Αγχώνεσαι ή Φοβάσαι να Μιλήσεις σε μια Γυναίκα που σου αρέσει; Τι να κάνεις - Men's Bible

Αγχώνεσαι ή Φοβάσαι να Μιλήσεις σε μια Γυναίκα που σου αρέσει; Τι να κάνεις

Αγχώνεσαι ή Φοβάσαι να Μιλήσεις σε μια Γυναίκα που σου αρέσει; Τι να κάνεις

Ο φόβος είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν. Ασχέτως αν εμείς οι  άντρες δεν το παραδεχόμαστε σχεδόν ποτέ. Αυτό όμως που φοβίζει αρκετούς περισσότερο από οτιδήποτε, είναι το να μιλήσουν σε μια κοπέλα και συγκεκριμένα σε μια άγνωστη. Τι κάνεις λοιπόν όταν φοβάσαι να μιλήσεις ενώ σου αρέσει;

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό και όλοι το έχουμε περάσει ή θα το περάσουμε. Μπορεί όμως να γίνει. Μπορείς να μιλήσεις σε μια άγνωστη κοπέλα που σου αρέσει χωρίς να πάθεις κάτι κακό.

Με ποιους τρόπους όμως θα σταματήσεις να αγχώνεσαι και να φοβάσαι να μιλήσεις σε μια γυναίκα που σου αρέσει;

#1 Αποδέξου ότι φοβάσαι να μιλήσεις σε μια γυναίκα και κάνε το

Έτσι ακριβώς όπως το διάβασες. Αποδέξου ότι φοβάσαι να μιλήσεις σε μια γυναίκα. Κάνε το όμως. Αυτό σημαίνει να έχεις θάρρος. Να κάνεις αυτό που θέλεις, ακόμα και αν φοβάσαι.

Μην περιμένεις να εξαφανιστεί ο φόβος από μόνος του. Αποδέξου πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φύγει ο φόβος, παρά μόνο αν τον αντιμετωπίσεις κατάματα. Αν δεν το κάνεις πάντα θα αναρωτιέσαι τι θα είχε γίνει εάν…

Μια λανθασμένη αντίληψη που έχουμε όλοι, είναι πως ο φόβος είναι δείγμα αδυναμίας. Είναι όμως ένα ανθρώπινο, λογικό συναίσθημα.

Αυτό που ξεχωρίζει τους δειλούς από τους θαρραλέους είναι το μυαλό τους. Ότι αποφασίζουν να δράσουν σε μια κατάσταση που τους τρομάζει. Ένας δειλός άνθρωπος τα παρατάει ενώ ένας δυνατός αναγνωρίζει το φόβο αλλά δεν τον αφήνει να τον επηρεάσει.

Με το να μιλήσεις σε μια γυναίκα ενώ φοβάσαι, δίνεις λιγότερη αξία στο φόβο και γίνεσαι πιο δυνατός. Όταν βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει νιώθεις ταυτόχρονα και άγχος αλλά και ενθουσιασμό.

Μην αφήνεις λοιπόν το άγχος να σου στερήσει τον ενθουσιασμό και τη χαρά μιας νέας γνωριμίας.

#2 Εξασκήσου με όλους

Το να μιλάς σε άλλους ανθρώπους γενικότερα, θα σε βοηθήσει πολύ. Όσο και αν ντρέπεσαι ή φοβάσαι, στην καθημερινότητά σου θα χρειαστεί να μιλήσεις με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό σε βοηθά να γίνεις πιο επικοινωνιακός και πιο ετοιμόλογος.

Ξεκίνα μικρές συζητήσεις με αγνώστους, όπως πχ μήπως πέρασε το λεωφορείο Χ, που είναι το τάδε μαγαζί κτλ. Κάνε πρόβα με τους φίλους σου, σα να γνωρίζεστε πρώτη φορά. Η επικοινωνία είναι μια τέχνη που θέλει εξάσκηση όπως και οι υπόλοιπες.

Ο σκοπός είναι να μάθεις να ανοίγεις συζητήσεις και να προβάλεις τον εαυτό σου. Μη σκέφτεσαι υπερβολικά τι θα πεις. Απλώς πες το.

Πρόσεχε όμως τη φωνή αλλά και το λεξιλόγιό σου, γιατί πολλές φορές ο τρόπος που θα μιλήσεις, είναι πιο σημαντικός από αυτό που θα πεις.

Θες να ξεπεράσεις μια και καλή το άγχος και το φόβο στο φλερτ και την επικοινωνία; Δες το ειδικό μας Σεμινάριο στην Online Πλατφόρμα μας.

#3 Αντιστάσου στο φόβο και γέμισε αυτοπεποίθηση

Να θυμάσαι πως είναι μια διαδικασία από την οποία πρέπει να περάσεις. Όσο πιο πολύ παραβλέπεις ότι φοβάσαι να μιλήσεις σε μια γυναίκα, και το κάνεις, τόσο πιο πολύ αποκτάς αυτοπεποίθηση. Με την εξάσκηση θα γίνει πιο εύκολο, θα το δεις.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις το φόβο σου με το να μιλάς σε μια κοπέλα που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, γίνεσαι όλο και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Ο φόβος αρχίζει να μην έχει ισχύ απέναντί σου και ο ενθουσιασμός για τη νέα γνωριμία υπερισχύει. Γεμίζεις αυτοπεποίθηση και σου είναι πιο εύκολο πλέον να ξεκινήσεις κουβέντα με κάποια άγνωστη.

Μίλα σε κοπέλες που σου αρέσουν ακόμα και αν φοβάσαι. Εσύ θα έχεις κάνει το βήμα που τόσο πολύ φοβόσουν και θα είσαι ακόμα ζωντανός. Δε θα πάθεις τίποτα, ούτε θα συμβεί κάτι από όλα αυτά που φαντάζεσαι. Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, θα εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και οι γυναίκες θα σε θαυμάζουν για το θάρρος σου.

Ακόμα όμως και αν σε απορρίψουν κάποιες γυναίκες, εσύ πάλι θα έχεις κερδίσει. Θα έχεις παραμερίσει το φόβο και θα έχεις τολμήσει να κάνεις αυτό για το οποίο έτρεμαν τα πόδια σου. Ο κόσμος σου δε θα τελειώσει με την απόρριψη. Θα βγεις πιο δυνατός από αυτή και θα συνεχίσεις τη ζωή σου. Υπάρχουν πολλές γυναίκες, δε γίνεται να αρέσεις σε όλες.

Μάθε να αντιμετωπίζεις το φόβο σου κάθε φορά που εμφανίζεται και πολύ σύντομα θα δεις πως δεν είχες κανένα λόγο να φοβάσαι. Θα αναρωτιέσαι και θα γελάς γιατί φοβόσουν κάτι που πλέον θεωρείς απλό. Πάλεψε και μην αφήσεις ποτέ το φόβο να σε κυριεύσει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!