Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα; - Men's Bible

Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα;

Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα;

Υπάρχουν φορές που σου φαίνεται πως, ό,τι και να κάνεις, πέφτεις πάντα στο λάθος άτομο. Γνωρίζεις μία γυναίκα, σου φαίνεται υπέροχη, αλλά είναι πράγματι έτσι; Και ως πότε θα εξακολουθήσει να φέρεται άψογα; Πότε θα πέσουν οι μάσκες και θα βγούνε τα φίδια; Στο μήνα πάνω, στο τρίμηνο; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν μπορείς με τίποτα να βρεις μία σωστή γυναίκα και σύντροφο;

Είναι κοινό πρόβλημα πάντως. Οι άντρες πιστεύουν ότι δεν μπορούν με τίποτα να βρουν την κατάλληλη γυναίκα, όπως και οι γυναίκες πιστεύουν πως δεν μπορούν να βρουν τους κατάλληλους άντρες.

Όταν είσαι μόνος σου, και ειδικά, όταν σου λείπει και η ανάλογη εμπειρία, είναι εύκολο να παρασυρθείς και να νομίσεις ότι οποιαδήποτε γυναίκα θα σε κάνει ευτυχισμένο.

Κι ακόμη πιο εύκολο είναι να φανταστείς ότι μία γυναίκα με την οποία φυσιολογικά θα ήσουν ασύμβατος, θα μπορούσε να σε κάνει ευτυχισμένο, αν ποτέ τα κατάφερνες να ζευγαρώσεις μαζί της. Όπως και να έχει τέτοιου είδους καταστάσεις δεν λειτουργούν για πολύ.

Και στο τέλος καταλήγεις εκεί από όπου ξεκίνησες, δηλαδή στο τίποτα. Ή μπορεί και ακόμη χειρότερα από το τίποτα. Πιστέψε με: το να είσαι με το λάθος άτομο είναι καμιά φορά πιο επώδυνο από το να είσαι μόνος.

Η μοναξιά με έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις μόνος είναι πολύ χειρότερη. Είναι κουραστικό να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν με έναν άνθρωπο με τον οποίο εξαρχής δεν ήσουν συμβατός. Είναι σαν να παίρνεις μοναχός σου όλο το βάρος της προσπάθειας, και στο τέλος τσακίζεις από το βάρος της ευθύνης.

Χρειάζεται λοιπόν να βρεις την κατάλληλη σύντροφο. Τη σωστή γυναίκα που θα σε καταλάβει, τον άνθρωπο που θα σου φαίνεται απίστευτη τύχη το ότι τον συνάντησες. Τον άνθρωπο με τον οποίο η σχέση σας θα διαρκέσει, επειδή είστε συμβατοί πέρα από την εξωτερική εμφάνιση και ένα επιφανειακό γούστο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεκινήσεις μία σχέση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναρωτηθείς μερικά βασικά πράγματα για τη σχέση σου αυτή.

Η κοπέλα που γνώρισες είναι συμβατή με σένα;

Καμιά φορά μπερδεύουμε τη συμβατότητα με τα κοινά γούστα. Είναι λάθος αυτό.

Δηλαδή, αν βρεις γυναίκα που γουστάρει το ποδόσφαιρό όσο κι εσύ, βρήκες τη γυναίκα της ζωής σου; Αν εξετάσεις το ζήτημα εντελώς επιφανειακά, μπορεί μια τέτοια σχέση να έχει ένα ενδιαφέρον. Για κάποιο διάστημα, τουλάχιστον. Δεν θα τσακώνεστε αν φέρνεις φίλους σου για πίτσα /μπύρα /μπάλα. Αλλά κοινά γούστα δεν σημαίνουν, σώνει και ντε, συμβατότητα.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα κοινά γούστα θα τους οδηγήσουν στη σωστή γυναίκα, συνήθως δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνει συμβατότητα. Συμβατότητα δεν σημαίνει να είστε ίδιοι άνθρωποι.

Καμιά φορά οι σχέσεις των ανθρώπων σώζονται από τη διαφορετικότητά τους. Η διαφορετικότητα διασφαλίζει την αρμονία. Το θέμα δεν είναι αν της αρέσει το ποδόσφαιρο, δηλαδή, αλλά αν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι αρέσει σε σένα. Αν μπορεί να σεβαστεί το γούστο σου. Αυτό σημαίνει συμβατότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Μπορεί να σεβαστεί ότι μαζεύεις μινιατούρες, για παράδειγμα; Ότι θέλεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου και το αγαπημένο σου βιβλίο; Θα σε βοηθήσει, θα σε υποστηρίξει ή θα σαρκάσει και θα κοροϊδέψει τα γούστα σου; Θα τα αποδεχτεί ή θα προσπαθήσει να σε πείσει να παρατήσεις αυτά τα παιδιαρίσματα;Είναι η Σωστή Γυναίκα για σένα;

Υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα;

Αυτό μπορεί να αποδειχτεί πρόβλημα σε μακροπρόθεσμες σχέσεις. Η σεξουαλικότητα βρίσκεται στα πάνω της όταν μια σχέση έχει μόλις αρχίσει.

Όταν όμως περνάει κάπως ο καιρός; Όταν ξεθωριάζει το αρχικό σας πάθος; Τότε θα φανεί, πραγματικά, πόσο ταιριάζετε ο ένας με τον άλλον επί της ουσίας. Πόσο μπορείτε να ανεχτείτε να πλαγιάζετε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ο ένας μπορεί να θέλει μία φορά την ημέρα, ο άλλος μία φορά την εβδομάδα. Πώς θα το λύσετε αυτό; Πρέπει να υπάρξει κάποια αμοιβαία παραχώρηση, προφανώς. Αν όχι, τότε ο ένας από τους δυο σας ή και οι δύο σας θα καταλήξετε γεμάτοι πικρία. Ο ένας νιώθει ότι τον εξαναγκάζουν, ο άλλος ότι τον παραμελούν…

Μπορείτε να κουβεντιάσετε; Μπορείτε να παραμείνετε σιωπηλοί;

Η επικοινωνία είναι, οπωσδήποτε, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια μιας σχέσης. Τα πάντα, και λέγοντας τα πάντα εννοώ τα πάντα, έχουν να κάνουν με το πόσο καλά επικοινωνείτε. Η καλή επικοινωνία είναι σαν να εκπέμπετε και οι δυο στο ίδιο μήκος κύματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπορείς να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου, τα θέλω σου, τις απογοητεύσεις σου ή τα πράγματα που σε ενοχλούν. Σημαίνει βέβαια και αυτά, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Είναι το να μπορείς να είσαι δίπλα με έναν άλλον άνθρωπο ακόμη και αν δεν μιλάτε. Είναι να αισθάνεσαι άνετα στην παρουσία του. Να μιλάτε ή να μην μιλάτε, αλλά να αισθάνεστε άνετα ο ένας με τον άλλο. Να μπορείτε να πείτε και ανόητα πράγματα χωρίς να νιώσετε ότι θα σας κοροϊδέψουν. Να μπορείτε να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε ο ένας στο πλευρό του άλλου.

 

Η σωστή γυναίκα και σύντροφος είναι αυτή με τον οποίο θα νιώθεις άνετα. Είναι αυτή με τον οποίο θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Είναι αυτή που δεν θα πρέπει διαρκώς να βρίσκεσαι σε αγώνα δρόμου για να την εντυπωσιάσεις. Είναι αυτή με την οποία μπορείς να κουβεντιάσεις ή απλώς να γείρεις στον ώμου της και να μην λες και να μην κάνεις τίποτα.

Η ικανότητα που έχει ένα ζευγάρι σε τέτοιου επιπέδου επικοινωνία είναι ευθέως ανάλογη του πόσο μακρόβια θα είναι η σχέση του συγκεκριμένου ζευγαριού. Με την σωστή σύντροφο θα νιώθεις άνετα χωρίς να το σκέφτεσαι. Θα μπορείς να μοιραστείς τα πάντα χωρίς να σκέφτεσαι τι εντύπωση θα κάνουν αυτά τα πάντα. Θα μπορείς να την ακούς, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα.

Εξίσου σημαντικό λοιπόν με το να μιλάτε, είναι το να μην μιλάτε. Να μπορείτε να απολαύσετε στιγμές ησυχίας ο ένας στο πλευρό του άλλου. Να περνάτε καλά και με αυτό. Δεν χρειάζονται όλες οι στιγμές να τις γεμίζουμε με κάτι. Καμιά φορά, οι άχρηστες κουβέντες είναι πολύ χειρότερες από τη σιωπή.

Είναι η σωστή γυναίκα για σένα ή έχεις πέσει σε μία από τα ίδια;

Καμιά φορά τείνουμε να ακολουθούμε μοτίβα, όταν κάνουμε σχέσεις. Να πέφτουμε, ξανά και ξανά, στους ίδιους λάθος ανθρώπους. Αν ας πούμε διαπιστώσεις ότι βγαίνεις με γυναίκες που κάποια στιγμή απλώς αποδεικνύονται «σκύλες».

Αν διαπιστώσεις πως βγαίνεις με ανθρώπους που σε παρατάνε μόλις βρουν κάτι καλύτερο, ή ομορφότερο, ή πλουσιότερο, ή δεν ξέρω τι άλλο. Όλα αυτά είναι τυπικά μοτίβα αποτυχημένων σχέσεων. Όταν διαπιστώνεις ότι, με το που θα σωθούν τα βεγγαλικά των πρώτων παθιασμένων σας ημερών, το μόνο που θα έχεις να εισπράξεις από την σύντροφό σου θα είναι η ψυχρότητα και η αδιαφορία.

Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι όλα αυτά είναι απλώς κακή τύχη, ότι σε μουντζώσανε φερ’ ειπείν ή ήταν ανάδρομος ο Ερμής και άλλα τέτοια. Αν όμως κάνεις πέρα όλες αυτές τις παράλογες δικαιολογίες θα βρεθείς αντιμέτωπος με την ψυχρή αλήθεια: κοινός παρανομαστής στις αποτυχημένες σχέσεις σου είσαι εσύ ο ίδιος.

Θες να βρεις τη σωστή γυναίκα για σένα; Δες εδώ

Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, σύμφωνοι. Αν όμως θεωρείς ότι σου αρέσουν μονάχα τα μοντέλα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και οι κατάλληλες γυναίκες για σένα, σώνει και ντε.

Καμιά φορά οι ίδιες μας οι προτιμήσεις είναι αυτές που σαμποτάρουν την ευτυχία μας. Μπορεί να γίνεται και ασυνείδητα αυτό. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν σου αξίζει να σε αγαπούν, να προσπαθείς να βρεις ό,τι σου φανεί πιο προσιτό. Ακόμη και αν γνωρίζεις ότι μπορεί με το συγκεκριμένο άτομο να μην αντέχεις τη ζωή σου μετά από ένα διάστημα.

Για να καταλάβεις εάν ένας άνθρωπος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για σένα, πρέπει πρωτίστως να καταλάβεις τον εαυτό σου και να τον αγαπήσεις.

Καμία δεν θα είναι σωστή γυναίκα και κατάλληλος σύντροφος για σένα, εφόσον εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι κάνεις ακατάλληλες επιλογές. Πρέπει να διαθέτεις ένα βαθμό αυτογνωσίας προκειμένου να κατακτήσεις την κατάλληλη σύντροφο.

Πρέπει να μπορείς να δεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου αντικειμενικά. Μπορεί να σου φανεί ψυχρό το όλο σκεπτικό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και αυτή τη μέθοδο πρέπει να εφαρμόσεις, αν θέλεις να προστατέψεις τον εαυτό σου από τις κλωτσιές της μοίρας.

Αν κυνηγάς διαρκώς τις ίδιου τύπου γυναίκες, ο νόμος των πιθανοτήτων λέει ότι θα έχετε και την ίδια κατάληξη. Και μάλιστα, ξανά και ξανά, εφόσον δεν βάζεις μυαλό στην πορεία. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αναζητήσεις διαφορετικού τύπου ανθρώπους. Είναι ανάγκη να δεις τι φταίει και χαλάνε οι σχέσεις σου και γιατί καμία από αυτές δεν ήταν η σωστή γυναίκα για σένα και να αναζητήσεις κοινά σημεία στις αποτυχίες αυτές, ούτως ώστε να μην τις επαναλάβεις.

Αν κάνεις διαρκώς λάθος επιλογές η κατάληξη θα είναι πάντα καταστροφική, απλώς με διαφορετικό τρόπο και ίσως σε διαφορετικό χρόνο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!