Πώς να γίνεις Καλύτερος Άνδρας - Men's Bible

Πώς να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Πώς να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Πως ξεκινάει η επιθυμία για αυτοβελτίωση; Από πού πηγάζει αυτό το φλεγόμενο πάθος να εξελιχθείς, να αλλάξεις και να γίνεις καλύτερος άνδρας;

Για τους περισσότερους, το εναρκτήριο κάλεσμα για αλλαγή πηγάζει από αυτή την αίσθηση απογοήτευσης που νιώθουν για τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Εξ’ αιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων, αντιμετωπίζουν αναποδιές, σειρές από κακοτυχίες ή διάφορα άλλα εμπόδια που τους βάζουν σε δυσχερή θέση. Μια θέση στην οποία δεν έχουν πετύχει αυτά που επιθυμούν στη ζωή τους.

Για άλλους όμως, η επιθυμία να βελτιώσουν τον εαυτό τους δεν πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά από εσωτερικούς. Αν και όλα πάνε καλά στη ζωή τους νιώθουν σαν να έχουν κολλήσει σε μια κινούμενη άμμο. Σαν να έχουν αγγίξει ένα ταβάνι για το οποίο χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να ξεπεραστεί.

Είτε λοιπόν μιλάμε για τα επαγγελματικά, είτε για τα προσωπικά, αυτή η δίψα για αλλαγή, για βελτίωση, για να γίνεις καλύτερος άνδρας, είναι φυσιολογική. Και κατά την ειλικρινή μου γνώμη πρέπει είναι κάτι που κάθε άνδρας πρέπει να έχει στο μυαλό του ανά πάσα στιγμή.

Ευτυχώς στην εποχή μας υπάρχει μπόλικη πληροφορία διαθέσιμη να αφομοιώσεις. Πράγμα που σημαίνει πως πάντα έχεις πράγματα να μάθεις και έτσι να εξελίξεις τον εαυτό σου.

Που όμως μπορείς να βρεις τις σωστές και κατάλληλες πληροφορίες; Και σε ποιες πτυχές της ζωής σου πρέπει πρώτα να εστιάσεις και να δουλέψεις;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι απαραίτητες και καθοριστικές για το ταξίδι του να γίνεις καλύτερος άνδρας.

Από τη στιγμή που έχεις μια ιδέα του ποιος θες να είσαι τότε μπορείς να αρχίσεις να κινείσαι προς αυτή την κατεύθυνση.

Για αυτό, ως πρώτο βήμα πάντα ξεκινάς με το να ορίσεις ένα όραμα για τον εαυτό σου.

Τι σημαίνει καλύτερος άνδρας;

Ο ορισμός του τι σημαίνει καλύτερος άνδρας δεν είναι ίδιος για όλους. Και έτσι πρέπει να είναι.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και τελικά μονάχα εσύ γνωρίζεις ποιες πτυχές της ζωής σου θες να αλλάξεις και να βελτιώσεις. Και αν δε γνωρίζεις, τότε το να εντοπίσεις στον εαυτό σου και τη ζωή σου τα σημεία εκείνα τα οποία θες να αλλάξεις, είναι η πρώτη σου προτεραιότητα.

Το γνωρίζω καλά, το έχω δει να συμβαίνει πολλές – πολλές φορές και είμαι σχεδόν απόλυτος στο δόγμα πως το να θέσεις πρώτα ένα συγκεκριμένο όραμα για τον εαυτό σου, είναι θεμελιώδες προαπαιτούμενο για να τον αλλάξεις.

Γιατί όταν ξέρεις ποιος είναι ο προορισμός σου, τότε το να σχεδιάσεις τη διαδρομή που θα σε πάει ως εκεί γίνεται παιχνίδι.

Αν λοιπόν θες να αλλάξεις τον εαυτό σου ως προς την εμφάνιση σου, την ψυχολογία σου, την ικανότητα σου για επικοινωνία κλπ, το να γίνεις καλύτερος άνδρας ξεκινά με την αναγνώριση των χαρακτηριστικών και των συμπεριφορών εκείνων που θες να αλλάξεις ή να αποκτήσεις.

Από τη στιγμή που καθορίσεις σε ποιες πτυχές της ζωής σου θες να επενδύσεις τον χρόνο και την ενέργεια σου, τότε θα αρχίσεις να βλέπεις αλλαγές, να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου και να βλέπεις πιο καθαρά την πραγματική σου αξία.

Όμως αυτή η συνειδητοποίηση της αξίας σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ένα βασικό προαπαιτούμενο. Το οποίο είναι…9 σημάδια ότι είσαι Πραγματικός Ενήλικος, Πώς να αποπνέεις Ερωτισμό, Πώς να γίνεις Καλύτερος Άνδρας

Να κάνεις καθημερινές μικρές πράξεις

Πολλές φορές γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και τη ζωή μας αλλά όταν έρχεται η ώρα για πράξεις, παγώνουμε.

Θέλουμε να χάσουμε κιλά, να ξεκινήσουμε τη δική μας επιχείρηση, να γίνουμε πιο άνετοι κοινωνικά και να φλερτάρουμε με τις γυναίκες που μας αρέσουν κλπ. Η λίστα είναι ατελείωτη.

Όμως δεν τα κάνουμε.

Το κλειδί για να κάνεις περισσότερες πράξεις και να πετύχεις πραγματική και ουσιαστική αλλαγή, είναι να στοχεύεις σε ρεαλιστικούς βραχυχρόνιους στόχους και να κάνεις ένα βήμα τη φορά.

Το να γίνεις καλύτερος άνδρας δεν είναι υπόθεση μιας μέρας ή μιας εβδομάδας. Απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Η αλλαγή δεν φαίνεται ξεκάθαρα με γυμνό μάτι.

Για αυτό το λόγο το πρόγραμμά μας για το φλερτ διαρκεί περίπου τρείς μήνες, ώστε βήμα βήμα καθημερινά, η αλλαγή να είναι μόνιμη και εμφανής σε βάθος χρόνου.

Οι άνθρωποι εκείνοι που έμειναν απογοητευμένοι από τον εαυτό τους και τη ζωή τους, είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να ρισκάρουν και απόφυγαν να κάνουν πράξεις για να μην αποτύχουν.

Και αυτό γιατί πίστευαν πως μονάχα οι μεγάλες και απότομες αλλαγές θα τους φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν.

Οποιαδήποτε πτυχή της ζωής σου θες να αλλάξεις και οπουδήποτε κι αν θες να αφιερώσεις την ενέργεια σου και τον χρόνο σου, να ξέρεις πως χρειάζεται συνέπεια και αφοσίωση για να δεις τις αλλαγές που επιθυμείς.

Μη συνδέεις την προσωπική σου αξία με το αποτέλεσμα

Μπορεί να ξεκινάς θέτοντας ένα συγκεκριμένο όραμα για εσένα, αλλά ο καλύτερος εαυτός σου δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος προορισμός.

Δεν υπάρχει κάποια εμφανής γραμμή τερματισμού στην αυτοβελτίωση.

Για αυτό και η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας, ανεξάρτητα με το τι έχουμε πετύχει, είναι ανεκτίμητη.

Στο κάτω -κάτω, δεν είναι τα λεφτά που έχεις, η εμφάνιση σου και τα πτυχία σου, αυτά που θα σου δώσουν την αυτοπεποίθηση να μιλήσεις στην κοπέλα που σου αρέσει.

Η δουλειά που κάνεις με τον εαυτό σου και προς τους στόχους σου, η πρόθεση σου να βγεις από την ζώνη άνεσης και να ρισκάρεις κοινωνικά, είναι που σταδιακά θα σε κάνουν πιο σίγουρο και αποφασιστικό.

Πολλές φορές δεν ξέρουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και αν μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν προσπαθήσαμε και δεν πιέσαμε τον εαυτό μας έξω από τη ζώνη άνεσης.

Όταν δοκιμάζουμε τον εαυτό μας όμως αρχίζουμε να διαπιστώνουμε τι μπορεί να κάνει και να πιστεύουμε περισσότερο σε εμάς, ακόμα και στην αποτυχία.

Αυτό σημαίνει να είσαι καλύτερος άνδρας. Να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε κάθε πιθανή ευκαιρία.

Θες να γίνεις καλύτερος στο φλερτ; Δες εδώ

Θες λοιπόν να γίνεις καλύτερος; Ξεκίνα με το να ορίζεις συγκεκριμένα τι σημαίνει καλύτερος και άρχισε να δρας σαν ένας τέτοιος άνδρας χωρίς να ανησυχείς για την τελειότητα.

Η τελειότητα είναι ένα ιδανικό που ποτέ δεν το φτάνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να θέσεις ως στόχο να βελτιώνεις τον εαυτό σου καθημερινά και ας μην γίνεται τέλεια.

Πάντα θα νιώθεις πως μπορείς να κάνεις περισσότερα και η αλήθεια είναι πως πιθανόν να μπορείς να κάνεις. Όμως δεν έχει σημασία.

Το κλειδί, είναι να βρίσκεις ευχαρίστηση στις μικρές πράξεις που κάνεις καθημερινά και οι οποίες οδηγούν σε βάθος χρόνου, στον τελικό στόχο που θες να πετύχεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!