8 Ξεκάθαρα Σημάδια πως Αρχίζεις να χάνεις το Ενδιαφέρον της - Men's Bible

8 Ξεκάθαρα Σημάδια πως Αρχίζεις να χάνεις το Ενδιαφέρον της

7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως Αρχίζεις να χάνεις το Ενδιαφέρον της

Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες που μαθαίνουν γρήγορα να φλερτάρουν σωστά και στους άνδρες που δυσκολεύονται να βελτιωθούν. Μια από αυτές τις διαφορές είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τα ξεκάθαρα σημάδια που μαρτυρούν πως η γνωριμία σου με τη γυναίκα αλλάζει ρότα, και από δυνητικά επιτυχημένη οδηγείται προς την καταστροφή.

Προφανώς κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν τα κάνει όλα τέλεια. Είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο να τα θαλασσώσεις κάποιες φορές στο φλερτ:

  • Είτε γιατί πλησίασες την κοπέλα με λάθος τρόπο.
  • Είτε γιατί της έκανες πείραγμα με τρόπο που ξενέρωσε και την έκανε να κλειστεί.
  • Είτε γιατί άφησες τη γνωριμία στο φιλικό.
  • Είτε γιατί την έκανες να νιώσει πίεση κάτι που είναι απαράδεκτο.
  • Είτε ήσουν παθητικός στον τρόπο που τη φλέρταρες και την έκανες να νιώσει απογοήτευση.

Όλοι κάνουν λάθη και όλοι τα θαλασσώνουν κάποιες φορές. Και αυτό είναι φυσιολογικό.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι άνδρες δεν αντιλαμβάνονται πότε ακριβώς κάνουν κάτι που υπονομεύει την γνωριμία τους με την κοπέλα και σαμποτάρει τις προσπάθειες τους.

Για πολλούς η στιγμή αυτή γίνεται αντιληπτή αρκετά αργότερα, όταν έχουν ήδη απομακρυνθεί απ’ την επιτυχία και η κοπέλα έχει κλειστεί και ψυχρανθεί. Τότε μόνο λένε στον εαυτό τους «Ωχ, κάτι πρέπει να πήγε στραβά».

Η ικανότητα να διαβάζεις σωστά τα σημάδια που σου στέλνουν οι γυναίκες στο φλερτ, έχει ζωτική σημασία για τη βελτίωση της δεξιότητας του φλερτ. Γιατί όταν αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που μόλις έκανες ήταν λάθος, έχεις περισσότερο χρόνο να σώσεις την κατάσταση και φυσικά να βελτιώσεις κατά συνέπεια τον εαυτό σου.

Ακόμα και αν τελικά το λάθος αυτό καταλήξει να σου κοστίσει τη γνωριμία με την κοπέλα, μπορείς να μάθεις απ’ αυτό και να το αποφύγεις πιο εύκολα την επόμενη φορά που θα φλερτάρεις ή θα βγεις ραντεβού με κάποια.

Πως μπορείς λοιπόν να καταλάβεις; Γιατί εννοείται πως αν δεις ότι δεν έχει διάθεση για φλερτ, το σέβεσαι και αποχωρείς ευγενικά. Ο στόχος σε καμία περίπτωση δεν είναι να γίνεις πιεστικός ή να την ενοχλήσεις.

Δυστυχώς όμως, για ορισμένους τα ξεκάθαρα σημάδια που φανερώνουν ότι η γνωριμία έχει εκτροχιαστεί, μοιάζουν αόρατα. Κάθε ραντεβού που δεν προχώρησε, κάθε γνωριμία που δεν διήρκησε, κάθε φλερτ που δεν κατέληξε κάπου καλά, αποτελούν για εκείνους δύσκολο αίνιγμα.

Και είναι δύσκολο γιατί δεν έχουν ιδέα για ποιο λόγο η κοπέλα έγινε από θερμή και ευχάριστη, ψυχρή και μαζεμένη.

Αν λοιπόν θες να βελτιωθείς με τις γυναίκες και να το πετύχεις με ρυθμούς γρήγορούς και σταθερούς, τότε χρειάζεται να διακρίνεις τις στιγμές εκείνες που οι λάθος κινήσεις σου, σαμποτάρουν τις γνωριμίες σου.

Διάβασε την φάση

Υπάρχουν άνδρες που πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι προφανείς σχετικά με το τι σκέφτονται και θέλουν, και άνδρες που τις θεωρούν μυστήριο του σύμπαντος.

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου στη δεύτερη κατηγορία, αυτό συμβαίνει γιατί δεν διαβάζεις (ή δεν διαβάζεις σωστά) τα μη λεκτικά σημάδια που στέλνουν στο φλερτ. Τα οποία είναι, σχεδόν πάντα, αρκετά προφανή. Είτε της αρέσεις, είτε δεν της αρέσεις θα στο δείξει με τον τρόπο της και τη συμπεριφορά της.

Αν λοιπόν εξασκηθείς να εντοπίζεις αυτά τα ξεκάθαρα σημάδια και να τα αφουγκράζεσαι με προσοχή,  η ερωτική σου ζωή θα γίνει απείρως καλύτερη, απλούστερη και φυσικά πιο ικανοποιητική.

Όμως, αρκετοί όχι μόνο αγνοούν αυτά τα γυναικεία σημάδια ενδιαφέροντος (ή έλλειψης ενδιαφέροντος), αλλά δεν προσπαθούν καν να τα εντοπίσουν.

Ή κάποιες φορές τα βλέπουν, αλλά δεν τους δίνουν την ανάλογη βαρύτητα και σημασία.

Γι’ αυτό και αρκετοί, μπορεί να δουλεύουν με τον εαυτό τους, να διατηρούν μια δυνατή και δυναμική γλώσσα σώματος, να ντύνονται με αξεπέραστο στυλ, να εκφράζονται με χιούμορ και χάρισμα, να λένε σαγηνευτικές ιστορίες από τη ζωή τους και παρ’ όλα αυτά να συνεχίζουν να δυσκολεύονται στις ερωτικές γνωριμίες.

Γιατί όταν δεν διαβάζεις σωστά την κοπέλα που έχεις μπροστά σου, δεν μπορείς να είσαι ευέλικτος.

8 ξεκάθαρα σημάδια πως αρχίζεις να χάνεις το ενδιαφέρον της

Για να φλερτάρεις καλά χρειάζεται, πέρα από το να ακούς αυτά που σου επικοινωνεί, να «διαβάζεις» σωστά και τα σημάδια. Από τη στιγμή που μάθεις πώς να το κάνεις αυτό, θα μπορείς να εντοπίζεις τις στιγμές εκείνες που η γνωριμία παίρνει λάθος κατεύθυνση.

Έχε το νου σου λοιπόν για τα ακόλουθα σημάδια και θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις πότε πάει να στραβώσει η κατάσταση με την κοπέλα, πριν περάσεις από το σημείο χωρίς επιστροφή.

#1 Δεν σου δίνει την προσοχή της

Όταν η γυναίκα ενδιαφέρεται αρκετά, έχει όλη της την προσοχή στραμμένη πάνω σου. Κυριολεκτικά θα μπορούσε να γίνεται χαλασμός δίπλα σας και εκείνη να παρατηρεί μονάχα εσένα και τις δικές σου κινήσεις.

Όταν όμως η προσοχή της διασπάται και τα μάτια της κοιτάζουν τακτικά γύρω σας, τότε είναι περισσότερο αποσπασμένη και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για όσα της λες.

Αν λοιπόν αντιληφθείς πως ενώ είχες όλη της την προσοχή, η κοπέλα τώρα κοιτάζει πιο συχνά τριγύρω και δίνει περισσότερη προσοχή στο περιβάλλον γύρω σας παρά σε εσένα, αυτό είναι ένα σημάδι πως την χάνεις ή πως ήδη την έχεις χάσει.

#2 Το σώμα της απομακρύνεται από εσένα και διατηρεί μια κλειστή στάση

Όταν η γυναίκα ενδιαφέρεται, έχει το σώμα της στραμμένο προς το δικό σου, διατηρεί μια ανοιχτή γλώσσα σώματος και σκύβει ελαφρώς προς την πλευρά σου. Ταυτόχρονα, τα αντίθετα σημάδια φανερώνουν έλλειψη ενδιαφέροντος.

Αν λοιπόν καθώς μιλάς με την κοπέλα, αντιληφθείς πως κοιτάζει με το σώμα της αλλού και όχι εσένα, διατηρεί κλειστή στάση (πχ, σταυρώνοντας τα χέρια στο στήθος) και / ή γέρνει το σώμα της προς τα πίσω ανοίγοντας την απόσταση ανάμεσα σας, τότε ξέρεις πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως επιθυμείς.

#3 Σταματά να επενδύει στην συζήτηση σας

Το φλερτ πρέπει να είναι απολαυστικό και για τους δύο. Άρα και η κοπέλα με την οποία μιλάς να γελάει, να σου χαμογελάει, να σου κάνει ερωτήσεις, να σε αγγίζει, να σε κοιτάζει στα μάτια και φυσικά να μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματα της.

Τα παραπάνω αποτελούν θετικά σημάδια που μαρτυρούν έντονο ενδιαφέρον από μεριά της. Αν όμως αντιληφθείς πως όσο περνάει η ώρα, η κοπέλα κάνει όλο και λιγότερα από πριν, δηλαδή γελάει λιγότερο, σου κάνει λιγότερες ερωτήσεις, μοιράζεται λιγότερα, τότε είναι ξεκάθαρο πως αρχίζεις να τη χάνεις και πως πρέπει να αναζωπυρώσεις την έλξη μέσα της.

#4 Σταματάει σταδιακά τη συζήτηση

Σε μια ζωηρή συζήτηση, τα λόγια σου της δίνουν το ερέθισμα να μοιραστεί τη γνώμη της, τις απόψεις της και γενικά να δώσει πληροφορίες για τον εαυτό της και τη ζωή της.

Όταν όμως η κοπέλα δεν θέλει να συνεχιστεί για πολύ η κουβέντα, αρχίζει να προσπαθεί να την τελειώσει.

Αν λοιπόν νιώθεις πως, ενώ ξεκινήσατε την κουβέντα πολύ θερμά, η κοπέλα άρχισε να μιλάει πιο κοφτά με πιο μικρές και σύντομες απαντήσεις στις δικές σου ερωτήσεις, τότε είναι ξεκάθαρο πως έκανες κάτι πιο πριν που την έκανε να ξενερώσει.

#5 Βάζει αντικείμενα ανάμεσα σας ως εμπόδια

Πολλά αντικείμενα πάνω στο τραπέζι ή αξεσουάρ, όπως πχ η τσάντα της, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νοητά εμπόδια αν μπουν ανάμεσα σε εμάς και την κοπέλα και να δημιουργήσουν απόσταση ανάμεσα μας.

Αν λοιπόν εκεί που της μιλάς, την δεις να αφήνει την τσάντα της σε κάποιο σημείο ανάμεσα σας, ή την δεις να αλλάζει θέση (πχ κάθεται στην καρέκλα στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού, αντί για την καρέκλα που βρίσκεται δίπλα σου), αυτό είναι ένα σημάδι πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.Πως να κρατήσεις το ενδιαφέρον της γυναίκας στο φλερτ, Σε Ενθουσιάζει ή όχι; Πως να καταλάβεις αν αξίζει να συνεχίσεις, 7 Ξεκάθαρα Σημάδια πως Αρχίζεις να χάνεις το Ενδιαφέρον της

#6 Απομακρύνεται από εσένα

Πηγαίνει τουαλέτα και επιστρέφοντας κάθεται πιο μακριά στον καναπέ; Στέκεστε και το σώμα της μοιάζει να πηγαίνει προς τα πίσω αυξάνοντας την απόσταση ανάμεσα σας; Εάν κάνει κάτι που να μοιάζει με τα παραπάνω, τότε η γνωριμία δεν κυλά όπως πρέπει και τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστείς.

#7 Σταματά να σου δίνει ξεκάθαρα σημάδια ενδιαφέροντος

Πριν, έπαιζε με το μαλλί της καθώς σου μιλούσε, σε κοίταζε ερωτικά στα μάτια, σου χαμογελούσε, σου μιλούσε με γλυκό τόνο φωνής, συμφωνούσε με όσα της έλεγες κλπ.

Τώρα τα παραπάνω ξεκάθαρα σημάδια έχουν εξαφανιστεί ή έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως κάτι δεν πάει καλά και πως η κοπέλα έχει χάσει την έλξη της για εσένα (ή έστω έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό).

Θες οι γυναίκες να σου δίνουν άφθονα σημάδια ερωτικού ενδιαφέροντος; Δες εδώ

#8 Διευρύνει την συζήτηση σε θέματα που δεν έχουν κάποια σχέση με εσένα ή εκείνη

Στο φλερτ θες το κεντρικό θέμα για τον οποίο μιλάτε να είναι εσύ και αυτή και άρα μέσα από κάθε τι που λέτε να μοιράζεστε κάτι για τον εαυτό σας στον άλλο. Όταν όμως η κουβέντα παύει να έχει ως κεντρικό θέμα εσάς τους δύο και επεκτείνεται σε άλλα θέματα τότε κάτι πάει στραβά.

Όταν η κουβέντα φεύγει από εσάς και εστιάζει αλλού, πχ στο γάμο του ξαδέρφου της, στο νέο πρότζεκτ στη δουλειά της ή στον τύπο με τον οποίο βγήκε πριν δύο εβδομάδες, αυτό αποτελεί σημάδι πως το ενδιαφέρον της έχει ελαττωθεί ή και εξαφανιστεί.

Προφανώς, τα περισσότερα απ’ τα παραπάνω ξεκάθαρα σημάδια δεν αποτελούν και «θανατική ποινή» αλλά αν τα αγνοήσεις και συνεχίσεις ως έχει, τότε το φλερτ θα καταλήξει άδοξα.

Τι κάνεις όταν βλέπεις πως το φλερτ δεν πηγαίνει καλά;

Όπως είπα και στην αρχή, τα λάθη είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα. Κανείς δεν μπορεί να τα αποφύγει όπως και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την απόρριψη.

Αν λοιπόν είσαι στην αρχή, αν τώρα ανακαλύπτεις πως πρέπει να δρας στο φλερτ, είναι σημαντικό να μην βλέπεις τα λάθη ως λάθη, αλλά ως ευκαιρίες να μάθεις κάτι, και φυσικά να μην τα παίρνεις προσωπικά.

Αν λοιπόν κάνεις κάτι και αντιληφθείς άμεσα πως η συμπεριφορά της κοπέλας απέναντι σου αλλάζει, τότε μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση (πχ κάνοντας τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα). Αν όμως δεις ότι η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται, τότε το σέβεσαι και προχωράς σε άλλες περιπτώσει φλερτ.

Αν πάλι καταλάβεις το λάθος σου, όταν ήδη είναι πολύ αργά και έχεις χάσει το παιχνίδι, πάλι χρειάζεται να σκεφτείς τι έπρεπε να κάνεις διαφορετικά.

Ο στόχος σου δεν είναι να τα βάψεις μαύρα επειδή το φλερτ με τη συγκεκριμένη κοπέλα δεν προχώρησε, αλλά να μάθεις από αυτό το λάθος και να ξέρεις πώς να ενεργήσεις την επόμενη φορά με κάποια άλλη κοπέλα.

Όσο περισσότερο προσπαθείς να βελτιωθείς και όσο λιγότερο παίρνεις προσωπικά τα λάθη σου, τόσο πιο εύκολα και τόσο πιο γρήγορα θα γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!