Πως να διαχειριστείς μια σχέση από Απόσταση - Men's Bible

Πως να διαχειριστείς μια σχέση από Απόσταση

Πως να διαχειριστείς μια σχέση από απόσταση

Σε μια εποχή που όλο και περισσότερος κόσμος μεταναστεύει για ένα περιβάλλον με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες εργασίας ή για να εμπλουτίσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι συχνό το φαινόμενο της σχέσης από απόσταση. Ζευγάρια χωρίζονται από αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων με την έλλειψη επαφής να ενισχύει τα συναισθήματα ζήλιας και αμφιβολίας.

Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες και το κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν εξαρτάται από το πόσο θέλουν και οι δύο να επιβιώσει. Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό παίζει το πόσο καιρό είναι μαζί και πόσο καλά θεμέλια έχουν θέσει.

Μια σχέση που βρίσκεται στο ξεκίνημα της είναι απίθανο να τα καταφέρει καθώς το ζευγάρι βρίσκεται ακόμα στη φάση που ανακαλύπτει ο ένας τον άλλο. Η συναισθηματική σύνδεση που χρειάζεται για να μείνει μαζί, δεν είναι ισχυρή ακόμα και η απόσταση και η έλλειψη συχνής επαφής θα την εξασθενίσουν.

Ακόμα όμως και μεγάλες σχέσεις μπορεί να επηρεαστούν. Αν είσαι σε σχέση από απόσταση είναι πολύ πιθανό η ανασφάλεια και η αμφιβολία να σε κυριεύσουνΚαι αν συναντήσει κάποιον άλλο; Αν με απατήσει; Είναι ερωτήσεις που πολύ συχνά γυροφέρνουν στη σκέψη αρκετών.

Αν και κάθε σχέση είναι διαφορετική και κάθε ζευγάρι αναπτύσσει τους δικούς του τρόπους για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν η σχέση σου θέλεις να έχει πιθανότητες επιβίωσης. Όμως είναι σημαντικό να υποθέσουμε πρώτα πως το ζευγάρι έχει ήδη μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του πριν μπει ανάμεσα του η απόσταση.

Μην ζηλεύεις

Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν άντρα που έχει να αντιμετωπίσει την απόσταση στη σχέση του. Μπορεί σε μια κουβέντα να αναφέρει το όνομα ενός συναδέλφου ή κάποιου γνωστού της από κοινή παρέα και ίσως υπό κανονικές συνθήκες να μη σε ένοιαζε και να μην έδινες σημασία. Όμως τώρα που είστε χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να αποφύγεις να σκέφτεσαι πως κάποιος άλλος άντρας βρίσκεται κοντά της.

Σκέψου όμως, αν ήσουν σε μια κανονική σχέση και ζήλευες κάθε φορά που αυτή ανέφερε το όνομα κάποιου άλλου άντρα πως θα αντιδρούσε; Αν ξεκινήσεις να την ανακρίνεις για κάθε της κίνηση και να την κάνεις να αισθάνεται ένοχη που μιλάει σε άλλους άντρες θα αρχίσει να σε βλέπει ως έναν ανασφαλή άντρα και αυτό δεν είναι ελκυστικό χαρακτηριστικό. Οι γυναίκες βρίσκουν δύσκολο το να διατηρήσουν συναισθήματα σεβασμού και ερωτικής έλξης για ανασφαλείς άντρες.

Πως να διαχειριστείς μια σχέση από απόσταση

Μην είσαι υπερβολικά κτητικός

Η ζήλια μπορεί να σε οδηγήσει στο να συμπεριφέρεσαι με έναν υπερβολικά κτητικό τρόποΑυτό σε μια κανονική σχέση μπορεί να σημαίνει πως θες να κάνετε τα πάντα μαζί. Αντίθετα σε μια σχέση από απόσταση δείχνει ότι θες να περιορίσεις το τι μπορεί να κάνει μόνη της και ότι ζηλεύεις όταν κάνει κάτι που δεν περιλαμβάνει εσένα. Σε οποιαδήποτε σχέση όμως αυτή η κτητική συμπεριφορά οδηγεί σιγά σιγά στη διάλυση της. Ένας άντρας που συμπεριφέρεται έτσι είναι αδύναμος και ανασφαλής στα μάτια μιας γυναίκας.

Σίγουρα στην αρχή μιας σχέσης είναι λογικό να θέλετε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί. Όμως για να συνεχίσει να δουλεύει πρέπει ο καθένας να έχει τη δική του ζωή και τις δικές του ασχολίες έξω από τη σχέση. Έτσι ώστε να έχει το χώρο για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σαν άνθρωπος.

Μην γίνεις αδύναμος άντρας

Ο βασικός κανόνας λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσει ένας άντρας αν θέλει η σχέση του να αντέξει, είναι να μην γίνει αδύναμος σα χαρακτήρας. Να μην πέφτει στις συνηθισμένες παγίδες της ζήλιας και της υπερβολικής κτητικότητας με το πέρασμα του χρόνου και ουσιαστικά να συνεχίσει να είναι ο άντρας που της ενέπνευσε τόσα συναισθήματα και τον οποίο ερωτεύτηκε εξ αρχής. Αν αλλάξεις με οποιονδήποτε αρνητικό τρόπο, αν αφήσεις τις περιστάσεις να σε κάνουν κάποιον άλλο γιατί απελευθερώνουν διάφορες ανασφάλειες που κρύβεις μέσα σου γίνεσαι λιγότερο ελκυστικός. Έτσι το συναίσθημα σιγά σιγά σβήνει και η  σχέση οδηγείται στην αποτυχία. Αυτό ισχύει είτε υπάρχει απόσταση χιλιομέτρων ανάμεσα σας, είτε όχι.

Οι γυναίκες έλκονται από άντρες με αυτοπεποίθηση, άντρες που είναι άνετοι με τον εαυτό τους, που έχουν μια χαλαρή αλλά θετική και σίγουρη στάση στη ζωή. Αν συνεχίσεις να φέρεσαι λοιπόν έτσι και είσαι ο άντρας με αυτοπεποίθηση που γνώρισε, η σχέση σας θα κατορθώσει να επιζήσει και να αναπτυχθεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!