Μπερδεμένη Σχέση: Πως να τη Διαχειριστείς - Men's Bible

Μπερδεμένη Σχέση: Πως να τη Διαχειριστείς

Μπερδεμένη Σχέση: Πως να τη διαχειριστείς, Γιατί μια σχέση φθείρεται; Πως να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου, Φόβος δέσμευσης – Πως επηρεάζει τις σχέσεις σου

Η μπερδεμένη σχέση είναι δύσκολη υπόθεση. Από τη μια είστε καιρό σε σχέση και αγαπάς την κοπέλα σου, από την άλλη νιώθεις ότι αυτή η σχέση δεν μοιάζει να πηγαίνει κάπου.

Ίσως αυτό το συναίσθημα να είναι επειδή δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες σου ή γιατί η σχέση πλέον δε σε καλύπτει. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν ξέρεις τι να κάνεις και πως να το κάνεις. Απ’ τη μία δε θες να χωρίσεις με την κοπέλα σου, απ’ την άλλη αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να είσαι μαζί της.

Η μπερδεμένη σχέση προκύπτει όταν καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός της γνωριμίας και τους πάθους και αρχίζουν να εμφανίζονται τριβές στη ζωή, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ζευγαριού.

Από τη μία πλευρά έχεις τα συναισθήματα που τρέφεις για την κοπέλα σου και από την άλλη τη συνειδητή ή ασυνείδητη δυσαρέσκεια που σου αφήνουν οι τσακωμοί, οι εντάσεις και οι διαρκείς υποχωρήσεις που κάνεις για χάρη της σχέσης σας.

Η μπερδεμένη σχέση είναι μια σχετικά προσωρινή κατάσταση. Κάποιες φορές μπορεί να μείνει για χρόνια στο ίδιο σημείο, όμως κάποια στιγμή θα φτάσει στο απροχώρητο.

Και τότε αργά η γρήγορα είτε το ζευγάρι θα χωρίσει, είτε θα προχωρήσει σε αλλαγές για να γίνει η σχέση πιο ποιοτική και ικανοποιητική και για τους δύο.

Οπότε τι κάνεις; Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα ώστε να ξεδιαλύνει το τοπίο και να καταλάβεις αν πρέπει να βγεις απ’ τη μπερδεμένη σχέση σου ή να προσπαθήσεις να την κάνεις καλύτερη;

Πως να διαχειριστείς μια μπερδεμένη σχέση

#1 Ξεκαθάρισε τί ακριβώς θέλεις από αυτή τη μπερδεμένη σχέση

Το πρώτο βήμα είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα δύσκολο. Θέλει χρόνο, ηρεμία, ψυχραιμία και ένα περίεργο κράμα λογικής και συναισθήματος.

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, χρειάζεται να σκεφτείς καλά τί ακριβώς θέλεις.

Τί θέλεις από τη συγκεκριμένη σχέση στην οποία βρίσκεσαι. Τί θέλεις γενικά από μια σχέση. Ποιες είναι οι συναισθηματικές ανάγκες σου και με ποιον τρόπο θα μπορούσε η σύντροφος σου να σε βοηθήσει να τις καλύψεις.

Επίσης σκέψου και ποια πορεία θέλεις να πάρει η σχέση σου. Θέλεις με την κοπέλα σου να βγαίνετε και να περνάτε καλά, θέλεις να κάνεις οικογένεια στο κοντινό ή μακρινό μέλλον; Τι ακριβώς θέλεις;

Αφιέρωσε χρόνο. Μην αράξεις απλά ένα βράδυ και πεις «τί θέλω από τη σχέση μου;». Άσε τις ερωτήσεις να ωριμάσουν στο μυαλό σου και η απάντηση θα ζυμωθεί σταδιακά μέσα σου.

Επίσης απόφυγε τις γενικολογίες και τις αοριστίες και γίνε όσο ποιο συγκεκριμένος γίνεται.

#2 Μίλα με τη Σύντροφο σου

Αφού αφιερώσεις όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις από τη σχέση και ποιες είναι οι ανάγκες σου, είναι ώρα να κάνεις το δύσκολο κομμάτι.

Και αυτό είναι να μιλήσεις με ηρεμία, ευθύτητα και ειλικρίνεια στην κοπέλα σου. Αν η σχέση δε σε καλύπτει, αν μέσα σου νιώθεις αμφιθυμικά συναισθήματα για την κοπέλα σου και τη σχέση σας, αυτό πρέπει να το επικοινωνήσεις.

Αλλά πρέπει να το κάνεις σωστά. Με τρόπο που προάγει το διάλογο και τη λύση. Οι φωνές, τα κατηγορώ, τα πολλά δράματα και οι πολλοί συναισθηματισμοί δε βοηθούν.

Επίσης έχε στο νου σου πως τα λόγια σου πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα. Είναι δική σου ευθύνη να πεις ότι πεις με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ώστε να καταλάβει η κοπέλα σου τι εννοείς και όχι δική της ευθύνη να αποκωδικοποιήσει τα λόγια σου με τον τρόπο που θέλεις εσύ.

Επικοινώνησε τις ανάγκες σου, πες τι σε ενοχλεί και ζήτα αλλαγές. Σίγουρα κι εκείνη με τη σειρά της θα έχει αντίστοιχα παράπονα από εσένα. Θα πρέπει να διαπραγματευτείτε και να δείτε τί μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη μπερδεμένη σχέση να δουλέψει.Μπερδεμένη Σχέση: Πως να τη διαχειριστείς

#3 Αν δεις ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, πάρε τη μεγάλη απόφαση

Τι γίνεται όμως αν η κοπέλα σου δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί ή αν τελικά το χάσμα μεταξύ σας είναι τόσο μεγάλο που δε γεφυρώνεται με τίποτα;

Αν βλέπεις ότι η σύντροφος σου δεν λαμβάνει στα σοβαρά τη συζήτηση που κάνετε ή πως τελικά είστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι για να μπορέσετε να μείνετε και οι δύο ικανοποιημένοι στη σχέση, τότε πρέπει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Ο χωρισμός για μια μπερδεμένη σχέση είναι συχνά καλή κατάληξη. Όσο και αν την αγαπάς την κοπέλα σου δεν υπάρχει λόγος να μένεις σε μια σχέση στην οποία υποφέρεις και δεν είναι αυτός που θέλεις.

Αυτό δεν είναι καλό ούτε για εσένα αλλά ούτε και για εκείνη. Είναι προτιμότερο να χωρίσετε για να μπορέσετε να προχωρήσετε για κάτι καλύτερο.

Ο χωρισμός δε σημαίνει ότι η σχέση αυτή δεν ήταν καλή ή πως εσύ και η σύντροφος σου δεν ήσασταν καλοί σύντροφοι. Σημαίνει απλά ότι η σχέση έκανε τον κύκλο της και πως πλέον δεν είναι λειτουργική.

Και είναι σίγουρα καλύτερη εναλλακτική απ’ το να μένεις εγκλωβισμένος σε μια σχέση που δε σε κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Θέλεις βοήθεια για να διαχειριστείς τα προβλήματα της σχέσης σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!