Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας - Men's Bible

Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας

Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας

Ίσως οι πιο καθοριστικές στιγμές στη ζωή σου, είναι εκείνες που λες στον εαυτό σου «φτάνει». Το σημείο στο οποίο σταματάς να εύχεσαι και ξεκινάς να διεκδικείς σαν άνδρας αυτά που θες.

Οι στιγμές αυτές είναι απίστευτα σημαντικές, γιατί σου αλλάζουν πορεία και κυρίως σε ωθούν στον ακρογωνιαίο λίθο της αλλαγής, τις πράξεις. Ωστόσο για να εξελιχθείς αποτελεσματικά ως άνδρας, χρειάζεται πρώτα να κάνεις κάποια πράγματα με τη σειρά.

Τι εννοώ με αυτό.

Όταν ένας άνδρας θέλει να βελτιωθεί στο φλερτ, συνήθως εστιάζει σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους τομείς. Ψάχνει το πως να ξεκινάει άφοβα τη κουβέντα, τι να πει και πως να γίνει πιο επιδέξιος στην επικοινωνία.

Όμως υπάρχει και ένας ευρύτερος τομέας που συχνά παραγκωνίζεται από τη μανία των ανδρών να γίνουν ακαταμάχητοι, να γνωρίσουν πολλές γυναίκες και φυσικά να κάνουν σεξ.

Ποιος είναι αυτός;

Η ικανότητα τους για αυτονομία και ανεξαρτησία.

Βλέπεις, αν η προσωπική σου εξέλιξη μοιάζει με το να χτίζεις ένα σπίτι, η αυτονομία σου είναι η βάση. Τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσεις το οικοδόμημα που λέγεται ελκυστική ζωή, επιτυχία στο φλερτ και αυτοπεποίθηση.

Είναι λοιπόν τόσο σημαντική η ανεξαρτησία που αν δεν της δοθεί η δέουσα σημασία, οι γνωριμίες που θα κάνεις θα καρποφορήσουν δύσκολα. Ειδικά αν έχεις και υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και από τις γυναίκες που γνωρίζεις.

Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουν 3 βασικά και αδιαπραγμάτευτα, όπως λέει και ο Γιώργος, θεμέλια στη ζωή κάθε άνδρα, που αν θες να εξελιχθείς στο φλερτ, οφείλεις να έχεις τακτοποιημένα. Και αν δεν τα έχεις, οφείλεις να τους δώσεις προτεραιότητα.Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας

#1 Να φροντίζεις το σώμα σου και την υγεία σου

Πολύς κόσμος αντιμετωπίζει την εμφάνιση, ως κάτι που δε θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ’ όψιν ως κριτήριο στην αναζήτηση συντρόφου. Θεωρεί πως είναι κάτι ρηχό και πως η προσοχή μας πρέπει να στέκεται μονάχα στα εσωτερικά χαρακτηριστικά κάποιου.

Ο κόσμος αυτός κάνει ένα λάθος. Βλέπει την εμφάνιση καθαρά από τη λογική της ομορφιάς, παραβλέποντας τον λόγο που η φύση μας αναγκάζει να την αξιολογούμε όταν γνωρίζουμε κόσμο.

Και ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός πως η εμφάνιση μας δίνει άμεσα κρίσιμες πληροφορίες για τους άλλους. Για την υγεία τους, τη ψυχολογική τους κατάσταση και το πόσο φροντίζουν τους εαυτούς τους.

Το πρώτο αδιαπραγμάτευτο πράγμα λοιπόν που οφείλει να κάνει κάθε άνδρας είναι το εξής: Να φροντίζει την υγιεινή του, το σώμα του και την υγεία του.

Για αυτό λοιπόν χτίσε σωστές συνήθειες. Ξεκίνα να αθλείσαι, φτιάξε τη διατροφή σου, φρόντισε να κάνεις μπάνιο συχνά και να φοράς πάντα καθαρά ρούχα που σου πάνε.

Τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα. Άσε όμως την τελειότητα στην άκρη.

Δε χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τη μόδα ή να γίνεις μοντέλο. Ούτε χρειάζεται να νηστεύεις σα μοναχός. Ο στόχος δεν είναι να τα κάνεις όλα αυτά για να πάρεις αποδοχή από τους άλλους, αλλά να τα κάνεις για σένα.

Γιατί θες να έχεις ένα σώμα πάνω στο οποίο μπορείς να βασιστείς αν το χρειαστείς. Γιατί θες να έχεις ένα στυλ που σε εκφράζει. Γιατί θες να είσαι υγιής για να απολαύσεις τη ζωή στο έπακρο.

Θες να αναβαθμίσεις τις ικανότητες σου στο φλερτ; Δες εδώ

#2 Να αποκτήσεις οικονομική ανεξαρτησία

«Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία» λέει το γνωστό ρητό. Ναι, η ευτυχία σου δεν εξαρτάται από το πόσα χρήματα έχεις. Εξαρτάται από το αν καλύπτεις τις ανάγκες σου για ασφάλεια, αποδοχή, αυτολοκλήρωση, αυτοεκτίμηση κλπ.

Και μάντεψε,για να καλύπτεις τις ανάγκες αυτές δε χρειάζεται να είσαι πλούσιος. Αρκετός κόσμος νομίζει πως το να έχεις ένα ελκυστικό lifestyle σχετίζεται με την πολυτέλεια, τα χρήματα και το status. Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπορείς να ζεις μια ελκυστική ζωή χωρίς να έχεις ιδιωτικό αεροπλάνο και Rolex στο χέρι.

Αυτό που χρειάζεται όμως και είναι βασικό προαπαιτούμενο, είναι πως πρέπει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος. Να έχεις μια δουλειά που να σε βοηθάει να φροντίσεις τον εαυτό σου χωρίς να εξαρτάσαι οικονομικά από τους γονείς σου ή κάποιον τρίτο.

Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, συνεπάγεται αυτονομία και ελευθερία. Την ελευθερία να κάνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου. Να κάνεις επιλογές που είναι εντελώς δικές σου. Να επενδύσεις στον εαυτό σου και να τον εξελίξεις.

Χωρίς αυτό το προαπαιτούμενο θα δυσκολευτείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου επαρκώς.

Για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση στο φλερτ μπορείς να ξεκινήσεις βλέποντας το παρακάτω βίντεο:

#3 Να έχεις δικό σου χώρο

Κομμάτι του να εξελιχθείς και να βελτιωθείς ως άνδρας είναι φυσικά το να έχεις το δικό σου χώρο. Να έχεις φύγει δηλαδή από την οικογενειακή «φωλιά» και να ζεις στο δικό σου κάστρο.

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά σε αναγκάζει να μάθεις πως να φροντίσεις τον εαυτό σου και να ωριμάσεις.

Μένοντας στην οικογενειακή στέγη ξέρεις πως αν χρειαστείς κάτι, θα υπάρχει κάποιος άλλος να σε βοηθήσει, να σε απαλλάξει από το πρόβλημα και να απαλύνει τη δυσφορία. Ξέρεις πως κάποιος άλλος θα έχει μαγειρέψει, θα ασχοληθεί να σου πλύνει τα ρούχα και να καθαρίσει.

Όταν όμως μένεις μόνος σου είσαι αναγκασμένος να λύσεις εσύ τα προβλήματα σου.

Το φαγητό δε θα μαγειρευτεί από μόνο του, ούτε τα πιάτα, το κρεβάτι, η τουαλέτα θα καθαριστούν με μια ματιά. Θα πρέπει να ασχοληθείς.

Και όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα σου φέρουν δυσφορία. Έχεις ένα σωρό άλλα πράγματα στο κεφάλι σου για να ασχοληθείς με ασημαντότητες. Όμως , και εδώ είναι η ουσία, το μπεις σε μια τέτοια κατάσταση σου δίνει ένα μάθημα ζωής.

Σε διδάσκει πως να έχεις την ευθύνη του εαυτού σου. Πως να μην τρέχεις αμέσως σε κάποιον τρίτο όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα.

Με λίγα λόγια το να μείνεις μόνος σου σε μαθαίνει να είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος.Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας

Μπορεί να μη φαίνεται αμέσως, αλλά η αλλαγή είναι εκεί.

Όπως ένα δέντρο δε μεγαλώνει μόνο προς τα πάνω αλλά παράλληλα μεγαλώνει και δυναμώνει και τις ρίζες του. Έτσι κι εσύ, περνώντας από αυτή τη φάση, μαθαίνεις να βασίζεσαι πάνω σου. Οι ρίζες σου, η πίστη δηλαδή στον εαυτό σου, γίνονται πιο ισχυρές μια και πλέον γνωρίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου.

Και αν διαβάζεις αρκετό καιρό το site τότε σίγουρα θα το ξέρεις. Καμία γυναίκα δεν ψάχνει κάποιον για να γίνει η μαμά του. Αντίθετα θέλει ο άνδρας να έχει βάλει τη ζωή του σε τάξη. Και αυτό σημαίνει πως έχει μάθει να ζει ανεξάρτητος και να προσέχει τον εαυτό του.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!