Πως το να παραμένεις Ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο Ελκυστικό - Men's Bible

Πως το να παραμένεις Ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο Ελκυστικό

Πως το να παραμένεις Ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο ελκυστικό, Πώς να προσαρμόζεσαι εύκολα στις καταστάσεις

Μια από τις βασικές αρετές του cool και ελκυστικού άνδρα, είναι η ψυχραιμία. Η ικανότητα του να παραμένει ατάραχος σε δύσκολες περιστάσεις και να ζυγίζει την κατάσταση φτάνοντας στις σωστές αποφάσεις.

Για πολλούς όμως αυτή η στάση απέναντι στη ζωή και τις δυσκολίες της μοιάζει ακατανόητη και συχνά αναρωτιούνται: «γιατί να πρέπει να παραμένω ήρεμος και να έχω αυτοέλεγχο σε κάθε περίσταση; Πρόκειται για μια παράλογη προσδοκία. Η ζωή είναι απρόβλεπτη».

Ναι, είναι λογικό να μην μπορείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε κάθε περίπτωση και φυσικά δεν χρειάζεται να απαιτείς από τον εαυτό σου την απόλυτη τελειότητα.

Παρ’ όλα αυτά, αναρωτήσου το εξής: Πόσο ελκυστικός δείχνει κάποιος ο οποίος πανικοβάλλεται εύκολα; Πόση ασφάλεια θα ένιωθες μαζί του και πόσο θα τον ήθελες στην παρέα σου;Πως το να παραμένεις Ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο ελκυστικό

Γιατί το να παραμένεις ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο ελκυστικό

Ο άνδρας που ξέρει πώς να είναι ελκυστικός, ξέρει και πώς να διατηρεί τον αυτοέλεγχο του και να παραμένει ατάραχος. Γιατί ξέρει πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να εντοπίσει τη λύση στο εμπόδιο που έχει μπροστά του και όσο τρελή και αν γίνει η κατάσταση, ξέρει πως αργά η γρήγορα θα αποκτήσει τον έλεγχο.

Και γιατί αυτός ο άνδρας είναι cool και ελκυστικός; Γιατί πολύ απλά η ψυχραιμία του αποτελεί σημάδι πως μπορείς να βασιστείς πάνω του και πως μπορείς να νιώσεις ασφάλεια μαζί του.

Ξέρεις ότι ο άνδρας αυτός μπορεί να ηγηθεί και να αναλάβει την ευθύνη και το ρίσκο που χρειάζεται για να πετύχει.

Το γεγονός πως παραμένει ατάραχος στα δύσκολα, τον βοηθάει να βγάλει μια αύρα αρρενωπότητας που κάνει τους άλλους άνδρες να τον θαυμάζουν και τις γυναίκες να τον ποθούν.

Και κάπου εδώ ξέρω πως θα πεις: «Μα έχουμε και συναισθήματα. Δε μπορούμε να τα θάψουμε και να φερόμαστε σα ρομπότ».

Πολύ σωστά. Μόνο που το να διατηρείς την ψυχραιμία σου δεν σημαίνει να θάβεις μέσα σου τα συναισθήματα και να φέρεσαι σα ρομπότ χωρίς να δείχνεις ποτέ πως νιώθεις.

Ο ελκυστικός άνδρας έχει συναισθήματα και μάλιστα τα αποδέχεται και τα αναγνωρίζει.

Όπως και όλοι οι άλλοι άνθρωποι έτσι και αυτός νιώθει θυμό, νιώθει άγχος, νιώθει πάθος. Αναγνωρίζει τα συναισθήματα του και τα αποδέχεται, δεν τα αφήνει ωστόσο να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο φέρεται και λαμβάνει αποφάσεις.

Δεν αφήνει τα συναισθήματα του να κάνουν ανταρσία και να τον παρασύρουν. Διατηρεί τον έλεγχο των πράξεων του.

Νιώθει θυμό όμως δεν φωνάζει ούτε οδύρεται «Μα γιατί; Δεν είναι δίκαιο!».

Αυτό αποτελεί και το βασικό λάθος αρκετών ανδρών.

Είτε παρασύρονται εξ’ αρχής από τα συναισθήματα τους, είτε τα θάβουν και τα κρατούν καταπιεσμένα μέσα τους, μέχρι που τελικά εκρήγνυνται σε μια έκρηξη οργής, θλίψης, άγχους κλπ.

Συμπεριφορές που μειώνουν την ελκυστικότητα σου και σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο ψύχραιμος

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες κλασικές ανδρικές συμπεριφορές που μειώνουν την ανδρική ελκυστικότητα και σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο cool και ατάραχος.

Παρακαλάς και ικετεύεις

Καμιά πράξη δεν δηλώνει περισσότερο στους άλλους πως δεν έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου και της ζωής σου, από το να παρακαλάς και να ικετεύεις.

«Σε παρακαλώ, γύρνα πίσω, θα κάνω τα πάντα για εσένα» κλπ. Φράσεις όπως η προηγούμενη μειώνουν αφάνταστα την ελκυστικότητα σου στα μάτια μιας γυναίκας και την οδηγούν στο να χάσει τον σεβασμό που νιώθει για εσένα.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι πράξεις σου και οι εκφράσεις σου δεν της δείχνουν πως μπορεί να νιώθει ασφάλεια μαζί σου και να βασίζεται πάνω σου στα δύσκολα.

Το έχουμε ξαναπεί ότι το φλερτ και η ερωτική έλξη δε βασίζονται στη λογική αλλά στο συναίσθημα, και ότι δεν θα πείσεις τη γυναίκα με τα λόγια να επιστρέψει ή να νιώσει έλξη για εσένα, θα πρέπει να το πετύχεις με συναισθήματα.

Το να την παρακαλάς και να την ικετεύεις στην ουσία την απομακρύνει από εσένα αντί να την φέρνει κοντά σου.

 

Παραπονιέσαι, βγάζεις πικρία και παριστάνεις το θύμα

Η επόμενη μη ελκυστική συμπεριφορά που σου αφαιρεί πόντους ελκυστικότητας είναι η γκρίνια, τα παράπονα και οι συμπεριφορές ή οι δηλώσεις που βγάζουν πικρία.

Δε θα κάνεις ποτέ μια γυναίκα να νιώσει έλξη για εσένα, αν τα λόγια σου της δείχνουν πως είσαι το θύμα που η άδικη κοινωνία, η μοίρα, οι περιστάσεις κλπ, έχουν υπονομεύσει την ευτυχία και την επιτυχία του.

Όχι μόνο ρίχνεις τη διάθεση των άλλων με αυτόν τον τρόπο, αλλά προβάλεις αδυναμία και έλλειψη αυτοελέγχου.

Όλοι κάνουν λάθη, αποτυγχάνουν, νιώθουν ηττημένοι κλπ. Μάλιστα οι πετυχημένοι και ελκυστικοί άνδρες που πιθανότατα συναντούν πιο συχνά την αποτυχία από τους υπόλοιπους, καθώς ρισκάρουν περισσότερο, ζουν πιο έντονα και αναζητούν νέες εμπειρίες.

Η αποτυχία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Οι ελκυστικοί άνδρες δεν πετυχαίνουν σε όλα, απλά γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν την αποτυχία και πώς να μην την αφήσουν να τους παρασύρει.

Οι μη ελκυστικοί άνδρες από την άλλη βυθίζονται στη νοοτροπία του θύματος. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποτυχίες τους και ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους, στην κοινωνία, στην τύχη, στη βροχή κλπ.

Όμως αυτό που επικοινωνούν στους άλλους είναι το: «Δεν μπορώ να πετύχω αυτά που θέλω. Δεν έχω τον έλεγχο της ζωής μου».

Είσαι αναποφάσιστος

Κάποιες φορές η αναποφασιστικότητα είναι λογική και κατανοητή. Δεν έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποφασίσεις σωστά και από την απόφαση αυτή μπορεί να διακυβεύονται πολλά.

Τις περισσότερες όμως φορές, και ειδικά όταν είσαι αναποφάσιστος για τα μικρά καθημερινά πράγματα όπως, που θα βγείτε με την κοπέλα ή την παρέα σου, τι θα παραγγείλετε για να φάτε, ποια ταινία θα δείτε κλπ, η αναποφασιστικότητα εκφράζει ανασφάλεια.

Δείχνει ότι δεν θες να αναλάβεις την ευθύνη της λάθος επιλογής. Δείχνει ότι δεν μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος μπροστά σε ένα δίλημμα ώστε να μπορέσεις να ζυγίσεις τα πράγματα σωστά.

Και φυσικά, δείχνεις με αυτόν τον τρόπο άνδρας αδύναμος και μη ελκυστικός.

Για να έχεις τον έλεγχο στην ερωτική σου ζωή, δες εδώ

Να έχεις νοοτροπία νικητή

Πίσω απ’ όλες τις μη ελκυστικές συμπεριφορές αναδύεται ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο.

Οι συμπεριφορές αυτές κάνουν τον άνδρα να δείχνει αδύναμος και ανίσχυρος στα μάτια ενός τρίτου παρατηρητή, καθώς του αφαιρούν τη δύναμη να κατευθύνει τη ζωή του:

 • Εάν οι άλλοι έχουν κάτι που εκείνος θέλει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει να τον λυπηθούν και να το μοιραστούν μαζί του.
 • Όταν τα πράγματα στραβώνουν, παραπονιέται και ελπίζει ότι οι άλλοι θα τον λυπηθούν και θα τον βοηθήσουν.
 • Όταν έρχεται αντιμέτωπος με την αποτυχία, ελπίζει ότι οι άλλοι θα τον παρηγορήσουν.
 • Όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει και να αναλάβει ευθύνες, το αναβάλει καθώς θέλει να αποφύγει την ευθύνη σε περίπτωση λάθους.

Αντίθετα, ο cool και ελκυστικός άνδρας καταφεύγει στις αντίθετες συμπεριφορές:

 • Αν οι άλλοι έχουν κάτι που ο ίδιος θέλει, κοιτάζει να μάθει από αυτούς για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι αντίστοιχο και ο ίδιος.
 • Όταν η ζωή στραβώνει, παραμένει ατάραχος και αναζητά λύσεις.
 • Όταν έρχεται αντιμέτωπος με την αποτυχία, το αποδέχεται και δεσμεύεται να τα πάει καλύτερα την επόμενη φορά.
 • Όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει και να αναλάβει ευθύνες, ζυγίζει την κατάσταση με ψυχραιμία και δρα με αποφασιστικότητα.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν δύο διαφορετικές νοοτροπίες που ξεχωρίζουν τον ελκυστικό άνδρα από τον άνδρα που δεν είναι.

Η πρώτη σχετίζεται με την προσωπική δύναμη και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας:

 • Ο ελκυστικός άνδρας γνωρίζει ότι οι πράξεις του έχουν επιρροή στη ζωή του και τις καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται.
 • Ο μη ελκυστικός άνδρας βλέπει τον εαυτό του ως φτερό που πηγαίνει προς όποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος. Δηλαδή, ως παθητικό δέκτη δυνάμεων που ο ίδιος δεν μπορεί καθόλου να ελέγξει.

Η δεύτερη νοοτροπία που ξεχωρίζει τον ελκυστικό από τον μη ελκυστικό άνδρα σχετίζεται με το πόσο σοβαρά παίρνει ο καθένας τη ζωή.

 • Ο ελκυστικός άνδρας αντιμετωπίζει τα πράγματα πιο χαλαρά και ξέρει πως ακόμα και στην αποτυχία, υπάρχει πρόοδος. Έτσι αν κάτι δε δουλέψει την πρώτη φορά, δοκιμάζει ξανά και ξανά.
 • Ο μη ελκυστικός άνδρας παίρνει τα πάντα στα σοβαρά. Νιώθει πως αν δεν τα καταφέρει άμεσα τότε έχει αποτύχει ολοσχερώς.

Αυτές οι δύο διαφορές στη νοοτροπία, οδηγούν τους άνδρες σε τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις όταν έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις, ευκαιρίες, ρίσκα και δυσκολίες.

Και ο άνδρας που διατηρεί την ψυχραιμία του, που παραμένει ατάραχος όταν τα πράγματα ζορίζουν, είναι και εκείνος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει και να βρει τον τρόπο να κερδίσει.

Αν θες λοιπόν να γίνεις πιο ελκυστικός, αν θες να θέλουν οι άλλοι να επιζητούν την παρέα σου, αν θες να διεκδικήσεις όσα σου αξίζουν στη ζωή, εξασκήσου να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να παραμένεις ατάραχος στα δύσκολα.

Όχι μόνο θα μπορείς να εντοπίζεις ευκολότερα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, λύσεις που σε άλλη περίπτωση μπορεί να αγνοούσες, αλλά και οι άλλοι θα σε αντιμετωπίζουν ως βράχο σιγουριάς και ασφάλειας.

Και αν μη τι άλλο, όλοι θέλουν να κάνουν παρέα με κάποιον που ξέρει πώς να κερδίζει στη ζωή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!