Βασιλιάς του Κάστρου σου - Men's Bible

Βασιλιάς του Κάστρου σου

Ο Βασιλιάς του Κάστρου σου

Φαίνεται να υπάρχουν πολλοί άνδρες στις μέρες μας που ή έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι άντρας στο σπίτι σου ή δεν έμαθαν ποτέ τι χρειάζεται για να είσαι ο βασιλιάς του κάστρου σου.

Προτού συνεχίσω, γνωρίζω ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και να τους κακοφαίνεται, επειδή ερμηνεύουν οι ίδιοι αυθαίρετα το «βασιλιάς του κάστρου» ως «τύραννος του κάστρου» και νομίζουν ότι θα μιλήσουμε για καταπίεση προς τις γυναίκες, ή παλιές κακές εποχές πατριαρχίας.

Οπότε ας είμαι ξεκάθαρος από τώρα. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε κάτι τέτοιο. Όταν λέω ότι πρέπει να είσαι ο βασιλιάς του κάστρου σου, μιλάω για το να ηγείσαι με αξιοπρέπεια, σεβασμό και δικαιοσύνη στο σπίτι σου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι πρέπει να καταπιέζεις τη σύντροφό σου ή να της φέρεσαι απαξιωτικά. Άλλωστε κι αυτή είναι η βασίλισσα του κάστρου. Και πάντα στο site μας, είμαστε υπέρ της ισότητας των δύο φύλων και του σεβασμού προς τις γυναίκες.

Κοιτάζω όμως γύρω μου και βλέπω τον πόνο στα μάτια των ανδρών. Ή μάλλον, δεν είναι πόνος, είναι θάνατος. Υπάρχουν εκατομμύρια άνδρες εκεί έξω που περπατούν τριγύρω σαν άψυχα και υπνωτισμένα ζόμπι.

Και οι συνέπειες αυτού του εσωτερικού βουβού πόνου, στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια άσκοπη ζωή και στη χειρότερη, θέματα απιστίας, εθισμός σε ουσίες, αλκοόλ, πορνογραφία και σε πολλές περιπτώσεις λεκτική, συναισθηματική ή φυσική βία.

Είναι ίσως της μόδας οι μεγάλες κινήσεις για το πώς θα σώσουμε τον κόσμο, με χίλια κινήματα και ιδεολογίες από πίσω, μόνο που ο κόσμος θα αλλάξει αν βοηθήσουμε τους ανθρώπους (εν προκειμένω τους άνδρες, που είναι και η ειδίκευση του site μας) να γίνουν καλύτεροι. Γιατί μόνο αν βελτιωθούμε οι ίδιοι ως άνθρωποι και ως άνδρες θα έχουμε καλύτερες σχέσεις με τη σύντροφό μας, τα παιδιά μας, τους γύρω μας.

Και το έχουμε βάλει σκοπό μας να βοηθάμε τους άνδρες εδώ στο Men’s Bible, καθώς ξέρουμε και εμείς πως είναι να μεγαλώνεις χωρίς ισχυρά πατρικά πρότυπα. Ή πως είναι να μεγαλώνεις με πατέρα που έχει αποποιηθεί των ευθυνών του ως «βασιλιάς» του σπιτιού.

Οι ρόλοι σου

Κοίτα, γνωρίζω ότι έχεις πολλούς ρόλους να εκπληρώσεις καθημερινά: σύζυγος, πατέρας, εραστής, προπονητής, φίλος, εργαζόμενος, γείτονας, μεταφορέας, σωφέρ, προστάτης, φύλακας και χίλιες άλλες δύο ασχολίες που έχεις σε καθημερινή βάση.

Αλλά είναι βασική μου πεποίθηση ότι αν δεν τα πας καλά στο ρόλο του συζύγου και πατέρα, κανένας από τους άλλους ρόλους δεν μετράει το ίδιο.

Δεν έχει νόημα να βγάζεις ένα σκασμό χρήματα, αν δεν μπορείς να συνδεθείς με τα παιδιά σου.

Δεν έχει νόημα να περνάς όλο σου το χρόνο στο γυμναστήριο ή την προπόνηση, εις βάρος της οικογένειάς σου.

Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς την οικονομική σου ευχέρεια για να δικαιολογείς τον άσχημο τρόπο σου και την παραμέληση προς τη γυναίκα και τα παιδιά σου.

Αντίθετα, πρέπει να βοηθάς την οικογένειά σου, να δίνεις το παράδειγμα, να ηγείσαι, να είσαι ο βασιλιάς. Και ένας καλός βασιλιάς ηγείται με αγάπη, δικαιοσύνη, συμπόνια, δύναμη και τσαγανό.

Και δεν είναι εύκολο, αλλά είναι η αποστολή σου ως άνδρας, πόσο μάλλον που με τη δική σου βούληση αποφάσισες να κάνεις σχέση ή / και οικογένεια.

Γνωρίζω ότι σήμερα δεν θα αγγίξουμε ούτε την επιφάνεια (ωστόσο αν θέλεις θα επανέλθω στο θέμα) του τι σημαίνει να είσαι ο βασιλιάς του κάστρου, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάποια σημεία που πιστεύω, ότι αν τα κάνεις σωστά, θα βοηθήσουν πολύ την κατάσταση.

Όραμα

Το πρώτο στοιχείο του να είσαι ο βασιλιάς του κάστρου σου έχει να κάνει με το να έχεις όραμα για το τι θες να επιτύχεις.

Τι θες από τη σχέση σου; Τι θες από το γάμο σου; Τι θες για τα παιδιά σου; Τα σκέφτεσαι αυτά τα θέματα; Σίγουρα, είσαι καλός στο όραμά σου για τα επαγγελματικά σου, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που διαμόρφωσες όραμα και για όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου;

Επικοινωνία

Ίσως έχεις διαμορφώσει ένα όραμα. Ίσως γνωρίζεις τι θέλεις. Ίσως έχεις καλό έλεγχο πάνω στο προς τα πού κινείσαι. Αλλά αν είσαι ο μόνος που γνωρίζει αυτό το όραμα, πόσο πετυχημένος μπορείς να είσαι;

Οπότε καλό είναι να συμπεριλάβεις και τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτό, προκειμένου να διαμορφώσετε κοινή πορεία και τρόπο δράσης.

Με αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να ρωτάς τα παιδιά σου για το τι πρέπει να γίνει με τις επενδύσεις της οικογένειας. Όμως υπάρχουν τμήματα της οικογενειακής δυναμικής (δουλειές στο σπίτι, ιδέες για βόλτες, διαφωνίες κλπ) που μπορείς, και πρέπει, να συζητάς με τα παιδιά.

Πέρα από τα παιδιά, το βασικό είναι να συζητάς με τη σύντροφό σου για να επιβεβαιώνετε αυτή την κοινή πορεία και να σχεδιάζετε τα επόμενα βήματα. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε ένα μόνιμο meeting εβδομαδιαίως προγραμματισμένο, στο οποίο να συζητάτε με ησυχία τα διάφορα θέματα που προκύπτουν.

Δεν έχει τόση σημασία το που και το πότε, αρκεί να βρίσκετε χρόνο και τρόπο για να επικοινωνείτε το όραμα, τις προσδοκίες και τις προτεραιότητες που έχει η οικογένεια.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό. Ξέρω ότι τόσο ώρα σου αναλύω πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις την οικογένειά σου. Και πράγματι είναι. Αλλά αν δεν βρεις έναν τρόπο πρώτα να φροντίζεις τον εαυτό σου, δεν θα μπορείς να φροντίζεις τους άλλους για πολύ καιρό.

Βρες χρόνο, όσο γίνεται, για να γυμνάζεσαι, να διαβάζεις και να χαίρεσαι το χόμπι σου. Βάλε στη ζωή σου άνδρες που σε βοηθούν και σε παρακινούν. Αφιέρωσε λίγη προσπάθεια στο να έχεις κάποιο χρόνο μόνος σου. Θέσε όρια για τον εαυτό σου, για να μπορείς να έχεις την ενέργεια που επιθυμείς προκειμένου να ανταποκρίνεσαι στο ρόλο σου ως σύντροφος και πατέρας.

Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για να ευδοκιμήσεις σαν βασιλιάς του κάστρου.

Αν θες να γίνεις και πάλι ο βασιλιάς του κάστρου σου, έλα σε επαφή μαζί μας

Προετοιμάσου για το χειρότερο

Είναι λίγο κλισέ, το ξέρω, αλλά όντως ο κόσμος μας έχει γίνει πια επικίνδυνος και απρόσμενος. Οι παλιές σταθερές έχουν εξαλειφθεί και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, οπότε πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση για ότι μπορεί να προκύψει. Χρειάζεται να είσαι δυνατός σωματικά και ψυχικά, να έχεις τσαγανό, υπομονή και επιμονή, ώστε όταν κάποια στιγμή η ατυχία χτυπήσει την πόρτα, να είσαι σε θέση να τα βγάλεις εις πέρας. Ο Βασιλιάς του Κάστρου σου

Ξέρω βέβαια ότι οι δυναμικές στις σχέσεις έχουν αλλάξει. Ξέρω ότι οι γυναίκες κάνουν καριέρα με μεγάλη επιτυχία. Ξέρω ότι οι γυναίκες είναι πια πιο δυναμικές από ποτέ.

Και λέω ότι είναι πολύ ωραίο όλο αυτό. Πιστεύω ότι εσύ ως βασιλιάς και η σύντροφός σου ως βασίλισσα μπορείτε να ηγηθείτε από κοινού. Εσύ και η γυναίκα σου έχετε ίδια ευθύνη στο πως μεγαλώνουν τα παιδιά σας και προς τα πού κινείται η οικογένεια.

Αλλά το γεγονός παραμένει, ότι στο τέλος της ημέρας, είσαι υπεύθυνος για την ευημερία της οικογένειάς σου. Όταν όλα πάνε χάλια, όλοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν προς το μέρος σου. Όταν υπάρξει κάποια επείγουσα ανάγκη, όλοι θα στραφούν σε σένα.

Ο βασιλιάς λοιπόν το κατανοεί αυτό και προετοιμάζεται.

Θυμήσου λοιπόν ότι εσύ είσαι ο βασιλιάς του κάστρου. Και αν πρόκειται να είσαι βασιλιάς, καλό είναι να είσαι καλός βασιλιάς.

Πιστεύω ότι όλα αυτά θα σε βοηθήσουν λίγο να δεις αλλιώς τη ζωή σου. Πιστεύω επίσης ότι σου έδειξα κάπως και τον τρόπο που σκεφτόμαστε εδώ στο Men’s Bible, την μεγαλύτερη κοινότητα αντρικής αυτοβελτίωσης. Αν θες να μιλήσουμε από κοντά, τότε επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!