Δημιουργώντας Συναισθηματική Σύνδεση - Men's Bible

Δημιουργώντας Συναισθηματική Σύνδεση

Δημιουργώντας Συναισθηματική Σύνδεση

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια όσων θέλουν να βελτιωθούν στο φλερτ και να δημιουργήσουν συναισθηματική σύνδεση με κάποια κοπέλα, είναι το να προβάλλουν σωστά την προσωπικότητά τους.

Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, παρατήρησα ότι οι συζητήσεις μου γρήγορα «ξεθύμαιναν» και τις πιο πολλές φορές δεν οδηγούσαν πουθενά. Δεν γνώριζα πώς να το πάω στο επόμενο επίπεδο και να κρατήσω το ενδιαφέρον της αλλά και να την κάνω και αυτήν να ανοιχτεί.

Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ δυνατό το να μοιράζεσαι προσωπικές ιστορίες. Αλλά και κάποιους άλλους πολύ αποτελεσματικούς τρόπους να δημιουργήσεις συναισθηματική σύνδεση, όπως:

Ενεργητική ακρόαση, όπου ακούς με προσοχή αυτό που σου λέει και επαναλαμβάνεις σημεία κλειδιά, χρησιμοποιώντας παρόμοιες λέξεις και γλώσσες. Αυτό την βοηθάει να καταλάβει ότι την ακούς.

Καθρέφτισμα της γλώσσας σώματος ώστε να νιώσει πιο άνετα και πιο οικεία. Βέβαια δεν πρέπει να γίνεται με πολύ προφανή τρόπο (πχ απλά να κινώ τα χέρια μου με παρόμοιο τρόπο ή να στηρίζομαι στην ίδια μεριά).

Να κάθομαι με την παρέα της αφού ήδη είχα ξεκινήσει την συζήτηση. Με αυτό τον τρόπο (και εφόσον το κάνεις σωστά) γίνεσαι από ένας «άγνωστος» που τους μιλάει, ένα κανονικό μέλος της παρέας.

Ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με το να μοιράζεσαι προσωπικές ιστορίες και προσωπικά περιστατικά προκειμένου να πας σε πιο συναισθηματική και προσωπική περιοχή.

Και με το προσωπική, δεν εννοώ σώνει και καλά, σεξουαλική, αλλά κοντινή και ιδιαίτερη. Όταν κάποιος σου μιλάει για τα πάθη του, και το τι κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα για αυτόν, σε μεταφέρει σε ένα πολύ συναισθηματικό σημείο. Και όταν λοιπόν κι εσύ μοιράζεσαι τέτοιες εικόνες μαζί της, τότε κι εκείνη νιώθει μια εγγύτητα που δεν την συναντάει συχνά.

Για να μάθεις να δημιουργείς εγγύτητα με κάθε κοπέλα, δες εδώ

Οι σωστές ερωτήσεις για συναισθηματική σύνδεση

Για τις προσωπικές ιστορίες σου έχουμε πει πολλά, αλλά ήδη μπορείς να έχεις κατά νου ότι καλό είναι στις συζητήσεις σου να οδηγείς την κουβέντα σε πιο προσωπικά σημεία. Να και μερικές ερωτήσεις που βρίσκω ιδιαίτερα βοηθητικές προκειμένου να πάμε σε πιο βαθιά κομμάτια και να αρχίσει να δημιουργείται συναισθηματική σύνδεση:

-Αν είχες μόνο μια ώρα ζωής ακόμα, τι θα έκανες;

-Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο, ποιο θα ήταν αυτό;

-Αν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα, τι δουλειά θα έκανες αν δεν πληρωνόσουν για αυτήν;

-Ποιο είναι το πιο σημαντικό κομπλιμέντο που έχεις λάβει ως τώρα;

-Τι δίνει ενδιαφέρον στη ζωή σου, τι σε κάνει χαρούμενο;

Αυτά είναι τα είδη συζήτησης που φέρνουν όντως κοντά τους ανθρώπους και δημιουργούν σχέσεις. Και αυτό που είναι ωραίο με τέτοιες συζητήσεις είναι ότι σε βοηθούν να ξεπεράσεις το επίπεδο της «ψιλοκουβέντας». Το να γίνεις καλός στο να πηγαίνεις την κουβέντα σε πιο βαθιά θέματα, θα σε βοηθήσει πολύ στις κοινωνικές σου σχέσεις.

Ανάδειξε τον εαυτό σου

Επιπλέον θες να γνωρίζουν οι άλλοι ποιος είσαι. Και όχι μόνο ποιος είσαι, αλλά και τα καλύτερα σημεία σου. Αυτό είναι φυσικό και αναμενόμενο. Οι άνθρωποι έλκονται από κάποιον που γνωρίζει πώς να επικοινωνεί τον εαυτό του και την ιστορία του.

Αναδεικνύοντας την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου με έναν τρόπο που τραβάει με φυσικότητα την προσοχή των άλλων είναι ένα από τα πιο δυνατά κοινωνικά εργαλεία που έχεις. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται να παρουσιάζεις τον εαυτό σου χωρίς να φαίνεται ότι περηφανεύεσαι και καυχιέσαι. Διαφορετικά, θα απομακρύνεις τους άλλους από κοντά σου. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλεις. Τι σημαίνει πραγματική σύνδεση με μία γυναίκα; Δημιουργώντας Συναισθηματική Σύνδεση

Μην καυχιέσαι όμως

Το να καυχιέσαι και να κοκορεύεσαι είναι σχεδόν παγκοσμίως κατακριτέο καθώς δείχνει ότι είσαι απεγνωσμένος για προσοχή. Αν υπάρχει κάτι που να φανερώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι κάποιος που χρειάζεται απεγνωσμένα την αποδοχή και την προσοχή των άλλων. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε τόση έμφαση στο να μην προσπαθείς να το παίξεις «τυπάκι». Φαίνεται από μακριά…

Μίλα για το πάθος σου

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι φουσκώνουν τα πράγματα και μιλάνε πολύ για την επιτυχία τους στη δουλειά, στα λεφτά, στα αποκτήματα. Όμως δεν έχει νόημα να μιλάς για όσα έχεις πετύχει. Είναι πολύ πιο ουσιαστικό να εξηγείς τι έκανες, ποιο ήταν το πάθος σου και τι σε οδήγησε σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με φυσικότητα για τα πράγματα που έχεις κάνει, τα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις και τα πράγματα που θες να κάνεις, δεν καυχιέσαι και δεν αποζητάς την προσοχή των άλλων. Απλά μιλάς με αυτοπεποίθηση για όσα σε παθιάζουν.

Γιατί θυμήσου, το πάθος τείνει να δημιουργεί πάθος και στους άλλους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!