5 λόγοι που Αποφεύγεις να Φλερτάρεις - Men's Bible

5 λόγοι που Αποφεύγεις να Φλερτάρεις

5 λόγοι που αποφεύγεις να φλερτάρεις

Ως φίλος του site που ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη και το πως να βελτιωθείς στο φλερτ, ξέρεις καλά πως το βασικό εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία που επιθυμείς είναι το άγχος και οι περιοριστικές πεποιθήσεις. Οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι ο βασικότερος λόγος που δεν βελτιώνεσαι στο φλερτ. Και αυτό γιατί σε οδηγούν με διάφορους τρόπους στην απραξία και στην αναβλητικότητα. Εξ’ αιτίας τους αποφεύγεις να φλερτάρεις και έτσι δεν αποκτάς την εμπειρία που θα ήθελες να έχεις.

Έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά που ενώ λένε ότι θέλουν να μάθουν να φλερτάρουν καλύτερα αλλά συνεχώς καθυστερούν και αναβάλουν να μιλήσουν σε κάποια κοπέλα που τους αρέσει.

Όπως όμως συμβαίνει και με κάθε άλλη δεξιότητα, έτσι και στο φλερτ χρειάζεται εξάσκηση και προσπάθεια για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Και όσο αποφεύγεις να βάλεις τον εαυτό σου στο γήπεδο και να προπονηθείς, τόσο η επιτυχία που επιθυμείς μένει ένα όνειρο και μια ευχή που θα ήθελες να είναι αληθινή.

Επιτυχία και δράση πάνε χέρι χέρι.

5 λόγοι που αποφεύγεις να εξασκηθείς στο φλερτ

#1 Φόβος

Θέλω να είμαι ειλικρινής, το να πλησιάσεις μια εντυπωσιακή κοπέλα την οποία δεν γνωρίζεις, με σκοπό να της πιάσεις κουβέντα και να διεγείρεις το ερωτικό ενδιαφέρον της, είναι λογικό να σε φοβίζει.

Όχι γιατί είναι δύσκολο, αλλά γιατί ως ανθρώπινο ον είναι στο ένστικτο σου να θες αποφύγεις την κοινωνική απόρριψη πάση θυσία.

Ο φόβος που νιώθεις πριν πλησιάσεις μια κοπέλα για να τη φλερτάρεις είναι φυσιολογικός.

Αυτό όμως δε σημαίνεις ότι είναι και λογικός.

Τις περισσότερες φορές αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί είναι απλά πιθανό, αλλά και απίθανο, να συμβεί.

Ναι, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά. Ναι, η κοπέλα μπορεί να έχει αγόρι, να έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, να την πετυχαίνεις στη χειρότερη μέρα της ζωής της κλπ.

Οι πιθανές εκβάσεις είναι πραγματικά αναρίθμητες και όσο τις σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο πανικοβάλλεσαι και παγώνεις.

#2 Υπερβολικές απαιτήσεις

Η σκοτεινή πλευρά του να διαβάζεις για το φλερτ και την επικοινωνία, είναι πως συγκεντρώνεις υπερβολικά πολύ θεωρητική πληροφορία.

Διαβάζεις για το πως πρέπει να στέκεσαι, πως πρέπει να είσαι ντυμένος, πως πρέπει να φέρεσαι και να μιλάς κλπ.

Και ενώ όλα αυτά είναι καλά, πολλές φορές καταλήγουν να σε αγχώσουν περισσότερο αντί να σε καλμάρουν και να σε βοηθήσουν να κάνεις την κίνηση σου.

Απαιτείς απ’ τον εαυτό σου την τελειότητα και αρχίζεις να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τις προσπάθειες σου. Να την πλησιάσεις με τη σωστή γλώσσα σώματος, να πεις τις σωστές «ατάκες», να απαντήσεις σωστά στα τεστ, να κάνεις τα σωστά πειράγματα, τα σωστά κομπλιμέντα κλπ.

Δε χρειάζεται όμως να τα ξέρεις όλα για να ξεκινήσεις να φλερτάρεις. Χρειάζεται να ξεκινήσεις να φλερτάρεις για να αρχίσεις να εξασκείσαι στο φλερτ και να γίνεσαι καλύτερος.

Αν λοιπόν βλέπεις ότι ξέρεις πολλά αλλά εφαρμόζεις λίγα ή ελάχιστα, ξέχνα τη θεωρεία, ξέχνα τις πληροφορίες και τις γνώσεις που έχεις, χαμήλωσε τις προσδοκίες που έχεις από τον εαυτό σου και εστίασε απλά στο να ξεκινήσεις τις πράξεις αντί να τις αποφεύγεις γιατί δεν «είσαι έτοιμος».Βγες από το Βάλτο: Αν θες να αλλάξεις, μείνε για πάντα μαθητής, 5 λόγοι που αποφεύγεις να φλερτάρεις

#3 Δεν έχεις αυτοπειθαρχία

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό με βάση το οποίο μπορούμε να προβλέψουμε την μελλοντική επιτυχία ενός ανθρώπου, αυτό δεν είναι ούτε η ευφυία του, ούτε οι γνώσεις του, ούτε η σωματική του δύναμη.

Είναι η ικανότητα του να προχωρά σε δράση ανεξάρτητα από τη συναισθηματική του κατάσταση.

Η αυτοπειθαρχία είναι ίσως η σημαντικότερη δεξιότητα που μπορεί να καλλιεργήσεις για να πετύχεις σε οποιονδήποτε τομέα. Και αυτό γιατί σε βοηθάει να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να γίνει για να τα καταφέρεις αντί να το αποφεύγεις. Να πλησιάσεις την κοπέλα που σε ενδιαφέρει και να τη φλερτάρεις.

Η βελτίωση στο φλερτ απαιτεί να μένεις σταθερός στην πορεία σου και να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου και τους φόβους σου συχνά. Και γι’ αυτό πρέπει να μένεις σταθερός και πειθαρχημένος στο στόχο σου.

#4 Δε διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να ισορροπήσουν τη σχολή, την εργασία και τα χόμπι τους με την εξάσκηση στο φλερτ και τις ερωτικές γνωριμίες. Και ακριβώς επειδή όλα αυτά απαιτούν αρκετό από το χρόνο τους, φτάνουν στο σημείο να λένε «δεν έχω χρόνο».

Στην πραγματικότητά όμως χρόνος υπάρχει, το θέμα είναι να τον διαχειριστείς σωστά και να θέσεις σωστές προτεραιρότητες.

Δε χρειάζεται ούτε να θυσιάσεις τις άλλες ασχολίες σου για να αφιερώσεις όλο σου το χρόνο στο φλερτ και τις γυναίκες, ούτε να αναβάλεις να βγεις για φλερτ με πρόφαση την έλλειψη χρόνου.

Χρειάζεται ωστόσο να γίνεις πιο προσεκτικός και πειθαρχημένος με το πρόγραμμά σου.

#5 Το κάνεις για τους λάθος λόγους

Ειδικά αν είσαι τύπος εσωστρεφής, χωρίς πολλές ερωτικές εμπειρίες και με έντονο κοινωνικό άγχος, τότε η εξάσκηση στο φλερτ θα σου φαίνεται αρχικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Θα βλέπεις τη μια απόρριψη μετά την άλλη και θα αναρωτιέσαι πότε θα δεις επιτέλους την αλλαγή που επιθυμείς. Το θέμα είναι πως χρειάζεται χρόνος, επιμονή και υπομονή μέχρι να αυτοματοποιήσεις νέες συμπεριφορές και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς, φέρεσαι και δρας.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Πολλοί όμως θέλουν να βελτιωθούν στο φλερτ για τους λάθος λόγους. Όχι για να βελτιώσουν δηλαδή την ερωτική τους ζωή, αλλά για να πάρουν αποδοχή και επιβεβαίωση από την κοπέλα την οποία θέλουν να φλερτάρουν.

Έτσι, η κάθε προσέγγιση για φλερτ γίνεται μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία στην οποία διακυβεύονται πολλά περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε. Και γι’ αυτό καταλήγεις να αποφεύγεις με κάθε τρόπο να φλερτάρεις.

Και είναι λογικό, αν πλησιάζεις την κοπέλα με στόχο να πάρεις επιβεβαίωση από αυτήν, την απόρριψη θα την τρέμεις. Αν όμως ο στόχος σου είναι να βελτιωθείς και να εξασκηθείς στο φλερτ τότε η απόρριψη γίνεται ένα μέσο το οποίο θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον τελικό σου στόχο.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το φλερτ, όπως και όλες οι άλλες δεξιότητες, έχει κι αυτό τη δική του καμπύλη μάθησης και απαιτεί να αφιερώσεις χρόνο και κόπο για να δεις διαφορά.

Γι’ αυτό, χαλάρωσε, κάνε στην άκρη για λίγο τα πρέπει και τις πολλές και πολύπλοκες θεωρίες που μπορεί να διαβάζεις και προχώρα σε πράξεις. Κάνε την αρχή ξεκίνα να προσεγγίζεις να και φλερτάρεις με τις κοπέλες που σου αρέσουν και ανησύχησε αργότερα για το πως να φλερτάρεις με τον βέλτιστο τρόπο.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως να κάνεις το φλερτ δική σου υπόθεση, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!