Πώς να κάνεις Ενδιαφέρουσα Συζήτηση παντού με όλους - Men's Bible

Πώς να κάνεις Ενδιαφέρουσα Συζήτηση παντού με όλους

Πώς να κάνεις Ενδιαφέρουσα Συζήτηση παντού με όλους, Πως διαχειρίζομαι τις παύσεις στην κουβέντα

Το να μπορείς να κάνεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είναι μια δεξιότητα χρήσιμη παντού, μια δεξιότητα που δημιουργεί σύνδεση με τους άλλους και βαθιά γνωριμία. Είναι ένας τρόπος να έρθεις κοντά στον άλλο και να τον κάνεις να ανοιχτεί και να σε θεωρήσει ελκυστικό.

Ειδικά με τους αγνώστους, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε βοηθάει να τους δημιουργήσεις ενδιαφέρον για εσένα και να τους κάνεις να αναγνωρίσουν την αξία σου. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι όταν υπάρχει καλό κλίμα και καλή κουβέντα οι άνθρωποι γίνονται ευτυχέστεροι και νιώθουν μέλη της ίδιας ομάδας, ακόμα κι αν τελικά αυτό που λένε είναι η εξέλιξη του καιρού.

Το να κάνεις τον άλλο να ενδιαφερθεί αλλά και να περάσει καλά είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια κάθε συζήτησης. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να τον βοηθήσεις να νιώσει ασφάλεια ώστε να ανοιχτεί και να επενδύσει στη γνωριμία σας.

Ξεκινώντας

Η αρχική συζήτηση έχει να κάνει με το να γεφυρώσεις το κενό και να βρεις κοινό έδαφος με τους άλλους. Έχει να κάνει με το να θέσεις κάποια θεμέλια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν σημείο εκκίνησης ώστε μετέπειτα να δημιουργήσεις άνεση και οικειότητα να προχωρήσετε σε πιο σημαντικά θέματα.

Στο κάτω κάτω δεν μπορείς να ξεκινήσεις με το «θέλεις να κάνεις παιδιά;» ή το «τι στόχο έχεις στη ζωή σου;», εκτός αν θες να κάνεις την κατάσταση αμήχανη.

Πολλοί βρίσκουν άβολο το να κάνουν μια συζήτηση, επειδή νιώθουν ότι χωρίς κάποιο «πλάνο» είναι δύσκολο. Αν πρόκειται για κάποιον εντελώς άγνωστο – ειδικά σε κάποια αλληλεπίδραση χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες, όπως σε μια συναλλαγή ή εξυπηρέτηση- τότε ίσως χρειαστεί να αυτοσχεδιάσεις κι αυτό τους φαίνεται βουνό.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση χωρίς να έχεις κάποια ιδέα του ποιος ακριβώς είναι ο άλλος, του τι θέλει ή του αν θα ενδιαφερθεί για την κουβέντα. Εν τω μεταξύ, ίσως και εκείνος νιώθει κάπως αμήχανα και σκέφτεται τα ίδια πράγματα. Εδώ είναι που το να δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον για τον άλλον, οδηγεί στο να βρείτε τα πρώτα κοινά. Πως να φλερτάρεις αποτελεσματικά στα μπαρ που βγαίνεις, Πώς να αυξήσεις το Ενδιαφέρον της στη Συζήτηση ενδιαφέρουσα συζήτηση

Μια απλή τεχνική για ενδιαφέρουσα συζήτηση

Προς αυτό τον σκοπό, βοηθάει να το σκεφτείς σαν να θες να μάθεις το γενικά περίγραμμα του ποιος είναι ο άλλος και του τι δίνει σκοπό στη ζωή του.

Υπάρχει μια απλή τεχνική που διδάσκεται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και έχει τα αρχικά CROW: δηλαδή Character, Relationship, Objective και What/Where/When.

Ο Χαρακτήρας είναι απλός: Ποιος είναι ο άλλος; Η Σχέση επίσης είναι απλή: Από πού ξέρει τους γύρω του; Ο Σκοπός έχει να κάνει με το γιατί βρίσκεται εδώ, το τι θέλει και το τι τον οδηγεί. Το Τι/Που/Πότε έχει να κάνει με τη σχέση του με τον χώρο, αν έρχεται συχνά, αν ζει στην περιοχή, τι τον φέρνει εδώ και πόσο καιρό έρχεται.

Ίσως σου φανεί κάπως απλό, αλλά αυτές οι πρώτες εισαγωγικές ερωτήσεις σε βοηθούν να σκιαγραφήσεις το ποιος είναι. Και το ενδιαφέρον που δείχνεις ενθαρρύνει το συνομιλητή να ανταποκριθεί εξίσου και να δείξει ενδιαφέρον με τη σειρά του και για εσένα.

Και όσο πιο πολύ τον γνωρίζεις, τόσο πιο εύκολο είναι να προσαρμόσεις τη συζήτηση γύρω από θέματα που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις τη γνωριμία στην κατεύθυνση που επιθυμείς εσύ.

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης ότι πολλά από αυτά που θέλουμε να ρωτήσουμε ή να πούμε είναι πολύ προσωπικά για έναν άγνωστο. Μπορεί να φτάσουμε και σε αυτά, αλλά πριν το κάνουμε, χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσουμε άνεση και σύνδεση. Και η ενδιαφέρουσα συζήτηση και κουβέντα μας βοηθάει να φτάσουμε εκεί καθώς δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για να ανιχνεύσουμε τα κοινά μας. Κι αυτό με τη σειρά του κάνει πιο εύκολο να ανοιχτούμε αμοιβαία ο ένας στον άλλο σε πιο βαθιά θέματα.

Μην γίνεσαι μονότονος

Αν θες να κάνεις ενδιαφέρουσα συζήτηση, χρειάζεται να έχεις ενδιαφέροντα πράγματα να πεις. Και ενώ θα μου πεις ότι αυτό είναι προφανές, το θέμα είναι ότι πολλοί χάνουν καλές πιθανότητες για γνωριμίες ακριβώς επειδή έχουν πολύ λίγο ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο εκτός από κάποια πολύ συγκεκριμένα θέματα.

Φαντάσου κάποιον που σε πλησιάζει σε ένα μπαρ και το μόνο που θέλει να συζητήσει είναι για τα NFTs. Δεν τον νοιάζει που εσύ προσπαθείς να αλλάξεις το θέμα, εκείνος αρνείται να μετατοπιστεί και συνέχεια επανέρχεται στο αγαπημένο του κρυπτονόμισμα. Πόσο πολύ θα ευχαριστιόσουν αυτή τη συζήτηση;

Ίσως να έχεις πέσει πάνω σε τέτοιους τύπους. Ή ίσως να ήσουν και εσύ έτσι. Υπάρχουν όμως πολύ λίγα πράγματα που τελειώνουν μια συζήτηση γρηγορότερα από το να κλειδώνεσαι σε ένα θέμα, ειδικά όταν αυτό το θέμα δεν ενδιαφέρει αρκετά το άλλο άτομο ώστε να συμμετέχει ή να έχει εμπειρίες να μοιραστεί.

Έτσι ουσιαστικά καταλήγεις από συζήτηση σε διάλεξη και κάνεις τον άλλο να νιώθει παγιδευμένος.

Πολλοί από εμάς πέφτουμε στην παγίδα να έχουμε μόνο κάποια περιορισμένα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Και ενώ αυτό σημαίνει ότι τα κατανοούμε σε μεγαλύτερο βάθος και έκταση, παράλληλα περιορίζουν την ικανότητά μας να συνδεόμαστε με περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όταν τα ενδιαφέροντά σου είναι αρκετά εξειδικευμένα, οπότε εκ των πραγμάτων περιορίζεσαι και σε πολύ εξειδικευμένο κοινό.

Για αυτό είναι καλό και σε αυτόν τον τομέα να βγαίνεις από τη Ζώνη Άνεσης. Οι άνθρωποι που κάνουν ενδιαφέρουσα συζήτηση είναι και αυτοί που έχουν ποικιλία από ενδιαφέροντα και ευρύ ρεπερτόριο από θέματα που μπορούν να συζητήσουν.

Αυτό όχι μόνο σε αποτρέπει από το να επαναλαμβάνεσαι ξανά και ξανά, αλλά δίνει φρέσκο αέρα στην κουβέντα σας.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ σε κάθε τομέα της ζωής, αρκεί να έχεις κάποια γνώση για να μπορείς να κάνεις σχετικές ερωτήσεις ή να μοιραστείς κάτι σχετικό, προκειμένου να κάνεις το άλλο άτομο να μιλήσει.

Θες να μάθεις τα πάντα για την Χαρισματική Επικοινωνία; Δες το online Σεμινάριο μας.

Για ενδιαφέρουσα συζήτηση βάλε ποικιλία

Αν λοιπόν έχεις ευρεία ενδιαφέροντα ή σου είναι γνώριμα πολλά θέματα, τότε είναι και πιο εύκολο να συνδεθείς με τους άλλους. Αυτό με τη σειρά του σε βοηθάει να δικτυωθείς με ανθρώπους από πολλά κομμάτια της ζωής, γνωριμίες που μπορούν να φανούν πολύ βοηθητικές με το πέρασμα του χρόνου.

Αν λοιπόν θες να κάνεις ενδιαφέρουσα συζήτηση και να μπορείς να μιλάς με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, χρειάζεται να είσαι ενημερωμένος για τα όσα γίνονται γύρω σου. Ναι, μπορεί να βαριέσαι τα σπορ, ναι, μπορεί να μην σου αρέσει το θέατρο, ναι, μπορεί να μην σου αρέσει η πολιτική, όμως καλό είναι να έχεις μια αίσθηση του τι γίνεται γύρω σου, στην κοινωνία και την πόλη σου.

Είναι κατανοητό ότι μπορεί να μην το θεωρείς αναγκαίο. Στο κάτω κάτω δεν σε ενδιαφέρει να συνδεθείς με ανθρώπους που ασχολούνται με τα αθλητικά, την τηλεόραση ή την πολιτική. Προτιμάς να μιλάς με ανθρώπους που μοιράζονται τα πάθη σου.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρεις από πού θα έρθει η επόμενη πολύτιμη γνωριμία σου. Ένα από τα οφέλη του να είσαι κάποιος που κάνει ενδιαφέρουσα συζήτηση, είναι ότι οι άνθρωποι γουστάρουν να σου μιλάνε και έτσι μπορεί να συνδεθείς με ανθρώπους από πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής.

Μπορεί τώρα να μην έχεις ενδιαφέρον για τα χρηματοοικονομικά ή τις επενδύσεις, αλλά μπορεί να έρθει η στιγμή που θα χρειαστείς κάποια συμβουλή σε αυτούς τους τομείς. Και είναι πολύ πιο εύκολο να λάβεις βοήθεια όταν έχεις ήδη κάποια σχέση με τον άνθρωπο αυτό.

Επιπλέον όταν κάνεις ενδιαφέρουσα συζήτηση αυξάνεις τις πιθανότητές σου να κάνεις και ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Όταν κλεινόμαστε στην κοινωνική μας φούσκα, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε ευκαιρίες με ανθρώπους που ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι είναι ωραίοι τύποι.

Ακόμα καλύτερα, ποτέ δεν ξέρεις ποια γνωριμία θα σου φανεί χρήσιμη αργότερα στη ζωή σου. Οι άνθρωποι πολλές φορές σε εκπλήσσουν. Ο μηχανόβιος στην άλλη άκρη του μπαρ μπορεί να γουστάρει το θέατρο όσο κι εσύ. Η γυναίκα που παραγγέλνει τον καφέ της μπορεί να ξέρει ότι στην επιχείρησή της κάνουν προσλήψεις. Ο τύπος που συναντάς κάθε μέρα στο γυμναστήριο μπορεί να σε καλέσει σε κάποιο πάρτι του. Ποτέ δεν ξέρεις τι και πως.

Όσο όμως πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση κάνεις και όσο πιέζεις τον εαυτό σου έξω από τη ζώνη άνεσης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνδεθείς με όλους αυτούς. Και όσο πιο cool και fun είσαι, τόσο πιο πολύ θα θέλουν να σου μιλήσουν.

Η ικανότητά σου να συνδέεσαι με τους άλλους μπορεί να είναι η πιο σημαντική δεξιότητα που μπορείς να καλλιεργήσεις, για την δουλειά, τη φιλία, το φλερτ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!