Πως να διαχειριστείς την πρώτη Σοβαρή Σχέση σου - Men's Bible

Πως να διαχειριστείς την πρώτη Σοβαρή Σχέση σου

Πως να διαχειριστείς την πρώτη Σοβαρή Σχέση σου

Υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά, αλλά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι για ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων, η πρώτη τους σοβαρή σχέση είναι όταν σταματήσουν να είναι φοιτητές.

Αν ψάχνεις για σοβαρές μακροχρόνιες σχέσεις, που θα κρατήσουν μια ζωή και θα οδηγήσουν σε γάμο θα πρέπει να το έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή στον εαυτό σου. Σταμάτα να θεωρείς ότι το να περνάς καλά είναι ένας καλός λόγος για να βγαίνεις ραντεβού με κάποια, και στο τέλος να μένεις μαζί της μόνο για το σεξ.

Αν οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι αυτό που ψάχνεις, τότε τα προηγούμενα είναι απλώς χάσιμο χρόνου (φυσικά, αν δεν ψάχνεις για κάτι μακροχρόνιο, τότε δεν είναι ντροπή να παραμένεις σε αυτή τη σχέση μόνο για το σεξ ή για διασκέδαση, απλά καλό θα ήταν να είστε και οι δύο στην ίδια φάση). Παρομοίως, τα one night stand δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε κάτι σοβαρό, αν και δεν χάνεις έτσι το χρόνο σου εφόσον πρόκειται μόνο για ένα βράδυ.

Αντιθέτως, αν θες να δώσεις έμφαση σε σχέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι πιο σοβαρό, ψάξε για σημαντικούς παράγοντες όπως το ενδιαφέρον της για παιδιά και γάμο, το στυλ ζωής της και η προσωπικότητά της. Αν πιστεύεις ότι τα δικά της θέλω και οι δικές της προτιμήσεις δεν σε βρίσκουν σύμφωνο, θα αποτελέσουν πρόβλημα για τα επόμενα 10 χρόνια, τότε απλά σκέψου μήπως να ξεκόψεις από νωρίς. Πως να διαχειριστείς την πρώτη Σοβαρή Σχέση σου

Χρόνος

Τι γίνεται όμως αν είσαι στη φάση της μακροχρόνιας σχέσης; Τότε, ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία να είναι ο χρόνος. Είσαι και οι δύο υπερβολικά απασχολημένοι; Αν είσαι τυχερός, θα είναι και εκείνη την ίδια στιγμή απασχολημένη και άλλες στιγμές θα είστε και οι ελεύθεροι από υποχρεώσεις.

Αν όχι, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τις υποχρεώσεις της κοπέλας σου. Μπορεί να είναι δύσκολο για εκείνη να βρίσκει ελεύθερο χρόνο για να περνάτε μαζί αλλά θα πρέπει να είσαι σύμφωνος με αυτό και να συμβιβαστείς.

Και ο δικός της ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος οπότε ίσως να μην μπορεί να τον περάσει μαζί σου. Χρειάζεται και εκείνη χρόνο για τον εαυτό της, για την οικογένεια της και τους φίλους της. Αυτή η κατάσταση βέβαια μπορεί να μην αφήσει και πολύ χρόνο για εσάς τους δύο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και επομένως θα χρειαστεί να βρείτε τους ρυθμούς σας. Διαφορετικά, όπως σου εξηγούμε στο πιο κάτω βίντεο, μην εκπλαγείς να βρεθείτε σε κάποια κρίση: 

Τι να κάνεις: είναι σημαντικό να φτιάχνετε από την αρχή ένα πρόγραμμα μαζί, όταν θα είστε εντελώς free από συναντήσεις και υποχρεώσεις. Είναι πολύ όμορφο να βρείτε μέρες που σας βολεύουν και τους δυο, έτσι ώστε να γνωρίζετε πότε θα είστε μαζί και πότε όχι.

Χρήματα και σοβαρή σχέση

Τα λεφτά είναι, και δεν είναι έκπληξη, ένα ακόμη μεγάλο θέμα. Τι θα συμβεί αν η σύντροφός σου βγάζει περισσότερα λεφτά από εσένα; Θα είναι πλήγμα για το Εγώ σου; Θα δεχτείς να μοιραστείς τους λογαριασμούς ή θα πληρώσει ο πιο οικονομικά ανεξάρτητος (στη φάση αυτή, η κοπέλα σου);

Το τελευταίο μπορεί να μοιάζει λογικό αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις από νωρίς πως θα διαχειριστείτε τα οικονομικά ζητήματα. Και αν η κοπέλα σου είναι στα ίδια επίπεδα οικονομικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το σκεφτείς αυτό.

Τι να κάνεις: το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να πάρεις γρήγορα αποφάσεις, και να το συζητήσεις ξανά μαζί της αν συμβούν αλλαγές στο οικονομικό επίπεδο. Αξίζει πραγματικά να πάρετε αποφάσεις για αυτά τα θέματα από πριν και να έχετε συμφωνήσει, γιατί ενδεχομένως η συζήτηση να είναι τεταμένη όταν δημιουργηθεί ένα ζήτημα που αφορά τα χρήματα.

Διάλεξε τις μάχες σου

Σε κάθε σοβαρή σχέση συμβαίνουν αυτά που θα σου πω παρακάτω. Θα χρειαστεί να διαλέξεις τι μάχη θα δώσεις. Είναι απολύτως αναπόφευκτο οι δυο σας να μαλώσετε. Μερικές φορές θα είναι για πολύ ώρα. Συνήθως οι περισσότεροι τσακωμοί αφορούν τα πιο χαζά θέματα, δηλαδή ποιος έβαλε τελευταία φορά το πλυντήριο, ή ακόμα, και να διαφωνήσετε για μια ταινία. Ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθεις είναι να μάθεις να διαλέγετε τις μάχες σας.

Τι να κάνεις: Πρέπει πάνω από όλα να σκεφτείς ότι δεν είσαι μόνος σε αυτή τη σοβαρή σχέση. Θα υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία θα έρθετε σε αντιπαράθεση είτε μικρής είτε μεγάλης αξίας. Για να είστε και οι δύο χαρούμενοι σε αυτή τη σχέση θα πρέπει να κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς. Πίστεψέ με, ο συμβιβασμός είναι κομμάτι της ενήλικης σχέσης.

Αν θες να κάνεις μια πραγματικά σοβαρή σχέση, δες εδώ

Αλλαγή

Αν είσαι με κάποια πολύ καιρό, είναι λογικό να παρατηρήσεις αλλαγές. Θα αλλάξεις όπως θα αλλάξει και εκείνη και τελικά θα αλλάξει και η σχέση σας. Θα πρέπει να το αποδεχτείς.

Μερικές φορές, αυτές οι αλλαγές θα φέρουν προβλήματα, και ίσως αισθανθείτε ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Άλλες φορές, η έλλειψη της αλλαγής μπορεί να είναι πρόβλημα, καθώς η σχέση σας παραμένει στάσιμη και καθίσταται βαρετή, ειδικά καθώς σταματάτε να κάνετε ιδιαίτερες προσπάθειες μεταξύ σας και ξεκινάτε να παίρνετε τα πράγματα ως δεδομένα.

Τι να κάνεις: θα πρέπει να είσαι έτοιμος για αλλαγές, και να αποδεχτείς το γεγονός ότι καμία σοβαρή σχέση δεν μπορεί να παραμείνει η ίδια για πάντα. Στην πράξη, η αλλαγή μπορεί να είναι για καλό, λίγες σχέσεις μπορούν να επιβιώσουν από την στασιμότητα, και οι αλλαγές και στους δυο σας θα κάνουν την σχέση σας πιο ενδιαφέρουσα όσο περνά ο καιρός. Αν νιώθεις ότι έρχεται η βαρεμάρα τότε να είσαι προετοιμασμένος για να κάνεις αλλαγές, ξεκίνα νέα χόμπι, βγες έξω από το σπίτι, και βρες νέες συνήθειες.

Η συγκατοίκηση με σοβαρή σχέση

Και τέλος, σου παρουσιάζω το μεγάλο βήμα που κάνουν τα ζευγάρια: να μένουν μαζί. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν επιπλοκές. Μετακόμισες σε εκείνη, ή το αντίθετο; Ή βρήκατε ένα νέο μέρος να μείνετε;

Ένα σημαντικό πράγμα για να σκεφτείς είναι ο προσωπικός χώρος του καθενός. Επίσης, οι δουλειές του σπιτιού. Καλύτερα να μην αναφέρω πόσες σχέσεις έχουν προβλήματα γύρω από αυτό το ζήτημα. Πως να διαχειριστείς την πρώτη Σοβαρή Σχέση σου

Τι να κάνεις: αν ένας από τους δύο σας μετακομίζει στον άλλον, τότε πρέπει να έχεις ως δεδομένο ότι χρειάζονται παραχωρήσεις για αυτόν που μετακομίζει- είναι πλέον και για τους δυο σας το σπίτι σας, και είναι φυσιολογικό να μην μπορείς να συνηθίσεις το χώρο.

Όσον αφορά τον προσωπικό χώρο, είναι λογικό μερικές φορές ένα από εσάς να χρειάζεται να αφήσει το διαμέρισμα για να έχει λίγο χρόνο μόνος του οπότε μην υποτιμήσεις το γεγονός ότι είναι σημαντικό και για τους δυο σας αυτό, ειδικά μετά από ένα τσακωμό.

Τέλος, οι δουλειές του σπιτιού, είναι καλό σε μια σοβαρή σχέση να τις μοιράσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις δικές τους συνεισφορές και υποτιμούν τους άλλους. Επομένως καλό θα ήταν να κάνετε ένα δίκαιο διαχωρισμό που να συμφέρει και τους δύο.

Δεν είναι μόνο ένα πράγμα που κάνει πιο ξεχωριστές τις σχέσεις μετά το πανεπιστήμιο από αυτές των φοιτητικών χρόνων, είναι όμως μικρά ζητήματα, που δεν εφαρμόζονται σε όλους, αλλά για τον καθένα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία.

Χωρίς περισσότερη σκέψη, θα σας προκαλέσουν έκπληξη και θα προκαλέσουν προβλήματα που καλό είναι να αποφευχθούν εντελώς. Κάποια από αυτά που ανέφερα παραπάνω μπορεί να μην τα τύχεις και ποτέ σου, αλλά είναι καλό να είσαι προετοιμασμένος για όλα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!