«Γιατί δε βρίσκω Σύντροφο»; Όταν νιώθεις ότι θα μείνεις Μόνος - Men's Bible

«Γιατί δε βρίσκω Σύντροφο»; Όταν νιώθεις ότι θα μείνεις Μόνος

«Γιατί δε βρίσκω Σύντροφο»; Όταν νιώθεις ότι θα μείνεις Μόνος

Η μοναξιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν ψάχνεις να βρεις την κατάλληλή σύντροφο και κάθε φορά απογοητεύεσαι, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και νιώθεις ολοένα και πιο μόνος.

Ότι ψάχνεις μάταια και ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα.

Αγχώνεσαι και νιώθεις ότι κοντεύεις στο σημείο χωρίς επιστροφή. Δηλαδή στο σημείο μετά το οποίο το να βρεις σύντροφο γίνεται ολοένα και δυσκολότερο και φοβάσαι ότι θα καταλήξεις μόνος.

Όμως δεν είσαι μόνος σε αυτή την αγωνία. Πολλοί είναι οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχους φόβους και ανησυχίες και που νιώθουν πως πλησιάζουν όλο και περισσότερο σε μια άδεια και μοναχική ζωή.

Μια ζωή χωρίς έρωτα, αγάπη και σεξ.

Είναι όμως όντως έτσι τα πράγματα;

Δε θα μείνεις μόνος, συνέχισε να ψάχνεις

Για αρχή, έχε στο μυαλό σου πως η ανησυχία αυτή είναι φυσιολογική. Η προοπτική μιας ζωής γεμάτης μοναξιά δεν ενθουσιάζει κανένα. Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’ ολόκληρη τη γη που θα ήθελε να είναι για πάντα μόνος.

Είναι στη φύση και στο ένστικτό σου να θέλεις μια ερωτική σύντροφο δίπλα σου και όπως είναι λογικό το γεγονός ότι ο χρόνος περνάει χωρίς να νιώθεις ότι βρίσκεις την κατάλληλη, σε ρίχνει.

Αλλά τα συναισθήματα δεν προφητεύουν. Το γεγονός ότι νιώθεις ότι θα μείνεις μόνος δε σημαίνει ότι έτσι ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η επιλογή συντρόφου δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά μια απόφαση που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σου.

Είναι λογικό λοιπόν να θέλει χρόνο. Η σύντροφος που θα σε κάνει χαρούμενο και που θα κάνει πιο πλούσια και ευχάριστη την καθημερινότητα σου, δύσκολα θα πέσει μόνη της απ’ τον ουρανό πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να την αναζητήσεις ενεργά.

Επίσης χρειάζεται χρόνος μέχρι να είσαι κι εσύ έτοιμος για σχέση. Χρειάζεται να αντιμετωπίσεις αναποδιές και να αποκτήσεις εμπειρίες ώστε να ωριμάσεις και να είσαι πραγματικά έτοιμος για μακροχρόνια δέσμευση.

Και γι’ αυτό είναι πολλές φορές καλύτερο να βρίσκεις την κατάλληλη σύντροφο πιο αργά παρά πολύ νωρίς.«Γιατί δε βρίσκω Σύντροφο»; Όταν νιώθεις ότι θα μείνεις Μόνος

Επανεξέτασε τα στάνταρ σου

Κάτι που δυσκολεύει πολύ κόσμο στο να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη σύντροφο, είναι οι υψηλές απαιτήσεις που έχουν από αυτή. Θέλουν η σύντροφος τους να είναι τέλεια και αψεγάδιαστη.

Έτσι φιλτράρουν τις γνωριμίες που κάνουν βασισμένοι σε μια συγκεκριμένη και πολύ αυστηρή λίστα κριτηρίων που έχουν στο μυαλό τους.

Η λίστα αυτή και γενικά τα πολύ υψηλά στάνταρ στην εύρεση συντρόφου, σε παγιδεύουν σε μια πορεία η οποία οδηγεί σε μια μοναχική ζωή. Αν είσαι πολύ αυστηρός και πολύ συγκεκριμένος στο τι ψάχνεις, είναι σίγουρο πως πολύ δύσκολα θα το βρεις.

Και το αστείο ξέρεις ποιο είναι;

Πως αν κάποια στιγμή τύχει και βρεις μια σύντροφο ακριβώς όπως τη θέλεις, μπορεί να διαπιστώσεις πως ενώ η συγκεκριμένη πληροί όλα τα στάνταρ που έχεις θέσει, ταυτόχρονα έχει μια ατέλεια την οποία δεν είχες υπολογίσει και την οποία δε μπορείς να ανεχτείς με τίποτα.

Κλασικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι οι άνδρες που εστιάζουν υπερβολικά στην εμφάνιση. Θέλουν μια γυναίκα πανέμορφη και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να ρίξουν μια τέτοια κοπέλα.

Αφιερώνουν, πολύ κόπο και πολύ χρόνο σε ατάκες, ντύσιμο και γυμναστήριο και όταν τελικά βγαίνουν ραντεβού με μια τέτοια πολύ όμορφη κοπέλα, ξενερώνουν με το πως εκείνη τους μιλά και το πως τους αντιμετωπίζει.

Γι’ αυτό επανεξέτασε τα στάνταρ σου και μη συμπεριλάβεις σε αυτά μονάχα τα χαρακτηριστικά που θες να έχει η ιδανική σύντροφος για εσένα. Σκέψου και με ποιες πιθανές ατέλειες είσαι οκ.

Γίνε αυτό που αναζητάς

Ο κυρίαρχος κανόνας των ερωτικών σχέσεων λέει πως ελκύουμε αυτό που είμαστε.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως χρειάζεται μεν να συνεχίσεις το ψάξιμο και την αναζήτηση, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο στον εαυτό σου και όχι τόσο στις κοπέλες που γνωρίζεις.

Και θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Πολλοί, με το που γνωρίζουν κάποια η οποία ταιριάζει αρκετά στο προφίλ της γυναίκας που επιθυμούν, αρχίζουν να την πολιορκούν επίμονα. Αυτό ως ένα βαθμό δεν είναι κακό, άλλωστε φλερτ σημαίνει και διεκδίκηση και είναι και αρκετά κολακευτικό για μια γυναίκα να τη διεκδικούν.

Τη στιγμή όμως που η διεκδίκηση μετατρέπεται σε επιμονή και πίεση, χάνει την αξία της και παύει να είναι ελκυστική.

Είναι καλύτερο λοιπόν, από πολλές απόψεις, να εστιάζεις λιγότερο στο πως θα πείσεις κάποια να είναι μαζί σου, και περισσότερο στο πως θα γίνεις αυτός που εκείνη θα ήθελε από μόνη της να είναι μαζί του.

Επίσης, οι άνθρωποι που καταλήγουν μαζί, συνήθως μοιάζουν αρκετά. Δεν εννοώ τόσο φυσιογνωμικά, όσο ψυχολογικά. Έχουν παρόμοιο σύστημα αξιών, παρόμοια αυτοπεποίθηση, παρόμοιες πεποιθήσεις και αξίες.

Αν λοιπόν αναζητάς κάποια η οποία είναι εμφανίσιμη, έξυπνη, καλλιεργημένη, ώριμη κλπ, τότε θα πρέπει να προσφέρεις κάτι αντίστοιχο.

Αν δεν έχεις δουλειά ή κάνεις μια που απεχθάνεσαι, έχεις παρατήσει τον εαυτό σου και την εμφάνιση σου, αφιερώνεις όλο το χρόνο σου σε μη παραγωγικά χόμπι και συνεχώς παραπονιέσαι για τις γυναίκες και τους άλλους, τότε καμία ατάκα και καμία τεχνική δεν αρκεί για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή αν πρώτα δε βελτιώσεις εσύ τον εαυτό σου.

Θυμήσου λοιπόν το εξής: αν θες να βρεις την κατάλληλη σύντροφο, πρώτα γίνε εσύ ο ίδιος αυτό που αναζητάς. Καν’ το και θα δεις τα πάντα στη ζωή σου να ανατρέπονται προς το καλύτερο.

Αν πήρες επιτέλους την απόφαση να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!