Περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις σπάσεις - Men's Bible

Περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις σπάσεις

Περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις σπάσεις

Ως περιοριστικές πεποιθήσεις ορίζουμε οποιεσδήποτε σκέψεις, αντιλήψεις ή πράξεις μας εμποδίζουν από το να δείξουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας.

Ξεκινώντας να φλερτάρω διαπίστωσα ότι είχα κάποιες πεποιθήσεις που με περιόριζαν. Στην πορεία μου και μιλώντας με φίλους, γνωστούς και ανθρώπους που μας έχουν επισκεφτεί και μας έχουν εμπιστευτεί, διαπίστωσα ότι αυτές οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι κοινές σε όλους μας.

Είχε πλάκα όταν το διαπίστωσα, γιατί αυτό που νόμιζα ως κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό, κατά βάθος ήταν κάτι που το μοιραζόμαστε όλοι.

Οπότε, χωρίς να καθυστερούμε ας δούμε κάποιες από τις βασικότερες περιοριστικές πεποιθήσεις που οι περισσότεροι άντρες έχουμε και ας τις επαναπροσδιορίσουμε σε κάτι θετικότερο και πιο αποδεκτό.

#1 Κι αν πάω και με απορρίψει;

Είμαι σίγουρος ότι δεν περπάτησες με την πρώτη, ούτε έμαθες να οδηγείς με μία φορά. Συνεπώς, αν δεν προσεγγίσεις δεν θα μάθεις αν σε θέλει ή όχι. Εξάλλου, δεν είναι κάθε προσέγγιση θετική. Πάντα θα υπάρχουν γυναίκες που δεν θα θέλουν κάτι περισσότερο από εσένα.

Οπότε ας πούμε ότι κάθε προσέγγιση που κάνεις, είναι επιτυχημένη άσχετα από το αποτέλεσμα, γιατί και η προσπάθεια και μόνο μετράει. Και μέσα από αυτήν κάτι έμαθες.

#2 Δεν ξέρω τι να πω

Αυτό είναι κάτι που θέλει εξάσκηση. Μπορείς να ξεκινήσεις έχοντας προετοιμάσει δύο-τρεις πράγματα στο μυαλό σου για να κάνεις μία πρώτη προσέγγιση και από εκεί και έπειτα θα μάθεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση. Όσο περισσότερες συναναστροφές έχεις, τόσο πιο εύκολο θα σου γίνεται.

Οπότε ας πούμε ότι, δεν έχει τόση σημασία τι θα πεις αλλά πως θα το πεις. Η στάση σώματος και ο τόνος της φωνής σου θα παίξουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Θες να έχεις πάντα πράγματα να λες; Δες εδώ

#3 Μας βλέπουν

Θυμήσου την τελευταία φορά που πήγες σε ένα μαγαζί για να πιεις ποτό με κάποιους φίλους σου. Θυμάσαι τι έγινε στα διπλανά τραπέζια; Θυμάσαι τι συζητούσαν; Από τότε τους έχεις ξαναδεί ποτέ;

Φαντάζομαι ότι σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις, η απάντηση είναι όχι. Δεν χρειάζεται να αφήνεις ξένους, άσχετους ανθρώπους να σε επηρεάζουν κατά αυτόν τον τρόπο.

Οπότε ας πούμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα σου και ο τρόπος που λειτουργείς. Τους αγνοείς όλους και κάνεις αυτό που σου αρέσει.

#4 Θα ήταν αγένεια να τις διακόψω ενόσω μιλάνε

Εφόσον έχουν βγει σε ένα μπαρ ή καφέ, είναι πολύ πιθανό να θέλουν να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν άντρες. Αν ήσουν στη θέση τους, δεν θα ήθελες να σε προσεγγίσει κάποιος ενδιαφέρων τύπος για να συζητήσετε; Αν ήθελαν να κάτσουν κάπου διακριτικά, θα καθόντουσαν σπίτι.

Οπότε ας πούμε ότι, με το να τις προσεγγίσεις, θα κάνεις την βραδιά τους καλύτερη και θα περάσετε πολύ όμορφα.Μάθε πως μπορείς να γνωρίσεις μεγάλες παρέες γυναικών, 3 Τρόποι να γίνεις το επίκεντρο της Παρέας, Περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις σπάσεις

#5 Μπορεί να έχει σχέση

Εφόσον έχεις θετική διάθεση, είσαι απλά ένας ευχάριστος άντρας που θέλει να μιλήσει με ενδιαφέρουσες γυναίκες. Ακόμα κι αν έχει σχέση, θα συζητήσετε και θα μοιραστείτε μερικές ευχάριστες στιγμές. Στην τελική, μπορείς να γνωρίσεις όλες τις φίλες της και να διευρύνεις τον κύκλο σου.

Οπότε ας πούμε ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει, μέχρι να το μάθεις και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν την προσεγγίσεις.

#6 Δεν είμαι αρκετά ωραίος για αυτή

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, οι γυναίκες βλέπουν την ομορφιά διαφορετικά από εμάς. Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο αλλά όχι τόσο όσο η αυτοπεποίθηση, η σιγουριά, η αρρενωπότητα, η ηγετική σου τάση και η αίσθηση προστασίας που αποπνέεις. Μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει το στυλ σου, η καλή στάση σώματος και η θετική σου στάση.

Οπότε ας πούμε ότι αυτό που έχει σημασία, είναι το πώς θα την κάνεις να αισθανθεί. Πως θα την συνεπάρεις και θα την κάνεις να σε θυμάται για πολλές μέρες και νύχτες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να βγεις για να γνωρίσεις γυναίκες και θα αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου, διάβασε την παραπάνω λίστα με τις πιο κλασικές περιοριστικές πεποιθήσεις. Θυμήσου ότι οι περισσότεροι άντρες σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Θες να είσαι άλλος ένας από τους πολλούς ή θες να κάνεις τη διαφορά;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!