Στάση Σώματος: Το πιο σημαντικό στην προσέγγιση - Men's Bible

Στάση Σώματος: Το πιο σημαντικό στην προσέγγιση

Στάση Σώματος: Το πιο σημαντικό στην προσέγγιση

Ήμουν προχτές σε ένα μπαράκι και καθώς έπινα το ποτό μου, παρατηρούσα τις γύρω παρέες. Και σχεδόν αμέσως, χωρίς να ξέρω τι λένε, μπορούσα να προβλέψω τι θα γινόταν σε κάθε παρέα. Πως; Μα παρατηρώντας τη στάση σώματος του καθενός.

Το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας είναι μη λεκτικό και η γλώσσα σώματος που έχουμε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Πολύ μεγαλύτερο από αυτά που λέμε με τις λέξεις μας. Για αυτό το να κατανοείς τι λες με την στάση σώματός σου είναι τόσο μα τόσο σημαντικό.

Η γλώσσα σώματος παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο στο φλερτ. Το να γνωρίζεις το που πρέπει να στέκεσαι σε μία προσέγγιση, μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο πως σε υποδέχεται η κοπέλα και οι φίλες της.

Αν, για παράδειγμα, στέκεσαι μακριά και σκύβεις από πάνω τους, θα δείχνεις σαν κάποιος εξωτερικός, σαν ένας εισβολέας. Αν όμως στέκεσαι ανάμεσά τους σαν κάποιος ήδη φίλος, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να σε αποδεχτούν σαν μέλος της παρέας τους.

Αλλά σκέψου το και μόνος σου λίγο: Αν μια κοπέλα στηρίζεται πχ στο μπαρ και εσύ αιωρείσαι και σκύβεις από πάνω της, τότε θα φαίνεται ότι της την πέφτεις, όχι μόνο σε αυτήν αλλά και σε όλο το μαγαζί.

Ο στόχος λοιπόν είναι να έχεις την πιο κατά το δυνατόν άνετη στάση ή θέση, που να μην υπολείπεται των άλλων μελών της παρέας της.

Χρήσιμα Tips

Να και ορισμένα παραδείγματα να έχεις υπόψη:

  • Αν στέκεσαι όρθιος από πάνω τους, ενώ αυτές κάθονται, τότε δεν έχεις γίνει δεκτός στην παρέα. Αν αντίθετα κάτσεις εσύ στο σκαμπό τους και είναι αυτές όρθιες, τότε είσαι πια σίγουρα μέλος της παρέας.
  • Αν είναι στηριγμένη στο μπαρ και εσύ είσαι όρθιος, οπότε υπάρχει απόσταση δεν έχεις γίνει δεκτός ακόμη. Αν συμβεί το αντίθετο, τότε οι ρόλοι αλλάζουν
  • Αν οι κοπέλες στέκονται όρθιες και το ίδιο και εσύ, τότε είστε στην ίδια μοίρα και άρα είναι εύκολο να γίνεις δεκτός στην παρέα.

Στάση Σώματος: Το πιο σημαντικό στην προσέγγιση

Τι να κάνεις

Αν στηρίζεται στο μπαρ:

Απλά πες «Σε πειράζει να σου πάρω λίγο τη θέση; Θέλω να παραγγείλω ένα ποτό». Ή «είχα πολύ δύσκολη μέρα, να στηριχτώ λίγο κι εγώ;».

Αν κάθεται:

Αν θες να προσεγγίσεις κάποιες κοπέλες που κάθονται, τότε καλό είναι να καθίσεις κι εσύ. Αφού πεις την εισαγωγική σου φράση, κάτσε. Αλλά βεβαιώσου πως καθώς κάνεις την κίνηση να καθίσεις συνεχίζεις να μιλάς με φυσικότητα.

Καλό είναι αρχικά να κάτσεις στην άκρη της καρέκλας, σαν να πρόκειται να φύγεις σύντομα, προκειμένου να μην τους περάσει η εντύπωση ότι «αυτός ήρθε να μας μπαστακωθεί, χωρίς να τον προσκαλέσει κανείς». Επιπλέον μπορείς και λεκτικά να πεις ότι «δεν θα κάτσω πολύ γιατί με περιμένουν». Και φυσικά μόλις φτάσεις στο σημείο που έχουν χαλαρώσει και η συζήτηση έχει ανάψει, κάθεσαι κανονικά. (Και ναι, δεν χρειάζεται να φύγεις κι ας το είπες).

Αν είναι σε κακό σημείο:

Σε περίπτωση που είναι σε κακό σημείο, για παράδειγμα, στο διάδρομο του μαγαζιού, όπου σας σκουντάνε συνέχεια, τότε μπορείς απλά να πεις: «πάμε δυο βήματα πιο εκεί, να μην είμαστε μες τη μέση». Και μετακινήσου λίγο. Είναι σχεδόν απίθανο να μην σε ακολουθήσουν (εκτός κι αν πας πολύ μακριά). Πιάσε το καλό σημείο, ώστε να είναι οι κοπέλες γύρω σου.

Με αυτές τι μικρές τεχνικές θα κάνεις το λεγόμενο “lock in” θα γίνεσαι δεκτός δηλαδή στην παρέα και δεν θα δείχνεις στις κοπέλες ως κάποιος εισβολέας. Αν έχεις κι εσύ κάποιο κολπάκι να μοιραστείς μαζί μας για τη στάση σώματος και τη θέση που παίρνεις στην προσέγγιση, στείλε μου το κι εμένα. Οι γνώσεις καλό είναι να ανταλλάσσονται.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!