2 συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθητικό στους άλλους - Men's Bible

2 συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθητικό στους άλλους

2 συμπεριφορές που μπορούν να σε κάνουν αντιπαθητικό

Εννοείται πως κανείς δεν είναι τέλειος και δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλες και όλους! Αν όμως έχεις παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι γύρω σου παρερμηνεύουν κάποιες συμπεριφορές σου ή σε βρίσκουν αντιπαθητικό, ενώ μέσα σου αισθάνεσαι πως αδίκως σε παρεξηγούν, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω.

#1 Είσαι πολύ Σοβαρός

Οι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που είναι παθιασμένοι. Πολλές φορές όμως, οι άνθρωποι με πάθος είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθούν ως πολύ σοβαροί ή ακόμα και αδιάφοροι, επειδή βρίσκονται απορροφημένοι στις σκέψεις τους (ειδικά οι καλλιτέχνες).

Δε θα στο κρύψω, ήμουν και εγώ έτσι. Ακόμα και όταν έβγαινα έξω με την παρέα μου και τύχαινε να έρθουν και νέα πρόσωπα που γνώριζα πρώτη φορά, κατάφερνα με δυσκολία να πιάσω μια ουσιαστική κουβέντα μαζί τους, λόγω του ότι ήμουν συνέχεια επικεντρωμένος σε σκέψεις  που αφορούσαν τη δουλειά μου.

Αν πιστεύεις ότι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και οι άλλοι εξαιτίας αυτού σε βρίσκουν αντιπαθητικό, προσπάθησε να ισορροπήσεις το πάθος που έχεις για τη δουλειά, με την ικανότητα σου να διασκεδάζεις. Στη δουλειά σου είναι καλό να είσαι σοβαρός, αλλά ταυτόχρονα μπορείς να είσαι και φιλικός προς τους άλλους συναδέλφους σου.

Όταν είσαι έξω και διασκεδάζεις, μην κάθεσαι αμίλητος και βυθίζεσαι στις σκέψεις σου. Θυμήσου για ποιον λόγο έχεις βγει, για να περάσεις καλά! Αν όμως θες να βγεις έξω για να ξεσκάσεις από την «κλεισούρα» του σπιτιού και να σκεφτείς, καλύτερα βγες έξω μόνος σου για έναν καφέ ή κάνε μια βόλτα. Θα το απολαύσεις περισσότερο από το να είσαι με τους φίλους σου να σε σκουντάνε και να σε ρωτάνε συνέχεια «γιατί δε μιλάς, τι έχεις;» ενώ δεν έχεις τίποτα!

Εννοείται πως ακόμα και όταν βρίσκεσαι με την παρέα σου έξω, μπορείς να μιλήσεις και για τη δουλειά σου. Παρουσίασε όμως με πάθος αυτό που κάνεις και θα δεις πως και οι άλλοι γρήγορα θα ενδιαφερθούν για σένα. Ειδικά αν υπάρχουν νέα μέλη στην παρέα σου που δε γνώριζες πριν, θα δεις πόσο εύκολα θα ενθουσιαστούν από το πάθος σου και θα αρχίσουν και αυτοί να σου μιλάνε για τα δικά τους!

Αν θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία σου με τους άλλους, δες εδώ 

#2 Μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου

Οκ, είπαμε, είναι καλό να μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις. Όσο παθιασμένος και να είσαι με μια ασχολία ή με τη δουλειά σου, μη ξεχνάς πως απέναντι σου έχεις ανθρώπους που θέλουν και αυτοί να μοιραστούν τις απόψεις τους, να σου πουν τα δικά τους και να αλληλεπιδράσουν μαζί σου!

Πόσες φορές με εκνεύριζε όταν συνέβαινε αυτό στο παρελθόν. Είχε τύχει να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους που στην αρχή μου φαινόντουσαν ενδιαφέροντες και είχα όντως την περιέργεια να ακούσω αυτά που ήθελαν να μου πουν. 2 συμπεριφορές που μπορούν να σε κάνουν αντιπαθητικό

Όταν όμως πήγαινα και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι ή να κάνω κάποια παρατήρηση πάνω σε κάτι που έλεγαν, συνέχιζαν να μιλάνε με ακόμα πιο δυνατή ένταση στη φωνή τους, σαν να μου λένε «κάτσε βρε γατάκι, τώρα μιλάω εγώ».  Εννοείται πως μετά από λίγο έχασα όποιο ενδιαφέρον και αν είχα γι’ αυτούς.

Αν δε θες να γίνεις ένας τέτοιος τύπος, ισορρόπησε το, αφήνοντας και τους άλλους να μιλήσουν. Μη ξεχνάς πως η επικοινωνία είναι αμφίδρομη!

Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν είναι κακό να είσαι σοβαρός, ούτε να μιλάς για τον εαυτό σου, αυτό που παίζει ρόλο, είναι ο τρόπος που το κάνεις! Σίγουρα για να έχεις τόσα πολλά να πεις είσαι ενδιαφέρων άνθρωπος, αλλά όταν παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό και το πάθος και σκέφτεσαι αυτά που θες να πεις, μετά ξεχνάς τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου και κάπως έτσι παρεξηγείσαι.

Σκέψου να το κάνεις αυτό σε μια κοπέλα που μόλις προσέγγισες, τί άποψη νομίζεις ότι θα σχηματίσει αυτή που έχεις απέναντι σου για σένα. Το πιο πιθανό είναι να σκεφτεί: «Αν με προσέγγισε για να με γνωρίσει, τότε γιατί μου μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του;», κάτι το οποίο βρίσκω πολύ λογικό.

Αλήθεια, εσύ τί θα σκεφτόσουν αν ήσουν στη θέση της κοπέλας;

Τώρα θα μου πεις «δε με νοιάζει πως με χαρακτηρίζουν ή αν με παρεξηγούν οι άλλοι, ή αν με θεωρούν αντιπαθητικό, είμαι αυτός που είμαι και σε όποιον/όποια αρέσω». Σου δίνω με κάθε μορφή ειλικρίνειας, τα σέβη μου που το παραδέχεσαι! Το ερώτημα είναι, κατά πόσο θες εσύ να ασχοληθείς με τον εαυτό σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!