Πώς να την Χωρίσεις (σε 7 απλά βήματα) - Men's Bible

Πώς να την Χωρίσεις (σε 7 απλά βήματα)

Πώς να την χωρίσεις (σε 7 απλά βήματα)

Πριν λίγες εβδομάδες υποσχέθηκα να γράψω ένα άρθρο για το πώς να χωρίσεις ευκολότερα την κοπέλα σου. Βλέπεις, παντού συναντάς συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις τη σχέση σου ή πώς να την φλερτάρεις, αλλά κανείς δεν σου λέει πως ακριβώς μπορείς να την χωρίσεις με τακτ και αξιοπρέπεια.

Και είναι αλήθεια επίσης πως είμαι μάλλον καλύτερος στο να συμβουλεύω κόσμο πώς να ξεκινήσει μία σχέση. Δεν έμαθα ποτέ όμως πώς να βγαίνω από μία σχέση, όταν πια αυτή δεν λειτουργούσε.

Ως αποτέλεσμα αυτού έφτασα να περνάω πολύ χρόνο ψάχνοντας να βρω τρόπους να χωρίσω. Και στο μεταξύ οι σχέσεις αυτές δεν τραβούσαν με τίποτα. Θυμάμαι κάποια που απειλούσε να αυτοκτονήσει, για παράδειγμα (και ναι, δεν θες να ξέρεις περισσότερα).

Κι έτσι, μετά από ένα σωρό λάθη, έμαθα ότι υπάρχει μονάχα ένας τρόπος για να την χωρίσεις. Δεν σημαίνει ότι ο τρόπος αυτός δεν προκαλεί πόνο ή δάκρυα. Απλώς, ίσως είναι λίγο πιο ανώδυνος.

Βήμα πρώτο

Να είσαι αποφασιστικός. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να χωρίσουν, αλλά αυτό είναι πιο πολύ μέσα στο μυαλό τους. Στην πραγματικότητα νομίζουν ότι θέλουν να χωρίσουν. Με το που θα υπάρξει πραγματική απόσταση μεταξύ τους και μεταξύ του ανθρώπου που θέλουν να διώξουν παθαίνουν πανικό.

Σκέφτονται πως ήταν λάθος τους και ξανασμίγουν με το παλιό τους ταίρι. Αυτό μπορεί να τραβήξει μήνες. Μην σου πω και χρόνια. Άρα πρώτα και κύρια βεβαιώσου ότι ο χωρισμός είναι αυτό που θέλεις. Βεβαιώσου ότι το άτομο που έχεις δίπλα σου δεν είναι το σωστό άτομο για σένα, ότι πράγματι δεν ταιριάζετε ή ότι είναι όντως ψυχολογικά ανίκανο να ζήσει σε μία υγιή σχέση.

Βήμα δεύτερο

Να μιλήσεις κατευθείαν με την εμπλεκόμενη. Να καθίσεις να της μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Η συμβουλή μου είναι να της αναφέρεις και τις αρετές που έχει, κοντά σε όλα σου τα παράπονα. Ακόμη και αν το ξέρει ότι η σχέση σας πάει για διάλυση, ακόμη και αν θέλει επίσης να χωρίσει, να ξέρεις ότι θα της είναι δύσκολο. Είναι πάντα δυσκολότερο να είσαι το πρόσωπο που μένει πίσω.

Ό,τι ερωτήσεις σου κάνει λοιπόν να τις απαντήσεις με ευγένεια και ειλικρίνεια. Είναι πιθανό να δακρύσεις κι εσύ καθώς θα τα θυμάσαι. Μην ξεχνάς όμως πως είναι εντελώς λάθος να κάνετε σεξ για μία τελευταία φορά. Δεν βοηθάει κανέναν αυτό. Δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες στο άλλο άτομο. Ίσως και σε σένα.

Βήμα τρίτο

Δώσε μία περίοδο χάριτος. Πες στην πρώην σου ότι θα είναι καλύτερο να μην βλέπεστε για κάποιο διάστημα, αλλά ότι μπορεί να σου τηλεφωνεί αν νιώθει άσχημα για τις πρώτες ας πούμε δύο εβδομάδες.

Αν συζείς μαζί της τότε προφανώς να λάβεις υπόψη και το χρόνο που θα πάρει η μετακόμιση, είτε του ενός είτε του άλλου. Αν μπορείς να λείπεις από το σπίτι μέχρι να διευθετηθεί αυτό θα ήταν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, μην αρχίσεις να βγαίνεις ραντεβού από το πρώτο κιόλας διάστημα. Είναι απίστευτη γαϊδουριά. Εφόσον περίμενες που περίμενες τόσο καιρό, μπορείς να περιμένεις και μια δυο βδομάδες ακόμη.

Βήμα τέταρτο

Μετά την περίοδο χάριτος φρόντισε να διακόψεις κάθε επικοινωνία. Να το εξηγήσεις αυτό στην αρχική σου κουβέντα. Να εξηγήσεις ότι μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες θα αποφεύγεις να απαντάς στα τηλεφωνήματα και στα μηνύματα που θα λαμβάνεις, όσο δύσκολο και να σου είναι.

Να εξηγήσεις επίσης ότι αυτό γίνεται για να μπορέσετε και οι δύο, και εσύ και το άλλο πρόσωπο, να αποδεσμευτείτε γρηγορότερα και να προχωρήσετε μπροστά. Όσο πιο πολύ χρονοτριβείτε στα κλάματα, τις εξηγήσεις και τις ανταλλαγές μηνυμάτων, τόσο περισσότερο θα αργήσετε να ξεκολλήσετε ο ένας από τον άλλο και να προχωρήσετε στη ζωή σας.

Πώς να την χωρίσεις (σε 7 απλά βήματα)

Βήμα πέμπτο

Μείνε σταθερός στην απόφαση που πήρες. Αυτό μάλλον είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της διαδικασίας. Συχνά, όταν το άλλο άτομο φύγει, και δεν εννοώ να απομακρυνθεί απλώς γεωγραφικά, εννοώ να πάψει να ενδιαφέρεται, βιώνουμε το άγχος της απώλειας. Συμβαίνει συχνά.

Εσύ ο ίδιος που ζήτησες το χωρισμό, παθαίνεις εμμονή με το άτομο που παράτησες και το θέλεις πίσω. Οι άντρες το κάνουν αυτό πιο συχνά από τις γυναίκες, παρεμπιπτόντως. Ίσως να είναι ένας υποσυνείδητος φόβος του ανθρώπου να χάσει την επαφή με τη μητέρα του.

Σε αυτή τη φάση όχι μονάχα δεν πρέπει να επικοινωνείς, αλλά δεν πρέπει καν να κοιτάζεις το τηλέφωνο ή το fb για να δεις αν επικοινώνησε το άλλο άτομο μαζί σου. Να μην ξέρετε καν ο ένας τι κάνει ο άλλος. Το αντίθετο είναι συναισθηματικός μαζοχισμός.

Βήμα έκτο

Όταν χωρίζει κάποιος, ιδιαιτέρως όταν τον αφήνουν, περνάει από τα εξής στάδια: Άρνηση, Οργή, Παζάρεμα, Κατάθλιψη, Παραδοχή. Η φάση του παζαρέματος είναι ίσως η πιθανότερη να ενδώσεις.

Η κοπέλα μπορεί να επινοήσει κάποια δικαιολογία για να σε ξαναδεί (ξέχασε κάτι στο σπίτι σου, χρειάζεται κάποια συμβουλή για θέματα δουλειάς, οτιδήποτε). Να είσαι αποφασισμένος και αυστηρός. Προσπάθησε να δεις αν μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς να εμπλακείς εσύ, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική σου παρουσία.

Βήμα έβδομο

Προχώρα με τη ζωή σου. Κάποιοι μπορούν και θέλουν να είναι φίλοι με τις πρώην τους, κάποιοι δεν το μπορούν και δεν το θέλουν. Πότε όμως μπορείτε να ξαναρχίσετε να βλέπεστε φιλικά; Κάποιοι λένε, όταν και οι δυο σας είστε σε μία καινούρια σχέση. Κάποιοι άλλοι λένε ότι χρειάζεται το μισό χρόνο από όσο χρόνο βλεπόσασταν ως ζευγάρι για να ξεκολλήσετε ολότελα.

Η σωστή στιγμή είναι όταν θα έχεις πάψει να σκέφτεσαι πότε είναι η σωστή στιγμή. Όταν απλώς επικοινωνείς χωρίς να το σκέφτεσαι. Η σωστή στιγμή είναι όταν κανείς από τους δυο σας δεν περιμένει και δεν χρειάζεται τίποτα από τον άλλο συναισθηματικά. Και όταν θα έχει αρχίσει έτσι μία ειλικρινής φιλία θα μπορέσετε, χωρίς πικρία και χωρίς αλληλοκατηγορίες, να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να βρείτε τι δεν λειτούργησε στη σχέση σας και να διδαχτείτε και οι δύο από τα λάθη του παρελθόντος.

Ωστόσο σημειώνω πως δεν είναι απαραίτητο να μείνεις φίλος με την πρώην σου. Κι εγώ προσωπικά τις περισσότερες φορές δεν το κάνω. Ίσως πολλές φορές να είναι απλά αρκετά περίπλοκο και να μην αξίζει τον κόπο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!