Τι σημαίνει να είσαι Άνδρας αξίας; - Men's Bible

Τι σημαίνει να είσαι Άνδρας αξίας;

Τελικά τι σημαίνει Άνδρας Αξίας στις μέρες μας;, Τι σημαίνει να είσαι άντρας αξίας;

Το θέμα των αξιών είναι πολύ παρεξηγημένο. Αυτάρεσκα, οι περισσότεροι θεωρούμε ότι αυτό που εμείς οι ίδιοι θεωρούμε σημαντικό, πρέπει οπωσδήποτε να είναι σημαντικό και για τους άλλους ενώ στη ουσία δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το πρόβλημα με αυτή την πεποίθηση είναι ότι αυτομάτως προσπαθούμε να περάσουμε τις αξίες μας στους άλλους ανθρώπους και τείνουμε να τους κρίνουμε αυστηρά όταν οι δικές τους δεν συνάδουν με τις δικές μας.

Το τι αξιώνει ο καθένας μας, είναι απόρροια των πεποιθήσεων μας και των εμπειριών μας και για αυτόν τον λόγο μπορεί να αλλάξουν μέσα στις δεκαετίες της ζωής μας.

Πως διαμορφώνονται οι αξίες μου;

Οι αξίες μας προκύπτουν μέσα στη ζωή μας από διάφορους παράγοντες. Οι πρώτες αξίες που δημιουργούμε είναι αυτές που μας μαθαίνουν στο σπίτι μας, συνεπώς δεν είναι ακριβώς δικές μας αλλά τις θεωρούμε αυτονόητες.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν αρχίζουμε συστηματική κοινωνικοποίηση (γύρω στα έξι μας που ξεκινάει το σχολείο). Εκεί δεχόμαστε αξίες άλλων και τις δοκιμάζουμε στο σύστημα μας. Εδώ αρχίζουμε να μαθαίνουμε και την διαδικασία φιλτραρίσματος. Κάποιες μας αρέσουν, κάποιες καθόλου. Κάποιες συγκρούονται με τις υπάρχουσες δικές μας και κάποιες απλά έρχονται και κουμπώνουν όμορφα με αυτές.

Αργότερα, έντονες, αρνητικές κυρίως καταστάσεις, μας υποχρεώνουν να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας και να τις προσαρμόσουμε σε νέα δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ.

Μην τσιμπάς από τους «γκουρού» του είδους

Τι σημαίνει όμως να είσαι ένας άνδρας αξίας; Γιατί ο όρος δείχνει τόσο σημαντικός ενώ στην ουσία δεν είναι και τόσο; Ακριβώς επειδή οι αξίες μας είναι προσωπικές και ατομικές, δεν μπορεί να σου δείξει κάποιος άλλος τι σημαίνει να είσαι «άξιος» για κάτι.

Ο κόσμος έχει γεμίσει γκουρού που πιστεύουν ότι έχουν βρει το νόημα και οφείλουν να το μεταδώσουν σε όλους. Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να θεωρούν, αυτάρεσκα, ότι οι προσωπικές τους αξίες είναι τόσο σημαντικές και σωστές που πρέπει να τις υιοθετήσεις κι εσύ.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν οι «ειδικοί» επιμένουν ότι αυτό που θεωρείς είναι λάθος και ότι αυτό που σου λένε εκείνοι είναι το σωστό. Αυτομάτως σου δημιουργούν ένα αίσθημα έλλειψης, ειδικά όταν αυτό που κηρύττουν είναι αντιδιαμετρικά αντίθετο με αυτό που πιστεύεις εσύ.

Κατά καιρούς ακούω πεποιθήσεις ανθρώπων που έχουν διαμορφωθεί από αδύναμες διατυπώσεις από γκουρού του είδους. «Για να είσαι καλός με τις γυναίκες πρέπει να έχεις κοιμηθεί με τουλάχιστον 50 αλλιώς δεν έχεις αρκετή εμπειρία» και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτή είναι μία αξία που αν την ενστερνιστούν θα γίνουν καλύτεροι άντρες και καλύτεροι στο φλερτ.

Άλλος πιστεύει ότι για να είσαι άντρας αξίας πρέπει να μπορείς να βγαίνεις πολλά ραντεβού. Όσο περισσότερα βγαίνεις, τόσο μεγαλύτερη αξία έχεις. Και από κάτω υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται προσπαθώντας να πετύχουν πράγματα ανέφικτα για αυτούς.

Κάθε φορά που ακούς τέτοιες ατάκες, αξιολόγησε τες πριν τις υιοθετήσεις ως απόψεις σου. Ρώτα τον εαυτό σου:

  • Αν το κάνω τι θα κερδίσω; Θα με κάνει καλύτερο άντρα και άνθρωπο; Αν ναι, πως θα το κάνει αυτό;
  • Αυτός που μου το λέει, ποιος είναι; Το έχει πετύχει ο ίδιος; Πόση αξία έχει η άποψη του και γιατί; Αν είχα αυτά που έχει αυτός, θα ήμουν ευτυχισμένος; Στηρίζει αυτά που λέει ή άλλα λέει και άλλα κάνει;
  • Ποια είναι η τρέχουσα αξία μου που πρέπει να αλλάξω; Γιατί δεν μου δουλεύει η τρέχουσα αξία μου; Τι πρόβλημα συναντάω συχνά;Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;, Τι σημαίνει να είσαι άντρας αξίας;

Άνδρας αξίας γίνεσαι εν καιρώ

Πολύ συχνά θα βρεθείς στο δίλημμα να κάνεις αυτό που σου λέει κάποιος ειδικός και σε αυτό που αξιώνεις εσύ. Αν δεχτείς αυτομάτως την άποψη του ειδικού χωρίς να την φιλτράρεις, ίσως ταλαιπωρηθείς αρκετά και δίχως λόγο. Η αξία του προκύπτει από ένα συγκεκριμένο είδος ζωής που κάνει που εσύ μπορεί να μην ακολουθείς.

Αν δεν κάνεις την ίδια ζωή, πως θα αξιώσεις τα ίδια πράγματα; Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν η πρόταση του ειδικού είναι 100% σωστή, πρέπει να την ενσωματώσεις λίγο-λίγο στη ζωή σου. Αν δεν κάνεις καθόλου προσεγγίσεις, πως θα φτάσεις να κάνεις 50 προσεγγίσεις την ημέρα; Αν δεν έχεις συνηθίσει να μιλάς με γυναίκες, δεν μπορείς να μιλήσεις σε 30 ή 40 γυναίκες σε μία μέρα, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποια βοήθεια.

Προστάτεψε τον εαυτό σου. Άνδρας αξίας γίνεσαι εν καιρώ, μέσα από ζυμώσεις, αλλαγές στις πεποιθήσεις σου, δοκιμές, λάθη, αποτυχίες και επιτυχίες και όχι μέσα σε μία ημέρα γιατί κάποιος ειδικός σου είπες «Απλά κάνε το».

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!