Μην κάνεις ότι καλύτερο μπορείς! - Men's Bible

Μην κάνεις ότι καλύτερο μπορείς!

Πως να είσαι πιο Χαλαρός όταν μιλάς με κάποια που σου αρέσει, Μην κάνεις ότι καλύτερο μπορείς!, Πως να Σταματήσεις την Αυστηρή Αυτοκριτική και να Απογειώσεις την Πίστη στον Εαυτό σου

Συχνά έχεις την πεποίθηση πως κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, αλλά παρ’ όλα αυτά ο αγώνας είναι μάταιος.

Βλέπεις, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μίας προσπάθειας για αυτοβελτίωση, ειδικά αν αυτή αφορά και την προσωπική μας ζωή και το φλερτ, είναι να αισθανθούμε ότι, όσα και να κάνουμε, χτυπάμε σε αδιέξοδο.

Για να είμαστε δίκαιοι: είναι δύσκολες οι αλλαγές και απαιτούν χρόνο. Ειδικά όταν προσπαθείς να υπερνικήσεις τις συνήθειες μιας ολόκληρης ζωής. Μπορείς όμως να σκεφτείς θετικά. Εκεί έξω σε περιμένει μία εντελώς καινούρια ζωή, αν παλέψεις για να την αποκτήσεις.Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί;, Μην κάνεις ότι καλύτερο μπορείς!

Σπρώχνεις τον εαυτό σου στην αποτυχία;

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αγκιστρωθούμε στην ιδέα ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Υπάρχουν δύο ζητήματα σχετικά με αυτό. Το πρώτο ζήτημα, είναι ότι βεβαιώνοντας τον εαυτό σου ότι, τουλάχιστον, έκανες ό,τι καλύτερο μπορείς, είναι σα να προεξοφλείς (και να δικαιολογείς) την αποτυχία σου.

Είναι ένας τρόπος να χρυσώσεις το χάπι της αποτυχίας σου. Αλλά δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Αν θες να φτάσεις κάπου, πρέπει να ξέρεις ότι θα αποτύχεις στην πορεία. Ότι μπορεί να αποτύχεις πολλές φορές. Αλλά ότι πάντα θα πρέπει να συνεχίζεις, με κάποιον τρόπο.

Μέσω της αποτυχίας μαθαίνουμε. Το πάθημα να είναι μάθημα, όπως λέγεται. Αν λες συνεχώς ό,τι έκανες ό,τι καλύτερο μπορείς είναι σαν να έχεις εγκαταλείψει κιόλας την προσπάθεια. Σαν να μην σε αφορά οποιαδήποτε πρόοδος παρακάτω.

Είναι σαν να έχεις αποφασίσει ότι, αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, δεν θα προσπαθήσεις άλλη φορά. Και θα είσαι και εντάξει επειδή δεν τα κατάφερες, μολονότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορείς.

Κάνε πραγματικότητα τις αλλαγές που θες στην προσωπική σου ζωή. Δες εδώ

Πας για απότομη αλλαγή

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις περιπτώσεις όπου αναλώνουμε όλη μας την ενέργεια στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε ένα στόχο.

Για παράδειγμα, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας πολύ απότομα. Αυτό δεν πετυχαίνει. Ο τύπος που θέλει επιτέλους να γυμναστεί και πάει 7 ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο. Ο τύπος που θέλει να βελτιωθεί στο φλερτ και βγαίνει κάθε βράδυ της εβδομάδας. Και κουραζόμαστε, κοπιάζουμε, τα παρατάμε.

Αν νιώθεις πως οτι και αν κάνεις δεν έχεις επιτυχία στο φλερτ δες και το ακόλουθο βίντεο:

 

Πιθανώς σε αυτήν την περίπτωση έχουμε κάνει όντως ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τα δώσαμε όλα και εξαντληθήκαμε υπερβολικά νωρίς.

Είναι αδύνατον, ας πούμε, από τη μία μέρα στην άλλη, εκεί που δεν γυμναζόσουν καθόλου να αρχίσεις να πηγαίνεις κάθε μέρα γυμναστήριο. Ή να αλλάξεις ολοκληρωτικά διατροφικές συνήθειες. Θα καταρρεύσεις. Και θα νιώθεις άσχημα μετά για την αποτυχία σου, θα νιώθεις άχρηστος, θα νιώθεις απογοητευμένος, θα νιώθεις αποκαρδιωμένος. Δύσκολα θα προσπαθήσεις ξανά.

Η δύναμη της θέλησης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, και πρέπει να το χειριζόμαστε σωστά. Δεν πρέπει να ξοδεύουμε τη δυναμική του μονομιάς, σε ένα παλαβό ξέσπασμα, πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σύνεση και οικονομία. Τόσο, όσο. Να θυμάσαι πάντα ότι το μυαλό και το σώμα σου είναι δουλεμένα σε έναν τρόπο ζωής.

Δεν θέλουν να τον αλλάξουν, η δύναμη της αδράνειας. Θα σε τσακίσουν αν τα παραζορίσεις. Για αυτό θέλει σιγά σιγά, με επιμονή, με προσοχή. Για αυτό οι βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές παίρνουν χρόνο. Για να μπορέσει ο νους και το σώμα να συνηθίσουν στον καινούριο τρόπο ζωής σου και να μην τα τινάξουν όλα στον αέρα. Πήγαινε λοιπόν, δυο φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο. Δες πώς θα πας, μετά πήγαινε τρεις. Αυξάνεις στην πορεία.

Το να πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο επίσης δεν είναι καλό. Μπορεί να ξεγελαστείς και να φας λίγο παραπάνω, δεν σημαίνει ότι πρέπει μετά να κατεβάσεις το καταπέτασμα εφόσον η δίαιτα χάλασε έτσι κι αλλιώς. Το να θέτεις υπερβολικά ψηλά τον πήχη με τη μία σε κάνει επικίνδυνα ευάλωτο και στο παραμικρό στραβοπάτημα. Πρέπει να υπάρχει κάποια ευελιξία.

Θες λοιπόν να βελτιωθείς στο φλερτ; Πολύ ωραία. Ξεκίνα αργά και σταδιακά. Διάβασε τα άρθρα του Mens Bible, σκέψου τι αλλαγές θέλεις να κάνεις και βάλε τες σε σειρά. Εναλλακτικά, επικοινώνησε μαζί μου για να σε βοηθήσω να επιταχύνεις την πορεία.

Διαφορετικά, να έχεις υπόψη ότι οι αλλαγές θέλουν υπομονή. Το να προσπαθείς να επιφέρεις εκβιαστικά και ταχύτατα αποτελέσματα, συνήθως σαμποτάρει τις ίδιες σου τις προσπάθειες. Μην κάνεις λοιπόν ό,τι καλύτερο μπορείς. Απλά προχώρα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!