Αναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σου - Men's Bible

Αναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σου

Αναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σου

Αν βγεις μια βόλτα έξω και παρατηρήσεις, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν ντύνονται καθόλου καλά. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα τους ντύνεται μάλλον άσχημα και έχει ντύσιμο από βαρετό ως χάλια.

Αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς, αρκεί να προσέξουμε λίγο το ντύσιμο μας. Δεν χρειάζεται πολλά για να ξεχωρίσουμε από το πλήθος (με ωραίο τρόπο πάντα).

Γιατί υπάρχει μεγάλη αξία στο να ξεχωρίζεις από τους άλλους και να μην είσαι «ένας ακόμη τύπος». Γίνεσαι πιο αξιοπρόσεκτος κάτι που σε βοηθάει πιο εύκολα να δείξεις ελκυστικός, όταν θες να κάνεις μια νέα γνωριμία.

Ντύσου λίγο πιο cool από τους υπόλοιπους

Το πρώτο βήμα για να ξεχωρίσεις από τους άλλους με ωραίο τρόπο, είναι απλά να ντυθείς λίγο πιο cool από τους υπόλοιπους.

Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Ο μέσος άνδρας σκέφτεται πολύ λίγο το ντύσιμό του. Φοράει απλά ότι έχει καθαρό και του είναι άνετο. Οπότε λίγη έστω περισσότερη προσοχή να δείξεις, μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ντυθείς επίσημα (ξέρεις, κοστούμι κλπ). Απλά να αναβαθμιστείς λίγο: πχ αν όλοι φοράνε τζιν παντελόνι, εσύ προτίμησε ένα chino.

Κάνοντας μικρές αλλαγές, ειδικά αν ταιριάζουν με την προσωπικότητά σου, μπορείς να έχεις σημαντικά αποτελέσματα.

Fit Is King

Στα μαθήματα στυλ που περιλαμβάνονται στο Project Alpha, πάντα επιμένουμε στους μαθητές μας σχετικά με τον τρόπο που πέφτουν πάνω τους τα ρούχα (το λεγόμενο fit). Κάνει μεγάλη διαφορά στο πως δείχνεις.

Αν παρατηρήσεις, κανείς πια δεν φοράει το σωστό μέγεθος ρούχων. Έχουμε μάλλον ξεσυνηθίσει στο πως πρέπει να πέφτουν τα ρούχα και θεωρούμε ότι το μοναδικό κριτήριο είναι το πόσο «άνετα» μας φαίνονται. Ή κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν κάποιο σωματικό μειονέκτημα (πχ κοιλιά) φορώντας υπερμεγέθη ρούχα τα οποία σακουλιάζουν πάνω τους και δείχνουν τελικά πολύ χειρότερα.

Βλέπεις, κανείς δεν ξεγελιέται: Αν φοράς πολύ μεγάλα μεγέθη δείχνεις απλά κάπως τσαπατσούλης και ατημέλητος. Ή για να το πούμε διαφορετικά, σαν παιδί που φοράει τα ρούχα του μεγάλου του αδερφού.

Αντίθετα, ρούχα που σου πέφτουν καλά (και δεν χρειάζεται να είσαι μοντέλο για αυτό) σου δίνουν έναν αέρα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Σε κάνουν να δείχνεις πιο ωραίος και προσεγμένος. Ασφαλώς παίζουν ρόλο και οι αναλογίες σου και ο σωματότυπος σου, αλλά υπάρχουν ρούχα κατάλληλα για κάθε μέγεθος και βάρος.

Υπάρχουν και άλλα χρώματα πέρα από το μαύρο

Ναι, οκ το μαύρο πάει με όλα και σε αδυνατίζει.

Αλλά επίσης το φοράει και όλος ο κόσμος.

Αν πας σε ένα μπαράκι και κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις ότι σχεδόν όλοι οι άντρες ντύνονται με σκούρα χρώματα. Αν παρατηρήσεις, θα διαπιστώσεις ότι περιστοιχίζεσαι από μια θάλασσα από μουντά μονότονα χρώματα.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι ο ένας τύπος που θα ντυθεί έστω λίγο πιο πρωτότυπα θα κάνει μεγάλη διαφορά. Λίγο χρώμα (άλλωστε δεν χρειάζονται υπερβολές) και αμέσως είσαι διαφορετικά από όλους τους άλλους άνδρες.

Αξεσουάρ: τα παραμελημένα

Τα αξεσουάρ είναι συχνά ένας τομέας που οι άνδρες δεν τα πάνε καλά. Είτε διστάζουν να πάνε πέρα από ένα ρολόι ή καταλήγουν στο άλλο άκρο, όπου χρησιμοποιούν πολλά (μα πάρα πολλά) αξεσουάρ, ελπίζοντας πως το «πολύ» σημαίνει και «στυλάτο».

Τα αξεσουάρ, όταν τα χρησιμοποιείς σωστά, μπορούν να προσθέσουν ένα διακριτικό, σχεδόν ασυνείδητο, επίπεδο στο στυλ σου, που μπορεί να σε κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής έχει φτιάξει ένα πολύ ξεχωριστό κρεμαστό που ταιριάζει με το στυλ του, δείχνει κάτι για την προσωπικότητά του και του προσφέρει πολύ θετική προσοχή.

Το κλειδί ωστόσο είναι να κάνεις καλή επιλογή. Δεν χρειάζονται υπερβολές στην ποσότητα, ένα – δυο βραχιολάκια ή ένα κρεμαστό αρκούν. Δεν θες να είσαι σαν τον Τζονι Ντεπ (αυτός καλά κάνει, το θέμα είναι να ταιριάζει κι εσένα στην προσωπικότητά σου).

Αναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σου

Τα παπούτσια κάνουν τη διαφορά

Γενικά, εμείς οι άνδρες θέλουμε να θεωρούμε ότι κανείς δεν προσέχει τα παπούτσια μας. Αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο: οι γυναίκες πάντα παρατηρούν τα παπούτσια σου.

Επιπλέον τα παπούτσια σου μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς την εμφάνισή σου. Τα ίδια ρούχα με sneakers ή καλά δερμάτινα παπούτσια, δίνουν εντελώς διαφορετική αίσθηση.

Το σωστό παπούτσι πχ μαύρα Oxfords ή loafers το καλοκαίρι, μπορούν να αναβαθμίσουν αμέσως το στυλ σου. Σκέψου πχ να φοράς ένα σκούρο μπλε τζιν παντελόνι και ένα ωραίο tshirt με αυτά τα παπούτσια ή με sneakers. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Αναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σουΑναβαθμίσου: Ξεχώρισε από τους πολλούς με το ντύσιμο σου

Είναι αλήθεια πως τα καλά παπούτσια αποτελούν μια επένδυση. Αξίζει να πάρεις κάτι καλό που θα σου μείνει καιρό (χρειάζεται βέβαια και να το συντηρείς).

Όπως κατάλαβες από όλα τα παραπάνω, δεν χρειάζονται πολλά για να δείξεις πιο στυλάτος. Αν δώσεις λίγο χρόνο και προσοχή στο ντύσιμο σου, θα είσαι εύκολα ο πιο καλοντυμένος άνδρας στο μπαράκι. Και, πίστεψε μου, οι γυναίκες θα σε παρατηρήσουν …με τον τρόπο που θες να σε παρατηρούν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!