Πώς να γίνεις Χαρισματικός στην επικοινωνία - Men's Bible

Πώς να γίνεις Χαρισματικός στην επικοινωνία

Πώς να γίνεις Χαρισματικός στην επικοινωνία

Το χάρισμα είναι μια ιδιαίτερη δεξιότητα που επιδρά θετικά στους ανθρώπους γύρω μας και προσελκύει την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων. Με λίγα λόγια είναι αποτέλεσμα ικανοτήτων άριστης επικοινωνίας και διαπροσωπικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο χαρισματικοί από τους άλλους και μπορούμε να αναγνωρίσουμε έναν χαρισματικό άνθρωπο όταν έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, όμως τι είναι αυτό που πραγματικά τον καθορίζει; Τι είναι αυτό που τον καθιστά ικανό να χειρίζεται με τόση δεξιότητα τις επικοινωνιακές του ικανότητες και μας κάνει να λέμε πως είναι χαρισματικός;

Ο χαρισματικός άνθρωπος χρησιμοποιεί τις δεξιότητες του ώστε να μπορέσει να κάνει τους ανθρώπους σύμμαχους του, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για ιδεολογικούς και κοινωνικούς λόγους. Ως εκ τούτου λοιπόν, το χάρισμα συνδέεται άμεσα με τις ηγετικές ικανότητες και μπορεί να αποτελέσει ίσως το σημαντικότερο προσόν ενός πραγματικού ηγέτη!

Υπάρχουν δύο κατηγορίες χαρισματικών ανθρώπων. Αυτοί που γεννήθηκαν με αυτό το «ταλέντο» και αυτοί που το απέκτησαν αργότερα στην πορεία της ζωής τους. Εάν δεν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε έχεις κάθε λόγο να ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα ώστε να αποκτήσεις μια χαρισματική προσωπικότητα.

Πέντε δυνατά χαρακτηριστικά των χαρισματικών ανθρώπων

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που διέπουν έναν χαρισματικό άνθρωπο και μπορείς να αποκτήσεις και εσύ είναι τα εξής:

 #1 Αυτοπεποίθηση

Η προβολή αυτοπεποίθησης σε ποικίλες επικοινωνιακές περιπτώσεις όπως face to face, σε ομάδες ανθρώπων, μπροστά σε κοινό, είναι μια ικανότητα που πολλοί άνθρωποι παλεύουν για να την κατακτήσουν.

Προσοχή όμως με την αυτοπεποίθηση διότι μπορεί να το παρακάνεις! Ως χαρισματικός άνθρωπος δεν πρέπει να είσαι αλαζόνας ούτε εγωιστής.

Ξέρω τι θα μου πεις «όλοι μας είμαστε λίγο πολύ εγωιστές, πως θα γίνει να αποβάλω τον εγωισμό  από μέσα μου;». Δεν εννοώ να σταματήσεις να ευνοείς την προσωπική σου ευημερία στη καθημερινότητα και τη ζωή σου, αυτό που σου προτείνω είναι να μην προάγεις το δικό σου συμφέρον εις βάρος των υπολοίπων.

Παράλληλα προσπάθησε να βοηθάς τους συνομιλητές ή τους ακροατές σου να νιώσουν και αυτοί αυτοπεποίθηση μέσα από τα λόγια σου, με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεις αλλά και θα ενισχύσεις την ροή της επικοινωνιακής διαδικασίας.

#2 Αισιοδοξία

Πώς να γίνεις Χαρισματικός στην επικοινωνία

Κάτι το οποίο δυστυχώς έχει θαφτεί μέσα στον λήθαργο του μυαλού μας (Με συγχωρείς αλλά έπρεπε να το πω, παρατηρώ πως οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν μια τάση να βλέπουν τα πάντα γύρω τους με αρνητική διάθεση).

Απέβαλε λοιπόν αυτό τον τρόπο σκέψης και γύρνα τον διακόπτη, προσπάθησε να βλέπεις πάντα την καλύτερη πτυχή στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι, να μην τους καταρρακώνεις, ούτε να τους κάνεις να νιώθουν μειονεκτικά ώστε να φανείς εσύ ανώτερος τους. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις και περιστατικά, διατήρησε την ψυχραιμία σου και δώσε με θετική διάθεση, λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Μην ξεχνάς πως η θετική σκέψη μαζί με την αισιοδοξία μπορούν να αποτελέσουν έναν δυνατό σύμμαχο για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις, τις οποίες θα συναντήσεις τόσο στην προσωπική σου ζωή, όσο και στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

#3 Ενδιαφέρον

Οι χαρισματικοί άνθρωποι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, θέτουν ανοιχτές ερωτήσεις ώστε να κατανοήσουν τις απόψεις και τα αισθήματα των άλλων και λόγω αυτής της ικανότητας κάνουν τους γύρω τους να αισθάνονται άνετα και λαμβάνουν ειλικρινές και εγκάρδιες απαντήσεις.

Οι χαρισματικοί άνθρωποι δείχνουν κατανόηση και είναι διακριτικοί προς τους άλλους. Δείξε ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει η άποψη του συνομιλητή σου και κάνε τον να νιώσει σαν να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο.

#4 Προσοχή στην λεπτομέρεια

«Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά». Σίγουρα το έχεις ακούσει αμέτρητες φορές. Εστίασε την προσοχή σου στα λόγια του συνομιλητή σου διατηρώντας πάντα θετική γλώσσα σώματος, κάθε λέξη του είναι για σένα ένα πάτημα απ’ το οποίο μπορείς να πιαστείς και να αναπτύξεις νέα και συναρπαστικά θέματα προς συζήτηση. Θυμήσου λεπτομέρειες από τις προηγούμενες συζητήσεις που έχεις κάνει και κέρδισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του.

#5 Οι χαρισματικοί άνθρωποι λένε καταπληκτικές ιστορίες

Οι ιστορίες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να φτάσεις στον συναισθηματικό πυρήνα του ακροατή και να σπάσει η αδράνεια. Ο χαρισματικός άνθρωπος έχει το ταλέντο να ρυθμίζει την τονικότητα και την ένταση της φωνής του στις κατάλληλες λέξεις, αλλά και στην στιγμή που κορυφώνεται η δράση στην πλοκή της ιστορίας.

Έχει επίσης τη δυνατότητα να εκφράζει το δράμα και την ίντριγκα, ώστε οι ακροατές του να κρέμονται από τα χείλη του και να θέλουν να ακούσουν όλο και περισσότερο. Βελτίωσε τον τρόπο με τον οποίο διηγείσαι τις ιστορίες σου, μαθαίνοντας να πλάθεις και να λες ιστορίες με νόημα και να προβάλεις ευχάριστα συναισθήματα.

Ξεκίνα λοιπόν και εσύ να αναπτύσσεις τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και σύντομα θα δεις θετικές αλλαγές τόσο στην ζωή σου, όσο και στον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι άνθρωποι γύρω σου. Και αν θες να σε βοηθήσουμε να βελτιωθείς και στο φλερτ και στην επικοινωνία, δες εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!