Θέσε τους Στόχους σου - Men's Bible

Θέσε τους Στόχους σου

Θέσε τους στόχους σου

Θα ήθελες άραγε να μπορέσεις να διπλασιάσεις την αποτελεσματικότητά σου σε κάθε τομέα της ζωής σου; Στις σχέσεις, στη δουλειά, στην απόκτηση γνώσεων; Θα σκεφτείς τι σχέση έχει αυτό που σου λέω με τις γυναίκες. Μα και οι γυναίκες είναι ένας από τους στόχους σου. Απλώς δεν είναι ο μόνος.

Όπως και να ‘χει, η παρακάτω άσκηση έχει να κάνει, γενικά, με την υγιή στοχοθεσία.

Ας δούμε λίγο τους προσωπικούς σου στόχους. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου σε πέντε χρόνια από τώρα; Αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, θα έχεις έναν στόχο για να προσβλέπεις σε αυτόν. Δες το σαν άσκηση. Διάλεξε τους στόχους σου, είτε πρόκειται για σχέσεις είτε για επαγγελματικούς στόχους.

Κάτσε και γράψε. Συγκεντρώσου σε αυτό. Βγάλε μολύβι, χαρτί. Σκέψου. Εσύ πρέπει να ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλον ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι σου.

Είναι ένα μικρό βήμα, αλλά είναι ένα βήμα προς την υλοποίησή τους. Είναι το πρώτο που συνιστώ σε όσους καταπιάνονται με αυτοβελτίωση. Να τους ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου. Να τους βλέπεις μπροστά σου, να τους κάνεις προσωπικούς.

Αν δεν ξέρεις τι κυνηγάς, δεν κυνηγάς τίποτα.

Αν δεν ξέρεις τον προορισμό σου, δεν πας κάπου. Γυρίζεις γύρω –γύρω σαν την σβούρα, μυξοκλαίγοντας γιατί και αυτή η χρονιά πήγε το ίδιο χάλια με την προηγούμενη, γιατί είσαι ακόμη μόνος, γιατί η ζωή σου καταρρέει και γιατί οι γυναίκες σου δίνουν λιγότερη σημασία από ότι αν ήσουν αόρατος.

Το ζήτημα είναι, μήπως είσαι και για τον εαυτό σου αόρατος; Βλέπεις τον εαυτό σου; Βλέπεις τους στόχους σου;

Σκέψου λοιπόν πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε πέντε χρόνια από τώρα. Κλείσε τα μάτια και οραματίσου. Κι όταν το όραμα κατασταλάξει, όταν η εικόνα γίνει ξεκάθαρη, κάτσε και γράψε.

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν πράγματι επιθυμείς να γίνουν αυτά τα πράγματα και επίσης τι χρειάζεται για να πραγματωθούν. Είναι μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις αυτοβελτίωσης αυτή η καταγραφή.

Θέσε τους στόχους σου

Ας προχωρήσουμε, λοιπόν.

Γράψε από μία απάντηση στις ακόλουθες ερωτήσεις:  Σε πέντε χρόνια από τώρα…

 • Πώς θα είναι το παρουσιαστικό σου;
 • Με ποιους θα σχετίζεσαι;
 • Τι ικανότητες θα έχεις αναπτύξει, που τώρα δεν τις διαθέτεις;
 • Πώς θα είναι η καριέρα σου;
 • Πώς φαντάζεσαι την ερωτική σου ζωή;

Και τώρα σκέψου:

 • Τι κάνεις για να τα πετύχεις όλα αυτά;
 • Ποιο είναι το πρώτο βήμα προς την πραγμάτωση των ωραίων αυτών στόχων;

Και επίσης, ένα ακόμη ερώτημα:

 • Γιατί έθεσες τους στόχους που έθεσες; Γιατί αυτούς και όχι κάτι άλλο;
 • Τι μας λένε τα θέλω σου για την προσωπικότητά σου;
 • Δείχνουν ίσως τις αδυναμίες σου; Πού αισθάνεσαι ευάλωτος;
 • Μήπως αποκαλύπτουν κάτι για τις ανασφάλειές σου;
 • Μήπως κάποιος από τους στόχους που έχεις θέσει πηγάζει από κάποιο αρνητικό αίσθημα;

Και αν ναι, από τι; Θέλω να πάω γυμναστήριο και να γίνω δυνατός σαν ταύρος ας πούμε επειδή κάποτε όλοι με έδερναν και θέλω τώρα να τους το ανταποδώσω; (για παράδειγμα) Θέλω να γίνω τόσο ωραίος που οι γυναίκες να με κυνηγάνε κι εγώ να τις απορρίπτω; (Γιατί, μαντέψτε, αυτό μου έκαναν κι αυτές σ’ όλα τα δύσμοιρα χρόνια της ζωής μου;)

Να ξέρεις ότι υπάρχει μία συμπαντική οικονομία εδώ. Μην με ρωτάς πώς. Υπάρχει. Δεν θα καταφέρεις να πας μακριά ορμώμενος από τέτοια κίνητρα. Θα πατώσεις. Θα τελματώσεις πολύ νωρίς. Επειδή τα αρνητικά κίνητρα δεν είναι κίνητρα, στην ουσία. Είναι δικαιολογίες, είναι συμπλέγματα, είναι μικροψυχίες. Δεν διαρκούν. Δεν έχουν αντοχή. Δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν καμία υγιή προσπάθεια σε βάθος χρόνου.

Η λίστα σου λοιπόν έχει τελειώσει. Να τις μελετήσεις αυτές τις ερωταποκρίσεις.

Όταν τελειώσεις, θέσε ακόμη ένα ερώτημα στον εαυτό σου:

Ήσουν τίμιος με τον εαυτό σου; Ήσουν ειλικρινής; Σε ό,τι ρώτησες και σε ό,τι απάντησες;

Αν όχι, πού υπήρξες ανειλικρινής και γιατί;

Όταν άρχισα να σχεδιάζω τη ζωή μου, είτε με πλάνα πενταετίας είτε με πλάνα πεντάλεπτου, σε βεβαιώ ότι είδα μεγάλη διαφορά. Όταν θέτεις ξεκάθαρα το στόχο σου τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το να τον επιτύχεις. Μονάχα, ίσως, ο εαυτός σου. 

Αν είναι ο στόχος σου μία καλή σχέση, μία καλή δουλειά, ένα δίπλωμα στις πολεμικές τέχνες, ξέρεις τουλάχιστον τώρα που να στοχεύεις. Είναι πολύ καλύτερα, πίστεψέ με, από το να διασπαθίζεις την ενέργειά σου στα τυφλά. Σκέψου το με κανόνες πιστολέρο, φίλε μου. Στην μία περίπτωση ξέρεις ακριβώς πού να πυροβολήσεις. Χωρίς ξεκάθαρους στόχους, απλώς ξοδεύεις τις σφαίρες σου.

Και κινδυνεύεις να χτυπήσεις και κανέναν αθώο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!