Αρνητικότητα και Φλερτ: Μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου - Men's Bible

Αρνητικότητα και Φλερτ: Μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου

Αρνητικότητα και Φλερτ: Μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου

Όταν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, υπάρχει ένα πολύ δύσκολο σημείο όπου νιώθεις ότι δεν πας πουθενά. Και ότι δεν θα μπορέσεις και να πας πουθενά.

Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι, η αλλαγή απαιτεί χρόνο και μην ξεχνάμε ότι αρκετά συχνά προσπαθείς να ξεπεράσεις συνήθειες μιας ζωής. Ίσως βέβαια αυτό να μην είναι αρκετή παρηγοριά, όταν  βλέπεις ότι η νέα ζωή που τόσο ποθείς είναι αρκετά μακριά και δεν μπορείς να την φτάσεις.

Μιλώντας καθημερινά με πάρα πολλούς από εσάς βλέπω ότι συχνά όλοι την πατάμε από την αρνητικότητα. Ίσως επειδή είχαμε κάποια άσχημη εμπειρία, ίσως απλά επειδή είμαστε αγχωμένοι, αφήνουμε την αρνητικότητα να μας καταβάλλει και αυτή είναι μεγάλη παγίδα.

Ίσως νομίζεις ότι η αρνητικότητα μικρό μέρος έχει να κάνει με το φλερτ, δεν είναι έτσι όμως.

Βλέπεις, το να γίνεις καλύτερος στο φλερτ είναι μια ολιστική δραστηριότητα.

Αν θες να φτιάξεις τα πράγματα στην προσωπική σου ζωή, χρειάζεται να φτιάξεις τα πράγματα σε όλη σου τη ζωή. Αν πάρεις λοιπόν το χρόνο να δεις την κατάσταση αλλιώς και να κινηθείς προς την πραγματική κατεύθυνση που θέλεις, θα έχεις την ώθηση που τόσο χρειάζεσαι για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Αρνητικότητα, χρησιμοποίησέ την υπέρ σου

Το ίδιο μας το μυαλό είναι εμπόδιο. Το ίδιο μας το μυαλό θέλει να μας περιορίσει.

Ο εγκέφαλός σου δεν θέλει να βελτιωθεί γιατί (ακόμα κι αν ζεις στη μιζέρια) είναι και πάλι πιο άνετο από το να αλλάξει. Οι αλλαγές απαιτούν χρόνο. Οι αλλαγές απαιτούν προσπάθεια. Και ο εγκέφαλός σου είναι άνετα όπως είναι.

Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος που ο ίδιος σου εγκέφαλος σε σαμποτάρει είναι μέσα από την αρνητικότητα:

Φαντάζεσαι τα πιο αρνητικά σενάρια για το πώς ότι προσπαθήσεις να κάνεις θα σε αφήσει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ’ ότι ήσουν προηγουμένως. Ψάχνεις ενεργά για αποδείξεις ότι δεν βελτιώνεσαι και ότι είναι πράγματι απίθανο για εσένα να αλλάξεις επειδή υπάρχουν «ειδικοί λόγοι». Και φυσικά θα το πιστεύεις αυτό.

Όλη αυτή η αρνητικότητα και οι αρνητικές σκέψεις είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν. Μας κάνουν να νιώθουμε αβοήθητοι και χαμένοι, αδύναμοι να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε τις ζωές μας, όσο πολύ κι αν το θέλουμε αυτό. Αρνητικότητα και Φλερτ: Μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου

Έτσι, ενισχύεται μέσα μας η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ελπίδα για εμάς και ότι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε το αναπόφευκτο.

Όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως μπορούμε να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο. Γιατί εστιάζοντας απλά στο «θετικό», όπως προτείνουν διάφοροι φωστήρες, δεν θα γίνει κάτι. Χρειάζονται πέντε φορές περισσότερα θετικά ερεθίσματα για να ξεπεράσουμε τα αρνητικά.

Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις τον έλεγχο, αλλάζοντας την ερμηνεία. Όταν είσαι σε αρνητικό σπιράλ, ρώτα τον εαυτό σου: «Με βοηθάει αυτό να φτιάξω τα πράγματα;»

Δουλεύεις όντως προς μια λύση όταν απογοητεύεσαι; Όχι;

Τότε πάρε τον έλεγχο κάνοντας όντως ένα πλάνο για το πώς θα κάνεις τα πράγματα καλύτερα. Χρειάζεται να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι έχεις τη δύναμη να βελτιωθείς, ακόμα κι αν είναι με το πιο μικρό πρώτο βήμα.

Ακόμα κι αν είσαι λίγο καλύτερος αύριο, είναι μια θετική αλλαγή. Ναι, είναι μικρή, αλλά αυτό είναι το θέμα. Ακόμα και η πιο μικρή νίκη είναι απόδειξη ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονταν.

Και οι μικρές νίκες έχουν αθροιστικό αποτέλεσμα. Ακόμα και το να βρεις το θάρρος να πλησιάσεις μια γυναίκα για φλερτ, μπορεί από μόνο του να σου φαίνεται ότι δεν αρκεί, αλλά μπορεί να είναι η αρχή για μια μεγάλη πορεία.

Έτοιμος να φτιάξεις τη νέα σου ζωή; Δες εδώ

Μην προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου

Κάτι άλλο που συχνά σε μπλοκάρει όταν θες να γίνεις καλύτερος με τους ανθρώπους (γενικά) και τις γυναίκες (ειδικά), είναι να σταματήσεις να πιστεύεις ότι μπορείς να τους διαβάσεις σαν ανοιχτό βιβλίο.

Πολλοί άνδρες και ειδικά εκείνοι που έχουν αντιμετωπίσει απόρριψη στο παρελθόν, πιστεύουν ότι έχουν γίνει οι καλύτεροι ψυχολόγοι και φυσιογνωμιστές, ικανοί να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ για τις γυναίκες γύρω τους.

Πιστεύουν ότι καταλαβαίνουν τα πάντα για τις γυναίκες, ότι γνωρίζουν πως ακριβώς νιώθουν, τι ψάχνουν στους άνδρες, και γιατί πρόκειται τους να απορρίψουν τους κακόμοιρους: Οι γυναίκες είναι πολυγαμικές, που ψάχνουν τον πλούσιο και ωραίο κλπ κλπ. Και που φυσικά διαλέγουν να κάνουν σεξ μόνο με bad boys που τους φέρονται χάλια.

Είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά. Άνδρες που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τις γυναίκες (είτε εξατομικευμένα, είτε ως φύλο), απ’ ότι οι ίδιες γνωρίζουν για τους άνδρες.

Μόνο που δεν είναι έτσι. Είναι λάθος αυτή η λογική.

Πρόκειται για ένα γνωσιακό σφάλμα, που μας κάνει να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τους άλλους ενώ απλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν κι αυτοί τόσα πολλά για εμάς. Εμείς είμαστε οξυδερκείς ρεπόρτερ της αλήθειας, βλέπουμε πίσω από τα παραπετάσματα τον κόσμο όπως πραγματικά είναι, ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει.

Είναι ένας τρόπος να χωρίζουμε τον κόσμο σε «εμάς» και τους «άλλους» και να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι ειδικό σε εμάς, που οι πολλοί άσχετοι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν, καθώς δεν μπορούν να δουν το βάθος μας.

Πρόκειται για μια άμυνα που μας βοηθάει να διατηρήσουμε τις ψευδαισθήσεις που χρησιμοποιούμε για να μην αντικρύσουμε τις πεποιθήσεις μας, ειδικά αυτές τις πεποιθήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι η ίδια άμυνα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι βλέπουμε όλο το πρόσωπο, όταν στην πραγματικότητα απλά βλέπουμε τα highlights του. Και μας κάνει να πιστεύουμε ότι όλες οι γυναίκες λειτουργούν με τον ίδιο συλλογικά τρόπο και βγαίνουν μόνο με πλούσιους, οπότε δεν θα μπορέσουν ποτέ να δουν πόσο σπέσιαλ και εκπληκτικοί είμαστε μέσα μας, γιατί κοιτούν μόνο την επιφάνεια κι ότι αν μπορούσαν να δουν πιο βαθιά θα συνειδητοποιούσαν ότι εμείς είμαστε αυτό που πραγματικά θέλουν (κλαψ).

Θες όμως εσύ να μπορείς να σπάσεις αυτή την άμυνα και να μπορείς να διαβάσεις το …Matrix, για να βλέπεις τους ανθρώπους όπως πράγματι είναι;

Τότε πρέπει να είσαι πρόθυμος να παραδεχτείς ότι δεν τους βλέπεις όπως πραγματικά είναι. Ότι πιθανότητα πολλές φορές κάνεις λάθος. Ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πολύπλοκοι και ποικιλόμορφοι απ’ ότι πιστεύεις και ότι αυτό που βλέπεις σπάνια είναι αυτό που παίρνεις τελικά. Βλέπεις κι εσύ την επιφάνεια, όπως κι αυτοί.

Συνειδητοποίησε ότι δεν γνωρίζεις όσα νομίζεις ότι γνωρίζεις. Και σταμάτα να αντιμετωπίζεις τους άλλους σαν κάτι διαφορετικό.

Και θα εκπλαγείς με το πόσο καλύτερος θα γίνεις στην αλληλεπίδρασή σου με τους άλλους ανθρώπους, πόσο περισσότερο θα σου αρέσουν (και θα τους αρέσεις) όταν σταματήσεις να υποθέτεις ότι γνωρίζεις τα πάντα γι’ αυτούς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!