Πως να Απλοποιήσεις τη Ζωή σου: 12 Αποτελεσματικοί Τρόποι - Men's Bible

Πως να Απλοποιήσεις τη Ζωή σου: 12 Αποτελεσματικοί Τρόποι

Μπορείς να Απλοποιήσεις τη Ζωή σου: 12 Τρόποι να είσαι πιο Χαρούμενος, Η Αμφιβολία θα είναι πάντα παρόν: Κάνε τη σύμμαχο σου, 3 Βήματα για να καλλιεργήσεις ψυχική αντοχή

Τι σε κάνει χαρούμενο; Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται να καθορίσουμε τι σημαίνει ευτυχία για εμάς και να δημιουργήσουμε το σχέδιο μας για να την πετύχουμε. Το να απλοποιήσεις τη ζωή σου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα σε βοηθήσει να οργανώσεις το μυαλό σου, να έχεις τον έλεγχο και να αποχωριστείς περιττά πράγματα από τη ζωή σου.

Θα πρέπει να μπορείς να απλοποιήσεις τα πάντα και αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι ευτυχισμένος. Μπορείς να απλοποιήσεις τη ζωή σου και να εξακολουθήσεις να είσαι χαρούμενος.

Ακολουθούν 12 τρόποι με τους οποίους θα μπορέσεις να απλοποιήσεις τη ζωή σου.

#1 Περιόρισε τις επιλογές σου

Για να απλοποιήσεις τη ζωή σου θα πρέπει να περιορίσεις τις επιλογές που κάνεις στη καθημερινότητα σου. Κάποια πράγματα μπορεί να είναι πραγματικά περιττά.

Επομένως δες τη λίστα με τις υποχρεώσεις που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και διάγραψε αυτές που δεν είναι σημαντικές. Θα μπορούσες επίσης να συνδυάσεις και μερικές και να τις πραγματοποιήσεις ταυτόχρονα. Μια μεγάλη λίστα με υποχρεώσεις είναι αποθαρρυντική και μπορεί να νιώσεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

#2 Διαχειρίσου σωστά το χρόνο σου για να απλοποιήσεις την ζωή σου

Η πολυτέλεια του χρόνου μερικές φορές είναι κατάρα παρά ευλογία. Θέσε στον εαυτό σου ώρες εργασίας έτσι ώστε να είσαι επικεντρωμένος μόνο στη δουλειά σου, ειδικά όταν πρέπει να ολοκληρώσεις κάποιο πρότζεκτ.

Βάλε πρόγραμμα και θέσε χρονικά πλαίσια για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών. Αυτό θα σε βοηθήσει να τα έχεις όλα υπό έλεγχο χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από διάφορους εξωτερικούς περισπασμούς.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αναγνωρίζει ο εγκέφαλος σου πότε είναι ώρα να εργαστείς και πότε είναι ώρα να χαλαρώσεις.

#3 Προετοιμάσου από το προηγούμενο βράδυ

Μπορείς να αποφύγεις περιττές ασχολίες αν προετοιμάσεις τα πράγματα σου το προηγούμενο βράδυ. Μπορεί απλά να χρειάζεσαι δέκα λεπτά για να ετοιμάσεις όλα τα πράγματα για τη δουλειά σου, αλλά γιατί να μην το κάνεις από το βράδυ και να αφιερώσεις αυτά τα δέκα λεπτά στον εαυτό σου.

Το να απλοποιήσεις τη ζωή σου σημαίνει και να αξιοποιείς καλύτερα τον χρόνο σου.

#4 Όρισε πως θα κυλήσει η μέρα σου για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Κάθε πρωί, παίρνουμε τη συνειδητή απόφαση να καθορίσουμε το πώς θα κυλήσει η μέρα μας. Σκέψου ξανά μια στιγμή που είχες ξυπνήσει αργά για τη δουλειά και αισθάνθηκες εκνευρισμένος και αποσυντονισμένος.

Οι ενέργειες και οι αντιδράσεις σου λειτουργούν σαν ντόμινο και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πώς θα κυλήσει η μέρα σου. Όταν έχεις μια κακή μέρα, συνήθως έχει προκληθεί από ένα πράγμα το οποίο μπορεί να επηρεάσει ένα άλλο και ούτω καθεξής.

Εσύ έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων και μπορείς να σταματήσεις την κακή ροή τους όποτε θελήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί αποφασίζοντας για το πώς θέλεις να εξελιχθεί η μέρα σου.

#5 Να ανησυχείς μόνο όταν χρειάζεται

Σίγουρα το να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις ανησυχίες σου θα χρειαστεί αρκετή εξάσκηση. Αν δεν έχεις επίγνωση των σκέψεων και των ανησυχιών σου, τότε αυτές μπορεί να σε συνοδεύουν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις αυτές τις σκέψεις και τις ανησυχίες όταν έρχονται στο μυαλό σου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις αρχικά ότι το να σκέφτεσαι και να ανησυχείς όλη την ώρα σου απορροφά ενέργεια από άλλα πράγματα.

Αφιέρωσε 5 ή 10 λεπτά σε αυτές τις ανησυχίες, άφησε τες πίσω όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος και εστίασε την προσοχή σου σε άλλα πράγματα.

#6 Προετοιμασία γευμάτων για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Η προετοιμασία γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή περίπλοκη. Το να προετοιμάσεις ένα ή δυο γεύματα εκ των προτέρων θα σου λύσει τα χέρια. Επιπλέον θα απλοποιήσεις τη ζωή σου, δεν θα έχεις το άγχος του τι να φας και θα εξοικονομήσεις και χρήματα.

Για παράδειγμα, μπορείς μια μέρα να φτιάξεις διπλή μερίδα φαγητού και να έχεις για την επόμενη ή να προετοιμάσεις έτοιμα βάζα με σαλάτες ή πρωινό. Το Χάρισμα: Πως να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους Απλοποιήσεις τη Ζωή σου

#7 Περιόρισε τις καρτέλες που έχεις ανοιχτές στον browser

Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις τον browser σου. Πόσες καρτέλες έχεις ανοιχτές αυτή τη στιγμή; Μπορεί να σου φαίνεται ανόητο αλλά και αυτό μπορεί να σου προκαλέσει περιττό άγχος και σύγχυση.

Περιόρισε τον εαυτό σου στο να έχει 4 καρτέλες ανοιχτές κάθε φορά. Αν είναι κάτι που θες να διαβάσεις, μπορείς να βάλεις σελιδοδείκτη στη σελίδα, έτσι ώστε να το κάνεις αργότερα και στη συνέχεια κλείσε αυτή την καρτέλα. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και σε οτιδήποτε θες να κάνεις.

#8 Δοκίμασε να ακούσεις podcasts και audiobooks

Είχες ποτέ ένα βιβλίο που θα ήθελες να διαβάσεις και δεν είχες τον χρόνο;

Τα audiobooks και τα podcasts είναι μια καλή λύση να τα ακούς κατά τη διάρκεια της μετακίνησης σου για την δουλειά ή ακόμα και στο γυμναστήριο αντί για μουσική. Υπάρχουν audiobooks και podcasts για οποιοδήποτε θέμα θέλεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απλοποιήσεις τη ζωή σου και για να μάθεις κάτι καινούριο.

Και φυσικά άκου το καλύτερο podcast για dating και σχέσεις.

#9 Σταμάτα να αναβάλλεις πράγματα για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Μερικές φορές τα πράγματα που αναβάλλουμε μπορούν εύκολα να γίνουν σε δύο λεπτά. Όπως λέει και η γνωστή παροιμία ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα.

Επομένως, σταμάτα να είσαι αναβλητικός και κάνε οποιαδήποτε εργασία προκύψει, πόσο μάλλον αν μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά.

#10 Απόφυγε την υπερέκθεση στα social και θα απλοποιήσεις τη ζωή σου

Είναι εύκολο να χαθείς στον ατελείωτο κόσμο των ειδήσεων, των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ψυχαγωγίας, αλλά το παν είναι να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τις ψηφιακές σου πληροφορίες.

#11 Σταμάτα να κάνεις πιο περίπλοκα τα πράγματα

Η ζωή είναι πολύ απλή. Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση και γινόμαστε όλο και λιγότερο αποτελεσματικοί όταν προσπαθούμε να πετύχουμε αυτήν την ψευδαίσθηση. Μην εστιάζεις στις λεπτομέρειες και μην υπεραναλύεις τα πράγματα γιατί δεν αξίζει τον κόπο.

#12 Να είσαι προσαρμοστικός

Αλλαγές στη ζωή συμβαίνουν συνέχεια, είτε είναι προγραμματισμένες, είτε όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να απλοποιήσεις τη ζωή σου και να είσαι χαρούμενος είναι να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε αυτές τις αλλαγές και να πηγαίνεις με την ροή των πραγμάτων. Το να είσαι προσαρμοστικός θα σε βοηθήσει να είσαι προετοιμασμένος για το απροσδόκητο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!