουν. Όμως λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τους εκφράσουν με σαφήνεια και να εμπνεύσουν τους άλλους.

Άρα χρειάζεται να μπορείς να επικοινωνήσεις. Να εκφράζεσαι. Να εμπνέεις. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Να διαβάσεις βιβλία για αυτό, να εξασκηθείς, να αρχίσεις να μιλάς, να πιάνεις διαλόγους. Να μιλάς με σαφήνεια, καλό λεξιλόγιο, να βγάζεις συναίσθημα. (Φυσικά σε όλη αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να σε βοηθήσουμε και εμείς).

Για να γίνεις άσσος στην επικοινωνία, δες εδώ

Θέσε τα Δεδομένα

Φυσικά πρέπει να εκφράσεις και το τι θα «κερδίσει» το άλλο μέρος. Με αυτό εννοούμε ότι δεν πρέπει να είσαι εγωκεντρικός και να εστιάζεις μόνο σε εσένα. Βλέπεις μερικοί ξεχνούν ότι πρόκειται για σχέση με άλλους ανθρώπους. Άρα όσο καλύτερα μπορείς να εκφράσεις πράγματα που τους ενδιαφέρουν, τόσο πιο πιθανό είναι να θέλουν να συνεχιστεί η επαφή σας.

Οπότε τι υπάρχει για το άλλο μέρος; Θα έχει κέρδος αν σε προσλάβει; Θα νιώθει περιπέτεια και ασφάλεια, αν είναι κοπέλα που φλερτάρεις;

Να ξέρεις ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα «καλά παιδιά». Αυτά θα πάνε στο άλλο άκρο και θα κάνουν οτιδήποτε τους ζητάει ο άλλος για να κερδίσουν τη συμπάθειά του. Κι αυτό κακό είναι. Να θυμάσαι ότι γενικά οι σχέσεις πρέπει να είναι «win-win» για όλους. Για αυτό μην γίνεις χαλί να σε πατήσουν.

Αξιολόγησε τον Εαυτό σου

Το να ξέρεις σε ποιο επίπεδο είσαι είναι πολύ βασικό. Κανείς μας δεν θέλει να ακούει ότι έχει περιθώριο για βελτίωση, ότι το στυλ του μπορεί να βελτιωθεί κλπ. Οπότε οι περισσότεροι άνδρες μένουν στην άγνοια πιστεύοντας ότι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Χρειάζεται λοιπόν να αξιολογείς κι ο ίδιος τον εαυτό σου. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Για να βελτιωθείς σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής (γυμναστική, σχέσεις, δουλειά) πρέπει να μπορείς να βρεις τα σημεία που σε δυσκολεύουν και πως στο μέλλον θα τα παρακάμπτεις.

Συνεχώς να επιζητάς να βελτιώνεσαι. Πάρε feedback από όλους. Αν μπορείς να εφαρμόσεις νέες ιδέες και να βελτιωθείς, θα μπορείς να ενισχύσεις τον εαυτό σου και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Μην Κυνηγάς

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό και το άφησα τελευταίο, καθώς πολλοί το ξεχνούν. Μην κυνηγάς λοιπόν. Όταν κυνηγάς, είτε πρόκειται για κοπέλα, είτε για πελάτη, δείχνεις απελπισμένος. Και όσο περισσότερο το βλέπει ο άλλος, τόσο λιγότερο ελκυστικός γίνεσαι.

Ναι, υπάρχει κάτι που θέλεις. Θέλεις την κοπέλα ή θέλεις την προαγωγή ή θέλεις τον πελάτη κλπ. Το καταλαβαίνω αυτό.

Να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχουν επιλογές. Κι αν κάτι δεν πάει όπως ήθελες (το ραντεβού, η δουλειά, η προαγωγή), δεν πειράζει, μπορείς να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες.

Τώρα έχεις στη διάθεσή σου αρκετές πληροφορίες για να ξέρεις να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά. Πάντα με ωραίο τρόπο και ειλικρίνεια, μπορείς να προβάλλεις τον εαυτό σου αυθεντικά και να παίρνεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!