Ξεκίνημα Κουβέντας: Πως να το κάνεις σωστά - Men's Bible

Ξεκίνημα Κουβέντας: Πως να το κάνεις σωστά

Ξεκίνημα Κουβέντας: Πως να το κάνεις σωστά, Πως να καταλάβεις αν της αρέσεις, Πέντε ξενέρωτα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στην πρώτη γνωριμία

Η αρχή είναι πάντα το πιο δύσκολο βήμα και δε θα μπορούσε το φλερτ να αποτελεί εξαίρεση. Το ξεκίνημα κουβέντας με μια γοητευτική κοπέλα είναι και αυτό που δυσκολεύει τους περισσότερους άνδρες απ’ το να κάνουν νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες.

Το άγχος της απόρριψης, ο φόβος μήπως δείξεις αδέξιος, η αμφιβολία για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα κάνουν το ξεκίνημα κουβέντας να μοιάζει ως πολύπλοκο εγχείρημα.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτό που χρειάζονται είναι μπόλικη αυτοπεποίθηση όμως αυτό δεν ισχύει.

Αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως το θάρρος να αφήσεις τον εαυτό σου ευάλωτο και να μιλήσεις με ευγένεια και σεβασμό στην κοπέλα που σε ενδιαφέρει.

Με λίγα λόγια χρειάζεται να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, τις ατέλειες σου και τα ψεγάδια σου και απλά να είσαι κοινωνικός.Πώς να σταματήσεις τη βαρετή ψιλοκουβέντα και να έχεις Ενδιαφέρον, Μην πας να τη ρίξεις, πήγαινε να τη Γνωρίσεις, Γυναικείες προκλήσεις: Τι να κάνεις όταν σε τεστάρει, Ξεκίνημα Κουβέντας: Πως να το κάνεις σωστά

#1 Βασική προϋπόθεση, μπες στη θέση της

Σου έχει τύχει εκεί που κοιμάσαι, εργάζεσαι κλπ, να χτυπάει το τηλέφωνο στα καλά καθούμενα, να τρέχεις να το σηκώσεις νομίζοντας ότι είναι κάτι επείγον και τελικά να είναι από κάποια εταιρία τηλεφωνικών πωλήσεων;

Και ενώ εσύ λες στον πωλητή ότι δεν ενδιαφέρεσαι εκείνος να συνεχίζει με ερωτήσεις προσπαθώντας να σε κρατήσει στην κλήση;

Αν σου έχει τύχει τότε σίγουρα αντιλαμβάνεσαι πόσο άσχημο και εκνευριστικό είναι αυτό.

Κάτι αντίστοιχο βιώνει μια κοπέλα όταν ενώ εργάζεται, είναι απασχολημένη, βιάζεται να κάνει κάτι, είναι στεναχωρημένη κλπ, εμφανίζεται απ’ το πουθενά κάποιος, για τον οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής κάποιο λόγο να ενδιαφερθεί, ο οποίος γίνεται πιεστικός προσπαθώντας να της πιάσει κουβέντα.

Δεν αρκεί λοιπόν να έχεις εσύ την διάθεση για ξεκίνημα κουβέντας μαζί της για να της μιλήσεις, θα πρέπει να είναι και εκείνη σε μια αντίστοιχη διάθεση.

Είναι σημαντικό λοιπόν αφ’ ενός να μπορείς να διαβάσεις σωστά τη γλώσσα του σώματος της πριν της μιλήσεις. Αν το σώμα της έχει ανοιχτή στάση, αν δείχνει χαλαρή, ευδιάθετη, χαμογελαστή και πως δεν βιάζεται και δεν είναι απασχολημένη με κάτι μπορείς να δοκιμάσεις να της μιλήσεις.

#2 Κακά τα ψέματα η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο στο ξεκίνημα κουβέντας

Το ξέρεις και από την προσωπική σου εμπειρία πως η εμφάνιση είναι σημαντική. Η πρώτη εντύπωση παίζει μεγάλο ρόλο και μάλιστα όσο λιγότερα γνωρίζουμε για τους άλλους τόσο περισσότερο στεκόμαστε στην εμφάνιση τους για να καταλάβουμε αν θέλουμε να σχετιστούμε μαζί τους ή όχι.

Προσοχή! Δε λέω πως για το ξεκίνημα κουβέντας η εμφάνιση είναι το παν. Κάποιος με γυμνασμένο σώμα και ωραία εμφάνιση δεν έχει μεγαλύτερη αξία σαν άνθρωπος από κάποιον εύσωμο.

Ίσα ίσα μάλιστα που κάποιος εύσωμος άνδρας με χαρισματική προσωπικότητα και συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα στο φλερτ και γενικά στην επικοινωνία από κάποιον όμορφο αλλά κοινωνικά αδέξιο τύπο.

Η εμφάνιση παίζει ωστόσο ένα σημαντικό ρόλο στα πρώτα δευτερόλεπτα και ειδικά όταν δεν έχουμε ξαναμιλήσει με τη συγκεκριμένη κοπέλα (πχ είναι μια συμφοιτήτρια που την έχουμε δει στα μαθήματα αλλά δεν έτυχε ποτέ να μιλήσουμε) γι’ αυτό καλό είναι να είσαι ευπαρουσίαστος.

#3 Πως να κάνεις στην πράξη ξεκίνημα κουβέντας

Δεν είναι περίεργο που ενώ νιώθεις ότι δεν έχεις τι να πεις όταν θες να μιλήσεις σε κάποια κοπέλα, με τους άνδρες το ξεκίνημα κουβέντας σού είναι πολύ πιο απλό και εύκολο;

Δεν είναι λοιπόν ότι δεν έχεις τί να πεις όσο το γεγονός ότι παγώνεις από το άγχος και από την πίεση που ασκείς στον εαυτό σου προκειμένου να εντυπωσιάσει και να φανεί τέλειος.

Τα πράγματα όμως πρέπει να είναι απλά και μάλιστα όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο.

α) Με άμεσο και ειλικρινή τρόπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και την αμεσότητα και μάλιστα τις εκλαμβάνουν ως δείγμα θάρρους και αυτοπεποίθησης. Και δεν έχουν και άδικο.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτοεκτίμηση και νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και τις ατέλειες τους δεν κρύβονται πίσω από αφορμές και σενάρια.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να της πιάσεις κουβέντα και εφ’ όσον ενδιαφέρεσαι να φλερτάρεις μαζί της, είναι να της μιλήσεις με χαμόγελο και να της πεις ότι για το Χ, Ψ λόγο ενδιαφέρεσαι να τη γνωρίσεις.

Μπορεί να σου αρέσει που είναι θετικός τύπος και μες το χαμόγελο όλη την ώρα, μπορεί να σου αρέσει που συμμετέχει σε όλα τα μαθήματα της σχολής και δείχνει δυναμική κοπέλα με αυτοπεποίθηση.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να δώσεις τον λόγο για τον οποίο σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και εάν δεις ότι η κοπέλα τελικά δεν ενδιαφέρεται, δεν επιμένεις. Σέβεσαι τα όρια της, την ευχαριστείς και αποχωρείς.

β) Έμμεσα με μια ερώτηση ή δήλωση

Είναι σημαντικό να έχουμε το θάρρος να είμαστε ευθείς και ειλικρινείς όταν μας ενδιαφέρει κάποια κοπέλα. Αφ’ ενός είμαστε κι εμείς ξεκάθαροι με τον λόγο για τον οποίο της μιλάμε, αφ’ ετέρου είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε και αν η κοπέλα είναι διαθέσιμη.

Ωστόσο δεν ταιριάζει πάντα να ξεκινάμε την κουβέντα με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν στιγμές και περιπτώσεις όπου επιβάλλεται να είμαστε πιο διακριτικοί και έμμεσοι.

Για παράδειγμα κοιτιέστε με μια κοπέλα μέσα σε βαγόνι του μετρό. Η κοπέλα σε κοιτάζει έντονα και σου σκάει και ένα χαμόγελο.

Μέσα στον κόσμο όμως δεν μπορείς να πας και να της πεις ότι θέλεις να τη γνωρίσεις. Φέρνεις και την κοπέλα σε δύσκολη θέση και δείχνεις κοινωνικά αδέξιος.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να ξεκινάς έμμεσα μια ερώτηση ή δήλωση.

Καλό είναι η ερώτηση – δήλωση να μην είναι γενικόλογη όπως πχ, «Ξέρεις αν πάει αεροδρόμιο;».

Όχι ότι δεν ξεκινάς κουβέντα με αυτόν τον τρόπο, απλά δε σου δίνει εύκολα κάποιο πάτημα να συνεχίσεις.

Καλύτερα η ερώτηση – δήλωση να σχετίζεται με κάτι που παρατηρείς στην κοπέλα και έχει ένα στοιχείο περιέργειας: «Βλέπω ότι έχεις μαζί σου το τελευταίο βιβλίο του Dan Brown. Τρελαίνομαι για τα μυθιστορήματα του και αναρωτιέμαι αν είναι τόσο καλό όσο τα προηγούμενα;».

Εννοείτε ότι αν δεις πως κατάλαβες λάθος και τελικά η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται κλείνεις την κουβέντα με ευγένεια.

Όπως βλέπεις, το ξεκίνημα κουβέντας είναι απλή υπόθεση και αρκετά σημαντική.

Με τους περισσότερους ανθρώπους που θα μιλήσεις δε θα έχεις απαραίτητα πολλά κοινά και χημεία, όμως όσο περισσότερο κοινωνικός είσαι τόσο πιο ελεύθερος νιώθεις κοινωνικά και τόσο περισσότερες ευκαιρίες για φλερτ, γνωριμίες και φιλίες ανοίγονται μπροστά σου.

Θες να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!