Αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνεις μέσα στη σχέση; - Men's Bible

Αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνεις μέσα στη σχέση;

Αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνεις μέσα στη σχέση;

Δεν ξέρω αν θυμάσαι εκείνον τον φίλο μου που σου ανέφερα την προηγούμενη φορά. Εκείνον που νόμιζε ότι οι γυναίκες έχουν «χαλάσει» τώρα τελευταία;

Ε λοιπόν, τα προβλήματα του συνεχίστηκαν γιατί όπως φάνηκε, εξακολουθούσε να κάνει λάθη στον τρόπο που διαχειριζόταν τις σχέσεις του με τις γυναίκες. Μου εξήγησε για δεύτερη φορά τι πρόβλημα αντιμετωπίζει, και συζητήσαμε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει. Πρόκειται για ένα λάθος που μπορεί να κάνεις κι εσύ, οπότε καλό είναι να το έχεις υπόψη και να το διορθώσεις.

Δεν την ακούς

Βλέπεις, έπεφτε σε μία κλασσική παγίδα που πέφτουμε πολλοί άντρες.

Ίσως έχεις ακούσει ένα συνηθισμένο παράπονο των γυναικών, ότι δεν τις ακούμε. Είναι κάτι που το ακούω συστηματικά από τις γυναίκες και που οι άντρες συστηματικά αποτυγχάνουμε να το διαχειριστούμε σωστά.

Ας το πιάσουμε από την πολύ αρχή. Οι γυναίκες έχουν μάθει από τις απαρχές αυτού του είδους, να συζητούν μεταξύ τους, είτε γύρω από τις φωτιές στο κέντρο του χωριού, είτε όταν ήταν έξω από αυτό, στο δάσος. Είναι μία μορφή επικοινωνίας και ταυτόχρονα ένας μηχανισμός προστασίας.

Επικοινωνία γιατί σε αντίθεση με τους άντρες που ήμασταν μακριά ο ένας από τον άλλο όταν κυνηγούσαμε, εκείνες ήταν όλες μαζί. Γύρω από τη φωτιά και χωρίς οπτική επαφή, μιλούσαν ή τραγουδούσαν όλες μαζί για να περάσει η ώρα ενόσω έκαναν άλλες δουλειές. Αν έχεις δει έστω και ένα ντοκιμαντέρ για διάφορες φυλές του Αμαζονίου ή της Αφρικής, αυτή είναι μία συνήθεια που συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας.

Επίσης, ήταν μια μορφή προστασίας. Όταν έβγαιναν από την προστασία του χωριού, ήταν εκτεθειμένες σε όλων των ειδών τα αρπακτικά. Έπρεπε να κάνουν θόρυβο όλες μαζί και να χτυπάνε τα κλαδιά, για να κάνουν πολύ θόρυβο και να τρομάξουν τα αρπακτικά.

Έτσι, ανά τους αιώνες έμαθαν να κάνουν αυτό το ένα πράγμα. Να μιλάνε πολύ. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε κατακριτέο. Είναι απλά ο τρόπος που λειτουργούν και θα έπρεπε να είναι απολύτως αποδεκτός από εσένα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά δεν έχει σημασία αυτό, αρκεί να μπορείς να το δεχτείς.

 

Πως διορθώνεται

Είναι φυσικό, όταν επιστρέψεις στο σπίτι, να θέλει να σου πει για την ημέρα της. Πως πέρασε, που πήγε, με ποιες πήγε, τι έκανε, τι έφαγε, τι ήπιε, τι αγόρασε, ποιους σχολίασε, γιατί τους σχολίασε… κουράστηκες ή ακόμα;

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να μπεις στο σπίτι και να πας κατευθείαν για μία μπύρα και να κάτσεις μπροστά στην τηλεόραση. Καταλαβαίνω ότι θες χρόνο για να ξεκουραστείς και να ηρεμίσεις από το φόρτο της δουλειάς σου. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορείς να την αγνοήσεις γιατί έτσι παραβιάζεις μία βασική αρχή της θηλυκής ενέργειας.Αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνεις μέσα στη σχέση;

Άκου τι μπορείς να κάνεις λοιπόν. Αν πραγματικά χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου, κάνε μία συμφωνία. Όταν γυρίσεις σπίτι, χαιρέτησε την, άφησε την να σου μιλήσει λίγο για την ημέρα της, για να το βγάλει από μέσα της και μετά ζήτα της μισή ή μία ώρα για να χαλαρώσεις και να ηρεμίσεις.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που περνάτε μαζί τρώγοντας, ζήτα της να σου πει τα νέα της εκεί. Βέβαια δεν ξέρω γιατί τα χρειάζεσαι όλα αυτά, αφού για να είσαι με μία γυναίκα, σημαίνει ότι σε ενδιαφέρει και νοιάζεσαι για την ημέρα της και πως πέρασε τον χρόνο της.

Πίστεψε με πάντως, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις όλες τις λεπτομέρειες. Δεν θα σου βάλει τεστ, ούτε θα σε εξετάσει μετά για να δει αν τα θυμάσαι όλα. Αυτό που πραγματικά θέλει από εσένα είναι να είσαι παρών. Να αισθάνεται ότι όταν σου μιλάει, είσαι εκεί και την ακούς, την προσέχεις και την καταλαβαίνεις.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Αν εσύ προτιμάς να μπαίνεις στο σπίτι και να κολλάς στον υπολογιστή ή στην κονσόλα όλο το απόγευμα, μέχρι να πέσεις ξερός για ύπνο, τότε να είσαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα έχεις προβλήματα στη σχέση σου.

Στο χέρι σου είναι να κάνεις δύο, τρεις απλές κινήσεις που θα σου κάνουν την σχέση και τη ζωή ευκολότερη. Εξάλλου, τι καλύτερο από το να δώσεις την αμέριστη προσοχή σου σε αυτή που νοιάζεσαι και θέλεις στη ζωή σου;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!