Πως να Σώσεις τη Σχέση σου - Men's Bible

Πως να Σώσεις τη Σχέση σου

Πως να Σώσεις τη Σχέση σου

Μπορείς να σώσεις τη σχέση σου. Ποτέ δεν είναι αργά.

Όταν η σχέση καταρρέει υπάρχουν πάντα σημάδια που μαρτυρούν τη φθορά και το χάσμα ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφο σου.

Η ατμόσφαιρα είναι διαρκώς ηλεκτρισμένη, οι εντάσεις είναι συχνές και η ικανοποίηση που λαμβάνετε και οι δύο από τη σχέση είναι στο ναδίρ.

Ξέρεις ότι οδεύετε προς τον χωρισμό, θες να τον αποφύγεις όμως δεν είναι εύκολο. Γιατί ο αρνητισμός, η απογοήτευση και οι προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν σας εμποδίζουν να επικοινωνήσετε με τρόπο που σας βοηθάει να τα βρείτε.

Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν για να σώσεις τη σχέση σου;

Να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου

Για να μπορέσεις όντως να σώσεις τη σχέση σου χρειάζεται πρώτα να εξετάσεις τα πράγματα με μια ουδέτερη ματιά και να εξετάσεις τα γεγονότα με απόλυτη ειλικρίνεια.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στις σχέσεις των ανθρώπων είναι τα συναισθήματα τους. Αυτά καθοδηγούν τις σκέψεις τους και τις επιλογές τους και όταν είναι έντονα σε παρασύρουν σε ένα σωρό λάθος αποφάσεις και επιλογές.

Χρειάζεται ωμή ειλικρίνεια και τιμιότητα λοιπόν και πάνω απ’ όλα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Γιατί ακόμα και αν πιστεύεις ακράδαντα πως η κοπέλα σου ευθύνεται για το ρήγμα ανάμεσά σας σίγουρα κι εσύ με κάποιον τρόπο συνεισφέρεις στο πρόβλημα. Και για να μπορέσεις να σώσεις τη σχέση σου πρέπει να καταλάβεις με ποιον τρόπο η συμπεριφορά σου και τα λόγια σου βοηθούν στις εντάσεις και στην ασυνεννοησία μεταξύ σας.

Πρέπει να το κάνεις για να μπορέσεις να έχεις την πλήρη και την ακριβέστερη εικόνα για το πως λειτουργεί η σχέση σας αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις για να τη βελτιώσεις.Πως να Σώσεις τη Σχέση σου

Για να σώσεις τη σχέση σου μπες στην θέση της συντρόφου σου

Η σύντροφος σου μπορεί να εκφράζεται με αιχμηρό τρόπο απέναντι σου, μπορεί να έχει κάνει λάθος επιλογές, μπορεί να δείχνει διαρκώς θυμωμένη, απογοητευμένη ή αδιάφορη για τη σχέση σας, όμως όλα αυτά συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Και αν θες να σώσεις τη σχέση σου είναι σημαντικό να μπεις στη θέση της και να καταλάβεις ποιος είναι αυτός ο λόγος.

Προσπάθησε λοιπόν να δεις τα πράγματα από τη δική της οπτική γωνία. Λάβε υπ’ όψιν τις προσδοκίες που μπορεί να είχε, τη συμπεριφορά της, τα λόγια της, τη γλώσσα του σώματος της και προσπάθησε να καταλάβεις το γιατί.

Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι σε καλύτερη θέση να της δείξεις ότι αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα της και της καταλαβαίνεις και θα τη βοηθήσεις να νιώσει περισσότερη ασφάλεια στη σχέση σας.

Φυσικά είναι σημαντικό να κάνει το ίδιο και η σύντροφος σου. Να μπει στη θέση σου και να καταλάβει τα συναισθήματα σου. Όμως αν περιμένεις πάντα από τον άλλο να πάρει πρωτοβουλία αυτό μπορεί να μη γίνει ποτέ.

Σκέψου την ψυχοθεραπεία για να σώσεις τη σχέση σου

Αν θες να σώσεις τη σχέση σου σκέψου σοβαρά τη λύση της ψυχοθεραπείας είτε μόνος σου είτε μαζί με τη σύντροφο σου.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πάρεις αυτή την απόφαση, κυρίως γιατί στο μυαλό πολλών υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως ψυχοθεραπεία είναι κάτι που πρέπει να κάνουν μονάχα αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχικές ασθένειες, πράγμα που δεν ισχύει.

Πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια σχέση έχουν τη ρίζα τους στις προσωπικές ανασφάλειες των συντρόφων και στους φόβους τους.

Και γι’ αυτό η ψυχοθεραπεία αποτελεί συχνά την καλύτερη λύση καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να εξομαλύνεις τις εντάσεις και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της σχέσης σου με τρόπο που βοηθάει τη σχέση και δεν τη σαμποτάρει.

Θυμηθείτε γιατί είστε μαζί

Οι εντάσεις και οι τσακωμοί σας κάνουν να εστιάζεται διαρκώς στα αρνητικά και στα προβλήματα της σχέσης σας. Και γι’ αυτό, αν θες να σώσεις τη σχέση σου, είναι σημαντικό να θυμηθείτε τις όμορφες στιγμές και τα θετικά της σχέσης σας.

Μίλα με την σύντροφο σου και πρότεινε της να μιλάτε για τους προβληματισμούς και για όσα σας ενοχλούν σε συγκεκριμένο χρόνο που θα τον ορίσετε εσείς καθώς και να αρχίστε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες μαζί για να φρεσκάρετε τη σχέση σας και να θυμηθείτε ο καθένας τα καλά και τα θετικά στοιχεία του άλλου.

Φυσικά τα προβλήματα της σχέσης σας δε θα εξαφανιστούν και ούτε θα πρέπει να τα αγνοήσετε, αλλά αν διαρκώς κοιτάτε τα αρνητικά στη σχέση τότε προφανώς ο χωρισμός γίνεται όλο και πιο πιθανός.

Θέλεις βοήθεια για να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!