Πως το να είσαι πάντα στην Ώρα σου μπορεί να Καθορίσει τη Ζωή σου - Men's Bible

Πως το να είσαι πάντα στην Ώρα σου μπορεί να Καθορίσει τη Ζωή σου

Πως το να είσαι πάντα στην ώρα σου μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να καθυστερήσεις σε κάποιο ραντεβού και να μην φτάσεις στην ώρα σου. Και είναι λογικό, όσο και αν θες να είσαι συνεπής πάντα μπορεί να τύχει κάτι απρόβλεπτο που θα σε βγάλει απ’ το πρόγραμμά σου.

Ωστόσο, αν βλέπεις ότι μόνιμα συμφωνείς να βρεθείς με κάποιον σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά δεν καταφέρνεις, καλό θα ήταν να αρχίσεις να καλλιεργείς την πειθαρχία σου και να γίνεις πιο συνεπής στα ραντεβού σου.

Και αυτό γιατί το να είσαι στην ώρα σου, όσο μικρό και ασήμαντο και αν φαίνεται, έχει μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή σου.

Γιατί το να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου είναι σημαντικό

Το να φτάνεις στα ραντεβού σου στην ώρα σου, έχει άμεση σχέση με το σεβασμό και την εντιμότητα που αποπνέεις.

Αν πεις σε κάποιον ότι θα τον συναντήσεις στις 15:00, ουσιαστικά του έχεις δώσει μια υπόσχεση. Αν λοιπόν εσύ φτάσεις στο ραντεβού σου στις 15:20 τότε έχεις αθετήσεις την υπόσχεση που έχεις δώσει.

Και μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν υπερβολικά, αλλά με το να είσαι στην ώρα σου, δείχνεις στους άλλους ότι είσαι άνδρας με πειθαρχία, που τηρεί το λόγο του και δίνει σημασία στις λεπτομέρειες.

Δείχνεις ότι είσαι αξιόπιστος και κάποιος στον οποίο οι άλλοι μπορούν να βασιστούν. Ξέρουν πως αυτό που λες είναι και αυτό που θα γίνει και άρα μπορούν να σου έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Αντίθετα, όταν είσαι άνθρωπος που καθυστερεί στα ραντεβού του και δεν είσαι στο μέρος που πρέπει τη στιγμή που είπες ότι θα είσαι, τότε και οι άλλοι αρχίζουν να αμφιβάλλουν για εσένα.

Δεν ξέρουν αν μπορούν να βασιστούν πάνω σου. Αμφιβάλλουν για την ικανότητα να διαχειριστείς το δικό σου χρόνο και αναρωτιούνται αν αυτή η δυσκολία να είσαι τυπικός στα ραντεβού σου σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι τυπικός και με άλλου είδους ευθύνες.

Το να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου, εκτός απ’ το να ενισχύει τη δημόσια εικόνα σου, κάνει και κάτι ακόμα. Ενισχύει και την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Όσο περισσότερο κρατάς τις υποσχέσεις που δίνεις η αυτοπεποίθηση σου δυναμώνει και νιώθεις ικανός να βασιστείς στον εαυτό σου.

6 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να φροντίζεις να είσαι πάντα στην ώρα σου

#1 Δείχνεις ότι σέβεσαι τους άλλους

Το να καθυστερείς διαρκώς στα ραντεβού σου είναι μια κατά βάθος εγωιστική πράξη. Και αυτό γιατί δείχνει ότι αγνοείς εντελώς τις ανάγκες των άλλων προκειμένου να ικανοποιήσεις τις δικές σου.

Αφιερώνεις μερικά λεπτά παραπάνω για να κάνεις κάτι που θες όμως με αυτόν τον τρόπο καταλήγεις να παίρνεις τα λεπτά αυτά απ’ το χρόνο κάποιου άλλου. Πράγμα που στην ουσία σημαίνει ότι…

#2 Όταν καθυστερείς ουσιαστικά κλέβεις χρόνο από τους άλλους

Ίσως είναι δύσκολο να το παραδεχτείς, αλλά παρόλα αυτά είναι αλήθεια. Όταν αφήνεις τους άλλους να σε περιμένουν, στην πραγματικότητα τους κλέβεις χρόνο απ’ τη ζωή τους.

Χρόνο που δε θα μπορέσουν ποτέ να αναπληρώσουν.

Χρόνο που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει καλύτερα για να βγάλουν χρήματα ή για να κάνουν κάτι άλλο σημαντικό. Και εκτός απ’ αυτό, οι ίδιοι ίσως έκαναν και κάποιες θυσίες προκειμένου να φτάσουν στην ώρα τους.

Ίσως ξύπνησαν νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, ίσως δεν πήγαν για προπόνηση εκείνη τη μέρα, ίσως αφιέρωσαν λιγότερο χρόνο στο project πάνω στο οποίο δουλεύουν εκείνο το διάστημα.

Η αργοπορία σου λοιπόν πέρα απ’ το να αφαιρεί πολύτιμο χρόνο απ’ τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις ραντεβού, αναιρεί τις θυσίες αυτές. Και αν δε θα έμπαινες ποτέ στη σκέψη να κλέψεις είκοσι ευρώ από κάποιον, τότε δε θα πρέπει και να του αφαιρείς είκοσι λεπτά απ’ τη ζωή του.

Με το να είσαι στην ώρα σου, δείχνεις πως αναγνωρίζεις την αξία του χρόνου και πως δε θα έμπαινες στη διαδικασία να στερήσεις απ’ τους άλλους αυτόν τον πολύτιμο πόρο.Πως το να είσαι πάντα στην ώρα σου μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου

#3 Το να καθυστερείς διαρκώς φθείρει τις προσωπικές σου σχέσεις

Όταν μόνιμα αργείς στα ραντεβού σου, επικοινωνείς στους άλλους πως κάτι άλλο είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα για εσένα, με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι δεν τους σέβεσαι και ότι δεν τους εκτιμάς.

Πως δε νοιάζεσαι αρκετά για αυτούς ώστε να οργανώσεις έτσι το πρόγραμμα σου για να φτάσεις στην ώρα σου.

Αυτό όπως καταλαβαίνεις μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στις προσωπικές σου σχέσεις, ειδικά αν συνηθίζεις να αργείς στα ραντεβού σου σε σταθερή βάση.

#4 Ο χρόνος αξίζει περισσότερο απ’ το χρήμα

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Ο χρόνος είναι πολλά περισσότερα.

Αν έχεις χρόνο τότε μπορείς να τον επενδύσεις με τρόπου που θα σου επιτρέψει να βγάλεις λεφτά. Αλλά όσο πλούσιος κι αν είσαι, ακόμα και αν είσαι ο Jeff Bezos, δεν μπορείς να αγοράσεις περισσότερο χρόνο.

Ο χρόνος σου είναι πεπερασμένος και γι’ αυτό πρέπει να τον αξιοποιείς όσο καλύτερα γίνεται.

#5 Το να μην είσαι τυπικός στα ραντεβού σου, κάνει ζημιά στην καριέρα σου

Είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε είσαι υπάλληλος, οι συχνές καθυστερήσεις στα ραντεβού σου μπορούν να επιβραδύνουν την επαγγελματική σου επιτυχία.

Πολλοί οργανισμοί έχουν αυστηρούς κανόνες και συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία εργάζεσαι. Αν δείχνεις ότι δεν σέβεσαι τα πλαίσια αυτά και διαρκώς καθυστερείς στη δουλειά σου, τότε δεν πρόκειται να διατηρήσεις τη θέση σου για πολύ.

Το ίδιο ισχύει και στις συνεντεύξεις εργασίας. Αν φτάσεις αργοπορημένος, το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα πάρεις τη θέση καθώς η αργοπορία σου έκανε σημαντική ζημιά στην εικόνα σου.

Ακόμα όμως και αν είσαι το αφεντικό του εαυτού σου και είσαι εσύ αυτός που διαμορφώνει το ωράριο σου, πάλι χρειάζεται να είσαι τυπικός.

Πες πως έχεις ραντεβού με έναν ενδεχόμενο πελάτη. Φτάνοντας δέκα λεπτά αργότερα απ’ την ώρα που συμφωνήσατε να συναντηθείτε δεν τον βοηθάς να σε επιλέξει.

Και αυτό γιατί το πόσο τυπικός είσαι στα ραντεβού σου, λέει πολλά για το πόσο εύκολα θα παραδώσεις αυτό που σου ζητάει στο χρόνο που έχετε συμφωνήσει.

#6 Το να μην είσαι στην ώρα σου κάνει ζημιά στην ποιότητα της ζωής σου

Όταν διαρκώς καθυστερείς και τρέχεις να προλάβεις να φτάσεις στο ραντεβού σου ή να ολοκληρώσεις το project που έχεις αναλάβει, αναπόφευκτά η ζωή σου επηρεάζεται αρνητικά.

Και όταν το φαινόμενο αυτό συμβαίνει διαρκώς, τότε η ζωή σου καταλήγει να γίνει μια συλλογή από χαμένες ευκαιρίες. Χάνεις κάποιο σημαντικό meeting, χάνεις κάποιο σημαντικό κομμάτι σε κάποια διάλεξη, χάνεις την ευκαιρία να κλιμακώσεις ερωτικά τη γνωριμία σου με την κοπέλα που γουστάρεις κλπ.

Όταν διαρκώς νιώθεις ότι πρέπει να τρέξεις να προλάβεις κάτι, είσαι και διαρκώς γεμάτος άγχος και στρες με όλες τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία σου.

Ταυτόχρονα, καταλήγεις να ψάχνεις για δικαιολογίες για να εξηγήσεις την αργοπορία σου πράγμα που κάνει ζημιά στην εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου και στην εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για εσένα.

Κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη και πιο πολύπλοκή.

Δε χρειάζεται όμως να είναι έτσι τα πράγματα. Καλλιέργησε μέσα σου την πειθαρχία να είσαι στην ώρα σου σε κάθε σου ραντεβού και θα δεις πως θα αρχίσεις να πετυχαίνεις πολλά περισσότερα απ’ ότι πίστευες ότι μπορούσες.

Θες να γίνεις πραγματικός άνδρας αξίας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!