Τι μπορεί να σε οδηγήσει στην Απιστία; - Men's Bible

Τι μπορεί να σε οδηγήσει στην Απιστία;

Τι μπορεί να σε οδηγήσει στην Απιστία;

Ας μιλήσουμε για, αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα διλλήματα των σχέσεων. Για τον ελέφαντα στη μέση του δωματίου που όλοι ξέρουν ότι είναι εκεί αλλά κανείς δεν τον αναφέρει. Και μιλάω φυσικά για την απιστία.

Σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει λόγος να αναλωθούμε με στατιστικά. Ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι που είναι μέσα σε μία σχέση απατούν. Το αν το κάνουν περισσότερο οι άνδρες ή οι γυναίκες, δεν έχει σημασία.

Επίσης, δεν θα ασχοληθούμε με γελοίες δηλώσεις όπως «άντρες με μεγάλα γεννητικά όργανα απατούν πιο συχνά». Το ζήτημα είναι να δούμε την πραγματικότητα πίσω από αυτό το θέμα.

Οι πραγματικοί λόγοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στην απιστία

Ποιος είναι ο λόγος που θα με οδηγήσει να απατήσω; Γιατί θέλω να αναζητήσω κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω;

Ξεκινώντας από εδώ, θα κάνουμε μία βασική ερώτηση. «Έχεις εξ’ αρχής διαλέξει την σωστή γυναίκα για εσένα;» Συνήθως η απάντηση είναι ότι δεν μπορούσα να ξέρω από πριν τι θα μου προκύψει και είναι μία απολύτως κατανοητή σκέψη. Ωστόσο, περνώντας μήνες και χρόνια με μία γυναίκα, πότε θα δεις ότι δεν σε καλύπτει για να φύγεις από αυτή την σχέση; Γιατί πρέπει να φτάσεις στο σημείο να απατήσεις και όχι να φύγεις έτσι ώστε να είσαι άνετος και χαλαρός να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς;

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκινάνε από το πώς διαλέγεις να κρατήσεις μία γυναίκα για σύντροφο σου. Ποιες ανάγκες και επιθυμίες σου καλύπτει; Ανάλογα με το τι κερδίζεις από όλο αυτό, θα επηρεαστεί και το πόσο θα θες να μείνεις με αυτή την γυναίκα. Αν τα κριτήρια με τα οποία διάλεξες μία γυναίκα δεν είναι τα σωστά, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις σε μία σχέση με μία γυναίκα που δεν σε ξεσηκώνει ερωτικά, οπότε θα αναζητήσεις να καλύψεις αυτή σου την ανάγκη αλλού.

Πραγματικά, το θέμα απιστία είναι τεράστιο και θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για αυτό.

Τι ανάγκες καλύπτεις στη σχέση σου;

Εφόσον αναφερθήκαμε στις ανάγκες, ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Εδώ σου έχω μία ερώτηση που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πράγματα για την σχέση σου.

Σε ότι αφορά την ερωτική σου σχέση, τι είναι σημαντικό για εσένα;

Αυτή δεν είναι μία απλή ερώτηση. Χρειάζεται χρόνος, ηρεμία και καθαρή σκέψη για να την απαντήσεις. Μπορείς να την γράψεις σε ένα χαρτί και να κάνεις μία λίστα με όλα όσα θες να σου καλύψει μία σχέση. Σεξ, επικοινωνία, αγάπη, συντροφικότητα και πάει λέγοντας. Θα πρότεινα να γράψεις τουλάχιστον 15 αξίες που θες να καλύψεις. Αφού τις γράψεις, διάλεξε τις πέντε πιο σημαντικές από αυτές και γράψτες ξεχωριστά.

Αν τώρα, μία από αυτές είναι το σεξ, αναρωτήσου κατά πόσο καλύπτεται αυτή η ανάγκη σου μέσα στη σχέση. Αν δεν καλύπτεται, τότε μην απορείς αν αισθάνεσαι την ανάγκη να αναζητήσεις το σεξ κάπου αλλού. είναι κάτι σημαντικό για εσένα που δεν το παίρνεις μέσα στη σχέση σου. Στη συνέχεια, δες αν σε μία από αυτές τις πέντε αξίες υπάρχει η ποικιλία ή κάτι αντίστοιχο.  Αν ναι, τότε έχεις έναν ακόμα λόγο να αισθάνεσαι ότι θες να πειραματιστείς.Τι μπορεί να σε οδηγήσει στην Απιστία;

Κοινωνική πίεση και απιστία

Ένας άλλος παράγοντας είναι η κοινωνική πίεση και ο προγραμματισμός που δεχόμαστε. Συχνά απεικονίζεται ο άντρας ως ο κυνηγός ή το άτομο που δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες του και που σαn άντρας ίσως να δικαιούται να έχει και μία ή δύο περιπέτειες εκτός σχέσης ή γάμου. Πολλές φορές, ο κοινωνικός κύκλος του άντρα περιμένει να δει τέτοια συμπεριφορά για να «πιστοποιήσει» την αρρενωπότητα του. «Αν δεν έχει και μία γκόμενα, τι σόι άντρας είναι;

Οπότε πολλές φορές, υπό την δικαιολογία του «όλοι έτσι κάνουν», έχουμε μία ωραία δικαιολογία για να απιστήσουμε. Φυσικά, αν έχουμε καλυμμένες τις ανάγκες μας και είμαστε χορτάτοι από εμπειρίες, τότε δεν θα αισθανθούμε τόσο πολύ αυτή την ανάγκη.

Εμπειρίες

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο θέμα που είναι οι εμπειρίες. Στη ζωή όλα είναι θέμα εμπειριών. Όσο περισσότερες έχεις και όσο πιο ικανοποιημένος είσαι, τόσο λιγότερο θα θες να πειραματιστείς μέσα στη σχέση σου. Γι’ αυτό και επιμένουμε στο να βγαίνουμε έξω, να πειραματιζόμαστε, να γνωρίζουμε γυναίκες και να περνάμε καλά, έτσι ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε την σύντροφό μας με καθαρό μυαλό και ξέροντας ακριβώς αυτό  που θέλουμε.

Αν θες έναν ποιοτικό οδηγό για το πως θα γίνεις καλύτερος άνδρας, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!