Μήπως ο Γάμος σου είναι απλά μία Συγκατοίκηση; - Men's Bible

Μήπως ο Γάμος σου είναι απλά μία Συγκατοίκηση;

Μήπως ο γάμος σου είναι απλά μία συγκατοίκηση;

Ο γάμος είναι η επισφράγιση μίας σχέσης. Η μεγαλύτερη απόφαση για να δείξεις ότι θέλεις κάποια αρκετά ώστε να δεσμευτείς μαζί της μία ολόκληρη ζωή.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο βήμα και δέσμευση και ίσως να είναι.

Ίσως γι’ αυτό οι παντρεμένοι γιορτάζουν τις επετείους τους σαν checkpoints σε βιντεοπαιχνίδι. Μπρούτζινη επέτειος, πλατινένια, χρυσή, διαμαντένια και κάπου εκεί γύρω και εφτά χρόνια φαγούρας.

Πέρα από τις δυσκολίες όμως, ένας γάμος είναι μία όμορφη κατάσταση. είναι μία κατάσταση όπου το «Εγώ» κάνει πίσω και δίνει χώρο στο «Εμείς».

Συνύπαρξη, πλάνα για το μέλλον, σχέδια. Καταστάσεις όμορφες και παραγωγικές. Τις περισσότερες φορές όμως, ο κόσμος αναπαράγει μόνο τα αρνητικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τους γάμους τους, γκρινιάζουν και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο θα δεις μόνο ταινίες με προβληματικούς γάμους.

Η στατιστική δείχνει ότι ο περισσότερος κόσμος έχει προβλήματα στο γάμο του. Πάρα πολλοί γάμοι στην Ελλάδα καταλήγουν σε διαζύγιο και οι περισσότεροι νέοι θεωρούν ότι μία σχέση ενός χρόνου είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Η υπομονή και το χτίσιμο της σχέσης έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για πολλούς ανθρώπους και ακόμα και όσοι είναι σε έναν γάμο, πολλές φορές παραιτούνται και αντί να ζουν κανονικά, συνυπάρχουν σε έναν γάμο-συμβόλαιο που θυμίζει πιο πολύ, συγκατοίκηση.

Τι είναι ο γάμος – συγκατοίκηση;

Ένας γάμος – συγκατοίκηση είναι η κλασσική περίπτωση ζευγαριού που έχει χάσει την οποιαδήποτε ερωτική διάθεση ο ένας για τον άλλο. Μετά από κάποιο διάστημα γάμου και αφού πέρασαν από στάδια που ήταν πραγματικό ζευγάρι, επήλθε ο κορεσμός και πλέον το ζευγάρι κατέληξε σε κάτι διαφορετικό, άχρωμο και αδιάφορο.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μία τέτοια κατάσταση και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι καταστάσεις από μόνες τους δεν φταίνε.

Είναι στο χέρι του ζευγαριού να κάνουν κάτι για να το αλλάξουν αυτό ή για να το αφήσουν να σβήσει τελείως.

Κεφάλαιο παιδιά

Προφανώς και τα παιδιά θα φέρουν αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού. Η ανελαστική ανάγκη του να φροντίζεις κάποιον τουλάχιστον για τα επόμενα 18 χρόνια μπορεί να είναι σκληρή για κάποιους και εδώ που τα λέμε δεν είναι λίγο πράγμα, ειδικά αν δεν έχεις προετοιμαστεί για αυτό.

Οι δυναμικές αλλάζουν, οι ισορροπίες το ίδιο και το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν διάφορες δικαιολογίες για την αποστασιοποίηση ενός ζευγαριού. «Τώρα πρέπει να αφοσιωθώ στο παιδί μου».

Προφανώς και οι ανάγκες αλλάζουν, όπως και το που θα εστιάσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον στερήσεις από εσένα ή την σύντροφό σου.

Το ότι κάποιος έγινε πατέρας ή μητέρα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι παραμένουν άνθρωποι με ανάγκες.

Απλά τις περισσότερες φορές, αυτή είναι μία καλή δικαιολογία για να αποφύγεις έναν άνθρωπο που ούτως ή άλλως δεν τον θέλεις τόσο.

Όλα τα ζευγάρια έτσι καταλήγουν μετά από λίγο

Αυτή είναι άλλη μία καταπληκτική παραδοχή/δικαιολογία που μου προκαλεί ιδιαίτερη απέχθεια. Η δικαιολογία ότι και οι άλλοι έτσι κάνουν, οπότε είμαι δικαιολογημένος αν κάνω κι εγώ το ίδιο. Φυσικά και δεν είναι έτσι και δεν ισχύει για όλους αυτό.

Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν αντέξει στην τριβή του χρόνου και έχουν καταφέρει να ζήσουν, συνδυάζοντας αρμονικά το ερωτικό και το συνεργατικό κομμάτιΜήπως ο γάμος σου είναι απλά μία συγκατοίκηση;

Κρυφά και δευτερεύοντα κέρδη

Γιατί λοιπόν να παραμείνεις σε μία τέτοια σχέση αν δεν σε γεμίζει και δεν σε ικανοποιεί; Γιατί να παρατείνεις την αγωνία σου και να ταλαιπωρείσαι για κάτι που δεν σε γεμίζει συναισθηματικά;

Προφανώς γιατί κερδίζεις κάτι.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που δεν έχει πάθος και ερωτικό ενδιαφέρον, τι είναι αυτό που σε κρατάει εκεί;

Τις περισσότερες φορές, ανεχόμαστε μία κατάσταση γιατί θεωρούμε ότι κερδίζουμε κάτι άλλο.

Η καλύτερη δικαιολογία είναι τα παιδιά.

Πολλοί τα επικαλούνται ως δικαιολογία για να μην αποχωρήσουν από έναν γάμο, καθώς ο φόβος του χωρισμού και οι επιπτώσεις του, μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές.

Επίσης Η οικονομική εξάρτηση είναι άλλος ένας παράγοντας που πολλές φορές οδηγεί κάποιον να μείνει σε έναν τέτοιο γάμο.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που παραμένουν σε έναν, κατά τα άλλα, αδιάφορο γάμο, γιατί υπάρχει οικονομικό όφελος.

Αυτό που είναι καλό να κρατήσεις είναι ότι για όλα αυτά υπάρχει λύση αρκεί να ξέρεις τι θέλεις και να λειτουργείς συνειδητοποιημένα.

Δεν μπαίνεις σε έναν γάμο γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, ούτε γιατί στο ζήτησαν άλλοι αλλά γιατί επιλέγεις έναν άνθρωπο για να χτίσεις μαζί του κάτι παραγωγικό και όμορφο.

Για να αντέξει αυτό, πρέπει να υπάρχει όρεξη για συζήτηση και συνεργασία.

Θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!