Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις - Men's Bible

Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις

Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις,4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου, Πώς να κάνεις Αποτελεσματικές Ερωτήσεις στο Φλερτ, Τι κάνεις στα πρώτα λεπτά Κουβέντας με μια Κοπέλα;

Πολλοί άνδρες θεωρούν την χαλαρή κουβέντα που κάνουμε όταν μιλάμε με κάποιον που δε γνωρίζουμε ως ρηχή ή ανούσια με αποτέλεσμα να προτιμούν να συμμετέχουν μόνο σε βαθιές και σοβαρές συζητήσεις. Όμως πως φθάνεις σε αυτό το σημείο να κάνεις μια βαθύτερη συζήτηση με κάποιον; Και μάλιστα με κάποιον που δε γνωρίζεις και τόσο καλά;

Στην πραγματικότητα, η επικοινωνία μοιάζει με μια σκάλα. Και η χαλαρή κουβέντα που κάνουμε συχνά περί ανέμων και υδάτων με τους άλλους, ουσιαστικά εξυπηρετεί ως τα πρώτα σκαλιά της σκάλας αυτής.

Δεν μπορείς να παρακάμψεις το στάδιο αυτό. Μέσω της κουβέντας αυτής οι άνθρωποι χτίζουν την αμοιβαία οικειότητα και εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να συνεχιστεί η επαφή και να αποκαλύψουν περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους.

Η χαλαρή κουβέντα λοιπόν είναι η πύλη μέσα από την οποία θα περάσει κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις στη ζωή σου. Και αυτό είναι που κάνει την επιδέξια επικοινωνία τόσο κρίσιμη ικανότητα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις στο γυμναστήριο, στο γάμο του κολλητού σου, στα γενέθλια της ξαδέρφης σου.

Ίσως είναι η μελλοντική κοπέλα σου, μια νέα επαγγελματική επαφή, ή ένας νέος φίλος. Ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιος που συναντάς μπορεί να μπει στη ζωή σου και να την εμπλουτίσει. Αν όμως δεν μπορείς να κάνεις την αρχή, τότε ο κοινωνικός σου κύκλος θα μένει μικρός και δύσκολα θα αναπτυχθεί πέρα από τους ήδη γνωστούς φίλους και συγγενείς.

Πως να ξεκινάς μια χαλαρή συζήτηση με κάποιον, οπουδήποτε και αν είσαι

Το πρώτο βήμα στο να γίνεις πιο επιδέξιος κοινωνικά, είναι να ξεκινήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου ως οικοδεσπότη, αντί για καλεσμένο. Ο οικοδεσπότης λειτουργεί όπως ένας ηγέτης.

Είναι ενεργός και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να μιλήσει εκείνος στους άλλους, να κατευθύνει την κουβέντα, να συστήσει τους παρευρισκόμενους και να σιγουρευτεί πως οι άλλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Πως όμως γίνεσαι ένας επιδέξιος και ικανός οικοδεσπότης, οπουδήποτε και αν είσαι; Πολύ απλά κάνοντας δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Με το να προσεγγίζεις τους άλλους και με το να δείχνεις προσιτός.

Πως ξεκινάς χαλαρή κουβέντα με έναν άγνωστο

Συχνά νιώθουμε άβολα και αμήχανα όταν ξεκινάμε να μιλάμε σε έναν άγνωστο, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν εξίσου άβολα. Στην πραγματικότητα αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για πολύ κόσμο όταν κάποιος άλλος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να τους μιλήσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν να μιλούν (ειδικά όταν μιλούν για τον εαυτό τους) και κολακεύονται όταν κάποιος τους δίνει την αδιάσπαστη προσοχή του.

Πως όμως κάνεις την αρχή; Και έστω την κάνεις, μετά τι γίνεται; Πως κρατάς τη συζήτηση;

Πολλοί άνδρες που δυσκολεύονται στην επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αισθάνονται ότι ακόμα και αν κάνουν την αρχή, η συζήτηση θα σβήσει και εκείνοι θα νιώσουν αμήχανα και θα δείχνουν αδέξιοι. Έτσι δεν το προσπαθούν καν.

Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι δύσκολα αρκεί να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα:

Βήμα ένα: Ξεκίνα με μια εισαγωγική δήλωση ή ερώτηση

Για αρχή κάνε μια ερώτηση ή μια παρατήρηση για το άλλο πρόσωπο ή για κάτι με το οποίο σχετίζεστε και οι δύο. Αυτή η ερώτηση ή παρατήρηση εξυπηρετεί ως μια αρχική σύνδεση ανάμεσα σας. Μπορεί να είναι κάτι για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, κάτι για τον καιρό η κάτι που παρατήρησες πάνω του.

Προσοχή! Μην πέσεις στην παγίδα της υπερανάλυσης και του να βρεις κάτι εντυπωσιακό να πεις. Ο στόχος είναι απλώς να ξεκινήσεις μια ομαλή και άνετη χαλαρή κουβέντα η οποία σταδιακά να εμβαθύνει . Η προσπάθεια να εντυπωσιάσεις με το που ανοίξεις το στόμα σου θα δώσει διαφορετική εντύπωση από αυτή που θες. Ειδικά αν θες να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα που σου αρέσει.Μάθε πως μπορείς να γνωρίσεις μεγάλες παρέες γυναικών, 3 Τρόποι να γίνεις το επίκεντρο της Παρέας, Περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις σπάσεις, Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις

Βήμα δύο: Πες κάτι για τον εαυτό σου

Αφού λοιπόν κάνεις το πρώτο βήμα, αποκάλυψε κάτι για εσένα το οποίο σχετίζεται με το εισαγωγικό σου σχόλιο ή την ερώτηση σου. Θυμήσου, η επικοινωνία είναι μια σκάλα και για να την ανέβεις θα χρειαστεί να μοιραστείς πληροφορίες για τον εαυτό σου.

Καθώς ανοίγεσαι και μοιράζεσαι πράγματα για σένα, ταυτόχρονα δίνεις στην άλλη πλευρά περισσότερα κομμάτια της ταυτότητας σου. Με αυτόν τον τρόπο χτίζεις περισσότερη άνεση και εμπιστοσύνη με τους άλλους ενώ ταυτόχρονα τους δίνεις υλικό το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν για να προχωρήσουν την συζήτηση.

Βήμα τρία: Ακολούθησε το σχόλιο σου με μια ερώτηση

Ενθάρρυνε τους να συζητήσουν μαζί σου κάνοντας τους μια ερώτηση, κατά προτίμηση ανοιχτού τύπου. Οι ερωτήσεις είναι εξαιρετικά εργαλεία στην επικοινωνία καθώς μας επιτρέπουν να αποσπάμε πληροφορίες από τους άλλους, να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας και να κατευθύνουμε την συζήτηση εκεί που θέλουμε.

Αρκεί να μην γίνονται μαζεμένες, με προβλέψιμο τρόπο και γενικά να μην κάνουμε πάρα πολλές. Θυμήσου, στην επικοινωνία με ένα άτομο που δε γνωρίζεις, χρειάζεται αμοιβαιότητα ώστε να εμβαθύνει η επαφή μεταξύ σας.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο άλλος σου απαντήσει μπορείς να ακολουθήσεις με κάποιο σχόλιο ή μια ερώτηση. Σε γενικές γραμμές το να κάνεις περισσότερες δηλώσεις είναι καλύτερο από το να κάνεις πολλές ερωτήσεις, αλλά και δυσκολότερο καθώς θα πρέπει να σκεφτείς πιο αυθόρμητα.

Συνέχισε να εναλλάσσεις δηλώσεις με ερωτήσεις και σταδιακά εμβάθυνε την κουβέντα μιλώντας όλο και περισσότερο για πιο ευαίσθητα κομμάτια του εαυτού σου, όπως τις απόψεις σου και τα συναισθήματα σου.

Θες να έχεις πάντα πράγματα να λες; Δες εδώ

Τι κάνω όταν δε βρίσκω τι να πω;

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω το εξής. Έχεις πράγματα να πεις. Όλοι έχουμε πράγματα να πούμε. Αν δεν βρίσκεις τι να πεις για να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις μια κουβέντα, υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. α) Κολλάς από το άγχος και έτσι το μυαλό σου παγώνει. β) Δεν έχεις εξασκηθεί αρκετά. γ) Αναζητάς την τέλεια εισαγωγή.

Να είσαι παρατηρητικός

Η επικοινωνία και ειδικά η χαλαρή επικοινωνία βασίζεται στον αυθορμητισμό. Δε χρειάζεται να το υπεραναλύεις και πολύ. Αυτό που χρειάζεται όμως να κάνεις είναι να παρατηρείς.

Οι ευκολότερες και καλύτερες ερωτήσεις, αλλά και γενικά το περισσότερο υλικό που θα βρεις για να ξεκινήσεις και να κρατήσεις μια κουβέντα, εξαρτάται από την ικανότητα σου να παρατηρείς τους άλλους και το περιβάλλον γύρω τους.

Δώσε σημασία λοιπόν στο άλλο άτομο αλλά και στο τι γίνεται τριγύρω και άκου προσεκτικά. Πολλές φορές μπορείς να ξεκινήσεις μια κουβέντα χτίζοντας πάνω σε κάτι που είπε κάποιος άλλος, ακόμα και αν εκείνος δεν απευθυνόταν σε εσένα.

Κάνε ένα κομπλιμέντο μαζί με μια ερώτηση

Ένας άλλος τρόπος να συνεχίσεις την κουβέντα είναι να κάνεις ένα θετικό σχόλιο και να το συνοδεύεις με μια σχετική ερώτηση. Τα κομπλιμέντα είναι ένας δυνατός τρόπος να κάνεις τους άλλους να αισθανθούν άνετα μαζί σου και να δώσεις αξία στην κουβέντα, αρκεί να μην το παρακάνεις αλλά και να είσαι αυθεντικός.

Προσοχή μόνο, αν ξεκινάς να φλερτάρεις με μια γυναίκα που σου αρέσει κράτα τα κομπλιμέντα σε ένα μίνιμουμ και δώσε έμφαση σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη συμπεριφορά της, τις επιτυχίες της ή το ντύσιμο της και όχι για το σώμα της.Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας, Αποτελεσματική Επικοινωνία στο Φλερτ, Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις

Επικεντρώσου σε κλασικά και ασφαλή θέματα

Θέματα όπως τα επαγγελματικά, η αναψυχή, η οικογένεια και οι στόχοι που έχει ο καθένας για το μέλλον, είναι αρκετά για να συνεχίσεις και να διατηρήσεις μια χαλαρή κουβέντα, ενώ παράλληλα γνωρίζεις τον άλλο.

Θυμήσου μόνο πως η επικοινωνία είναι μια αμοιβαία διαδικασία. Χρειάζεται να μοιράζεσαι κι εσύ πράγματα για τον εαυτό σου, έτσι το θέμα το οποίο επιλέγεις ως θέμα συζήτησης πρέπει να είναι κάποιο για το οποίο νιώθεις άνετα να μιλήσεις.

Όταν η αμοιβαιότητα αυτή σταματάει και παύεις να μοιράζεσαι πράγματα για τον εαυτό σου και την ταυτότητα σου, τότε η επικοινωνία παύει να είναι ευχάριστη για την άλλη πλευρά. Αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με ανάκριση ή συνέντευξη και αυτό κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα και αμήχανα.

Το να ξεκινάς συζητήσεις και να κάνεις μια χαλαρή κουβέντα με άτομα που δε γνωρίζεις είναι πιο απλό απ’ όσο έχεις στο μυαλό σου. Το πιο σημαντικό είναι η εξάσκηση, για αυτό μη χάνεις χρόνο.

Εξασκήσου με το να πιάνεις κουβέντα με όλους και σταδιακά θα δεις πως το να κάνεις χαλαρή κουβέντα θα γίνεται σταδιακά ευκολότερο και θα το κάνεις με μεγαλύτερη άνεση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!