Πώς να Ελευθερωθείς από τη Φιλική Ζώνη (χωρίς να παρεξηγηθείτε) - Men's Bible

Πώς να Ελευθερωθείς από τη Φιλική Ζώνη (χωρίς να παρεξηγηθείτε)

Πώς να ελευθερωθείς από τη φιλική ζώνη (χωρίς να παρεξηγηθείτε), Να την Φιλήσω στο πρώτο ραντεβού ή όχι;

Έχουμε ξαναπεί πως προκειμένου να αποφύγει κάποιος τη φιλική ζώνη, το λεγόμενο friendzone, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φέρεται σαν πιθανός εραστής και όχι σαν φίλος.

Πώς όμως περνάει κάποιος από την πλατωνική αγάπη στην ουσιαστική σχέση; Πώς μπορεί να γίνει το άλμα που θα γεφυρώσει την προηγούμενη με την επόμενη κατάσταση;

Πώς πρέπει να φερθείς και τι πρέπει να πεις για να βγείς απ’ τη φιλική ζώνη, όταν σου φαίνεται ότι κάθε πιθανότητα να γίνει ερωτική μια φιλική σχέση έχει ναυαγήσει;

Πώς θέτεις το ζήτημα, από μιας αρχής;

Δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πετύχει. Αλλά κανείς ποτέ δεν κερδίζει τίποτα χωρίς να ρισκάρει.

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζεις κάποιο άτομο τόσο υπέροχο που δεν τολμάς να κάνεις κίνηση. Ας υποθέσουμε ότι ξεκινήσατε φιλικά, και στην πορεία κατάλαβες ότι τα αισθήματά σου άλλαξαν.

Πριν κάνεις λοιπόν το αποφασιστικό βήμα, πρέπει να διερευνήσεις κάποια πράγματα.

Ας πούμε υπάρχει έλξη; Όχι απλώς φιλική έλξη, διότι αν δεν υπήρχε, δεν θα κάνατε καν παρέα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σεξουαλική έλξη, χημεία δηλαδή.

Αλλιώς μην μπεις καν στον κόπο να κάνεις την κίνησή σου. Θα εισπράξεις άρνηση.

Παρατήρησε λοιπόν πώς συμπεριφέρεται. Της αρέσει να σε αγγίζει; Το επιδιώκει; Σε αγκαλιάζει και σε φιλάει περισσότερο από άλλα φιλικά σας πρόσωπα; Όταν φλερτάρεις, κάνει παιχνίδι ή απλώς αλλάζει θέμα;

Όλα αυτά που θα αναζητούσες να βρεις σε μία άγνωστη κοπέλα προκειμένου να κάνεις κίνηση, πρέπει να τα αναζητήσεις και εδώ.

Δες αν υπάρχουν τα παραπάνω σημάδια, αν συνυπάρχουν, αν επαναλαμβάνονται. Έχε στο νου σου πως όσον περισσότερο καιρό είστε φίλοι τόσο πιο άνετα θα αισθάνεται μαζί σου, και άρα τόσο πιο πολύ θα σε αγγίζει, ή θα φέρεται σαν να σε θέλει ερωτικά.

Άσε που μπορεί και να φαντάζεσαι πως σε θέλει επειδή τη θέλεις εσύ, ή να ερμηνεύεις τις διαχύσεις της ως κάτι περισσότερο από αυτό που είναι.

Μπες στη θέση της

Ας πούμε, ωστόσο, πώς οι οιωνοί σε ευνοούν. Τα σημάδια είναι υπερβολικά πολλά και είσαι έτοιμος να κάνεις την κίνησή σου. Τι θα κάνεις ακριβώς;

Σίγουρα έχεις φανταστεί διάφορα σενάρια. Ας αλλάξουμε όμως λίγο τους ρόλους. Σκέψου πώς θα αντιδρούσες εσύ, αν η μέχρι πρότινος κολλητή σου, σου έλεγε ότι θέλει να βγείτε ραντεβού.

Σκέψου το σοβαρά. Θα αναρωτηθείς πολλά πράγματα. Πόσον καιρό νιώθουν έτσι για σένα, ας πούμε. Από την αρχή; Ή στην πορεία; Επεδίωξαν τη φιλία σου για να σε προσεγγίσουν; Αν ναι, γιατί άργησαν τόσο; Τι άλλαξε, τι συμβαίνει; Θα τους χάσεις από φίλους αν τους αρνηθείς αυτό που θα σου ζητήσουν; Αν μπείτε σε σχέση και δεν πάει καλά, θα χάσετε και τη φιλία σας; Αξίζει άραγε τον κόπο;

Σκέψου τα λοιπόν όλα αυτά. Διότι αυτά ακριβώς θα σκεφτεί και το άλλο πρόσωπο που θα προσεγγίσεις. Μην αποθαρρύνεσαι, ωστόσο. Καλύτερα να ξέρεις από μιας αρχής τι μπορεί να σκεφτεί ο άλλος, ή τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Ποιος είναι ο Ιδανικός τρόπος να Γνωρίζεις Κοπέλες;, Πώς να ελευθερωθείς από τη φιλική ζώνη (χωρίς να παρεξηγηθείτε)

Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή για να βγείς από τη φιλική ζώνη

Αφού τα σκεφτείς όλα και πάρεις την απόφαση, είναι ώρα να διαλέξεις τον τρόπο και το χρόνο που θα κάνεις την κίνησή σου να βγείς από τη φιλική ζώνη. Μην το παρακαθυστερήσεις, όμως. Οι δισταγμοί σπάνια έχουν θετικό αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν δεν βρίσκεις ευκαιρία, δημιούργησέ την. Καλύτερα κάποια στιγμή που θα κάνετε παρέα να της πεις χαλαρά, ξέρεις, θέλω να μιλήσουμε για κάτι κάποια στιγμή. Ή κάποια βραδιά που θα έχετε βγει και θα έχετε περάσει καλά, μίλησέ της για το πώς νιώθεις.

Χωρίς πολλές κορδέλες, χωρίς περιττά δράματα ή ρομάντζα. Καλύτερα να καταλάβει μια και έξω τι ζητάς και τι νιώθεις παρά να το πηγαίνεις γύρω -γύρω.

Ωστόσο, υπάρχει μία στιγμή που καλύτερα να αποφύγεις να κινηθείς. Αν, ας πούμε, θρηνεί το χωρισμό της από κάποιον άλλο. Όσο και αν σου φαίνεται η ευκαιρία κατάλληλη, τόσον καιρό περίμενες πότε θα τον διώξει τον αλήτη, αλλά πίστεψέ με. Δεν είναι ωραίο να χωθείς εκείνη τη στιγμή.

Δείχνει ότι σκέφτεσαι μονάχα τον εαυτό σου και ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τα δικά της συναισθήματα. Δείχνει πως γυρεύεις να επωφεληθείς από την κακοτυχία της. Αν κάνεις κίνηση τότε, όχι μονάχα δεν θα κάνεις σχέση, αλλά το πιθανότερο είναι να την χάσεις και από φίλη.

Θες να γίνει κοπέλα σου; Δες εδώ

Η φιλία δεν είναι βραβείο παρηγοριάς

Μπορεί να πάει καλά. Να δεχτεί, να φιληθείτε, να είναι υπέροχα, παραμυθένια, μοναδικά και μαγικά.

Αλλά μπορεί και να μην δεχτεί. Μπορεί να σε απορρίψει. Τι κάνεις τότε;

Το πώς θα χειριστείς την απόρριψη αυτή θα καθορίσει αν θα χαθεί η φιλία σας ή όχι. Να θυμάσαι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να κρατήσεις αυτή τη φιλία ως βραβείο παρηγοριάς, ή ως υποκατάστατο. Είναι άδικο και για τους δυο σας και για τη φιλία που μέχρι τότε μοιραζόσασταν.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις πέρα για κάποιο διάστημα, μέχρι να συνέλθεις και να δεις πώς μπορείτε να προχωρήσετε. Αν μπορείτε. Ίσως επιστρέψετε στο παλιό, φιλικό μοτίβο. Ίσως όχι. Η απόρριψη πονάει. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Η απόρριψη πονάει.

Όμως σκέψου: αν δεν το είχες προσπαθήσει, θα έχανες και άλλο χρόνο να αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Θα αναλωνόσουν μήπως χάθηκαν οι ευκαιρίες για κάτι που θα μπορούσε να είναι καλό και όμορφο.

Καλύτερα να δοκιμάσεις παρά να το αφήσεις να σε τρώει. Μπορεί να πάει καλά. Μπορεί να λάβεις θετική απάντηση.

Αν μη τι άλλο υπάρχει ένα είδος ικανοποίησης στο να λάβεις μια ξεκάθαρη απάντηση αντί να συνεχίσεις να αναρωτιέσαι και να εύχεσαι να είχες την ευκαιρία να της εκμυστηρευτείς τα συναισθήματα σου.

Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς ρίσκο, μην το ξεχνάς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!