Γιατί η αλλαγή μας δυσκολεύει τόσο; - Men's Bible

Γιατί η αλλαγή μας δυσκολεύει τόσο;

Γιατί η αλλαγή μας δυσκολεύει τόσο;

Πολύ συχνά συζητάμε για την αλλαγή και για όλα όσα θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας, εργασία, σχέση, τρόπο ζωής. Κάθε φορά που το συζητάμε, ξεκινάμε με αποφασιστικότητα, δηλώνουμε δυνατά τι θέλουμε διαφορετικό, κάνουμε λίστες με στόχους που θέλουμε να πετύχουμε και ξεκινάμε δυναμικά τις αλλαγές… για μία με δύο ημέρες.

Τις περισσότερες φορές κάτι συμβαίνει εσωτερικά και ενώ θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, κάτι άλλο μας τραβάει πίσω και ξαναγυρνάμε στα παλιά.

Τι το προκαλεί αυτό;

Ο εγκέφαλός σου κάνει όλη την «ζημιά».

Βλέπεις ο εγκέφαλός μας λειτουργεί στον αυτόματο από ένα σημείο κι έπειτα. Μία από τις βασικές του λειτουργίες είναι να σου εξοικονομήσει ενέργεια για να σε προστατέψει από την πείνα. Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό;

Έχει άμεση σχέση γιατί οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρείς, αυτόματα σημαίνει για τον εγκέφαλο επιπλέον ενέργεια που πρέπει να καταναλώσει για να πετύχεις αυτή την αλλαγή.

Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται σιγουριά. Χρειάζεται να αισθανθεί ότι υπάρχει αρκετή ασφάλεια και για να το πετύχει αυτό, προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια.

Έτσι, φτιάχνει ρουτίνες. Οι ρουτίνες αυτοματοποιημένες κινήσεις που κάνουμε με την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου διαλέγει την πιο «οικονομική» διαδρομή για να πετύχεις το οτιδήποτε μέσα στην ημέρα σου.

Αν το σκεφτείς λίγο θα διαπιστώσεις ότι κάθε πρωί που ξυπνάς, φοράς το παντελόνι σου πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σήκω αύριο το πρωί και άλλαξε πόδι να δεις την διαφορά. Το πιο πιθανό είναι να πέσεις κάτω.

Κάθε αλλαγή λοιπόν απαιτεί ενέργεια και επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου σου.Δεν πιστεύεις στον Εαυτό σου; Το λάθος που σου κοστίζει στο Φλερτ, Γιατί η αλλαγή μας δυσκολεύει τόσο;

Πως με επηρεάζει αυτό στο φλερτ;

Σκέψου το λίγο. Αν σου είναι δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο που φοράς το παντελόνι σου, πόσο θα σε δυσκολέψει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις και φλερτάρεις τις γυναίκες;

Αν έχεις μάθει μία ζωή ολόκληρη να ντρέπεσαι και να κρύβεσαι όταν βλέπεις μία όμορφη γυναίκα, το να το αλλάξεις θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια από πλευρά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο όμως.

Εδώ πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν ότι παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες. Περιοριστικές πεποιθήσεις, προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες, γνώμες τρίτων που σε επηρεάζουν με λάθος τρόπο. Όλα αυτά έρχονται και δένουν μέσα στο μυαλό σου και σου το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο.

Ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται την κάθε αλλαγή είτε σαν απειλή, είτε σαν ευκαιρία. Αναλύει τα δεδομένα της στιγμής και αξιολογεί την κατάσταση. Λαμβάνει υπ’ όψιν όσα σου έχουν προκύψει μέχρι τώρα και αντίστοιχα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις.

Αν οι μέχρι τώρα προσπάθειες σου να φλερτάρεις έχουν αποτύχει, τότε το μυαλό σου θα λάβει την διαδικασία ως απειλή και θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει από το να εκτεθείς και πάλι στους ίδιους κινδύνους. Θα ανεβάσεις παλμούς, θα ιδρώσεις, ίσως να αισθανθείς ζαλάδα, κρύες παλάμες, άγχος και πάει λέγοντας.

Ποια είναι τα στάδια για να πετύχεις την αλλαγή;

Βάσει και επιστημονικών ερευνών, η αλλαγή δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται από την μία μέρα στην άλλη. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί αυτό αλλά συνήθως έχει πολύ πόνο και δυσκολία. Είναι προτιμότερο να κάνεις τις αλλαγές σταδιακά και με εύκολα, μικρά βήματα.

Το πρώτο στάδιο της αλλαγής είναι η εξωτερική επιρροή. Κάποιος ή κάποιοι σου λένε ότι χρειάζεσαι αλλαγές στη ζωή σου. Ίσως εκείνος ο φίλος σου που βαρέθηκε να σε βλέπει μόνο σου τα τελευταία δύο χρόνια. Εσύ δεν το έχεις καταλάβει ακόμα και ίσως και να μην σε βολεύει, προς το παρόν.

Το δεύτερο στάδιο είναι το στάδιο της περισυλλογής. Είναι το στάδιο που πλέον αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν σου δουλεύει και ότι χρειάζεται να κάνεις αλλαγές. Αρχίζεις να εντοπίζεις ποια είναι τα προβλήματα και ότι χρειάζεσαι λύσεις που θα σε κάνουν καλύτερο.

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό της προετοιμασίας. Σε αυτό το στάδιο αρχίζεις να κάνεις μικρά βήματα προς την αλλαγή. Αρχίζεις να διαβάζεις άρθρα για το φλερτ, για παράδειγμα. Αρχίζεις να παρατηρείς τι κάνουν άλλοι που είναι πιο επιτυχημένοι σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο στην αλλαγή. Φτάνεις στο σημείο που αποφασίζεις να πειραματιστείς λίγο. Να ανοιχτείς λίγο περισσότερο σε μία γυναίκα, να βγεις έξω και να μιλήσεις σε κάποια έστω και για κάτι άσχετο από το φλερτ.

Είναι κρίσιμο σημείο γιατί ίσως αισθάνεσαι ότι είσαι ευάλωτος ή εκτεθειμένος και είναι λογικό γιατί κάνεις κάτι που σου είναι άγνωστο μέχρι τώρα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επιμείνεις και να συνεχίσεις τις προσπάθειες, μέχρι να ξεπεράσεις αυτά τα συναισθήματα και να φτιάξεις πνευματική αντοχή.

Το επόμενο στάδιο είναι το στάδιο της δράσης. Αφού περάσεις έναν μήνα περίπου κάνοντας μικρές αλλαγές, έρχεται η στιγμή που ανοίγεσαι προς την αλλαγή, σε μεγάλη κλίμακα. Έχοντας συνηθίσει τα μικρά βήματα, αρχίζεις να αναπτύσσεις ταχύτητα.

Κανείς πιο συχνά κουβέντα, πειραματίζεσαι, κάνεις σεμινάρια, συνδέεσαι με κόσμο που σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο με εσένα και πλέον δημιουργείς μια νέα νοοτροπία που σιγά σιγά θα ριζώσει στο μυαλό σου.

Το τελευταίο στάδιο είναι αυτό της συντήρησης. Είναι το στάδιο που πλέον λειτουργείς με έναν νέο, πιο αποτελεσματικό τρόπο και αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να διατηρήσεις αυτές τις νέες συνήθειες.

Θες να αλλάξεις το πως σε βλέπουν οι γυναίκες στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!