Χρειάζεται τελικά να αλλάξεις την Προσωπικότητα σου και το ποιος Είσαι; - Men's Bible

Χρειάζεται τελικά να αλλάξεις την Προσωπικότητα σου και το ποιος Είσαι;

Πρώτα απ’ όλα μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου, Χρειάζεται τελικά να αλλάξεις την προσωπικότητα σου και το ποιος είσαι;

Πολύς κόσμος, στην προσπάθεια του να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν του αρέσουν στη ζωή του, φτάνει στο συμπέρασμα ότι για να είναι ευτυχισμένος πρέπει να αλλάξει άρδην την προσωπικότητα του και το ποιος είναι. Ίσως κι εσύ θέλεις να τα αλλάξεις όλα.

Ίσως σκέφτεσαι και εσύ έτσι. Ίσως λες από μέσα σου πως δεν είσαι αρκετά cool τύπος ή αρκετά περιπετειώδης ή αρκετά κοινωνικός.

Όμως αυτή είναι μια οπτική που στην πραγματικότητα σου κάνει κακό και περισσότερο σαμποτάρει την προσπάθεια να βελτιώσεις τη ζωή σου παρά τη βοηθάει.

Και αυτό γιατί η οπτική αυτή εξετάζει τα πράγματα από την οπτική της ταυτότητας και όχι από την οπτική μιας δεξιότητας.

Με λίγα λόγια νιώθεις ότι πχ, δεν είσαι κοινωνικός γιατί έτσι είσαι εσύ σαν άνθρωπος προσωπικότητα και άρα νιώθεις ατελής ή μη αρκετός και όχι γιατί απλά δεν έμαθες να είσαι κοινωνικός.

Αυτός είναι ένας απλός μεν, αλλά πολύ σημαντικός διαχωρισμός δε.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτά που δεν τους αρέσουν στη ζωή τους ως κομμάτια της ταυτότητας του βλέπουν τον εαυτό τους αρνητικά. Δεν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση και αυτό με τη σειρά τους επηρεάζει τις αποφάσεις και τις επιλογές τους.

Αντίθετα οι άνθρωποι που διαχωρίζουν τον εαυτό τους και την προσωπική τους αξία απ’ τα βιώματα τους αποδέχονται πιο εύκολα τον εαυτό τους και ξέρουν ότι δε χρειάζεται να αλλάξουν το ποιοι είναι για να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους.

Με λίγα λόγια αν κάτι δε σου αρέσει στη ζωή σου, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου, χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο δρας, τις συνήθειες σου και να καλλιεργήσεις νέες δεξιότητες.

Κατάλαβε το «γιατί» θέλεις να αλλάξεις

Και για να πετύχει η αλλαγή, χρειάζεται πρώτα να γνωρίζεις το γιατί θέλεις να αλλάξεις. Τι θέλεις να πετύχεις προχωρώντας σε αυτή την αλλαγή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι θέλουν να πετύχουν τη Χ ή την Ψ αλλαγή στον εαυτό τους και όταν τελικά την πετυχαίνουν μετά από τόσο κόπο και προσπάθεια, διαπιστώνουν ότι τελικά δεν τους αρέσει, γιατί πολύ απλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζονταν.

Το «γιατί» λοιπόν λειτουργεί σαν πυξίδα. Σε βοηθάει να επικεντρώσεις τις δυνάμεις σου σε στόχους που όταν τους πετύχεις, καταλήγεις εκεί που θέλεις να πας.

Σκέψου λοιπόν το γιατί θέλεις να αλλάξεις και κυρίως που ακριβώς θα ήθελες να σε οδηγήσει αυτή η αλλαγή.

Γίνε συγκεκριμένος σχετικά με το «τί» θέλεις να αλλάξεις

Τώρα είναι η ώρα να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Και να σκεφτείς το τί ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις.

Θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς; Θέλεις να βάζεις περισσότερα όρια; Θέλεις να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες; Θέλεις να είσαι πιο οργανωμένος στη ζωή σου;

Τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις πάνω σου; Όσο πιο συγκεκριμένος είσαι, τόσο το καλύτερο.

Για παράδειγμα, το «θέλω να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση» είναι κάτι αρκετά αόριστο. Αντίθετα το «θέλω να μιλάω με αυτοπεποίθηση ή να ξεκινάω κουβέντα με μεγαλύτερη άνεση» είναι κάτι πιο συγκεκριμένο και κάτι που μπορεί να σε κατευθύνει στο τί πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις.Διάλεξε τη Σωστή Ερμηνεία: Πως βλέπεις τον εαυτό σου;, Χρειάζεται τελικά να αλλάξεις την προσωπικότητα σου και το ποιος είσαι;

Σκέψου το «πως» και ξεκίνα τις πράξεις

Το επόμενο βήμα είναι να γίνεις ακόμα πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις τον εαυτό σου όπως επιθυμείς.

Να χαρτογραφήσεις τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις για να πετύχεις το στόχο σου.

Ξέρεις για παράδειγμα ότι θέλεις να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία, όμως ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις αυτό;

Στη συγκεκριμένη φάση είναι πολύ σημαντικό να σκέφτεσαι με όρους συνήθειών και δεξιοτήτων γιατί ουσιαστικά αυτό καλείσαι να κάνεις, να υιοθετήσεις νέες συνήθειες και να καλλιεργήσεις νέες δεξιότητες.

Το θέμα είναι το τί ακριβώς θα κάνεις για να το πετύχεις αυτό.

Αν θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός, αυτό θα ήταν να προσπαθείς να ξεκινήσεις κουβέντα με όλους όσους συναντάς μέσα στη μέρα σου, από τον ταμία του σουπερ μαρκετ, μέχρι τον ταξιτζή που σε πάει σπίτι μετά τη δουλειά.

Αν πάλι στόχος σου είναι να χάσεις κιλά, μερικές συγκεκριμένες πράξεις που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου και να αλλάξεις τον εαυτό σου είναι πχ, να βγαίνεις τακτικά για τρέξιμο είκοσι λεπτά ή περπάτημα μια ώρα.

Όσο πιο συγκεκριμένος είσαι τόσο πιο πιθανό είναι και να το κάνεις.

Και να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου και το ποιος είσαι για να πετύχεις αυτά που θες στη ζωή σου, αλλά να υιοθετήσεις τις συνήθειες και τις δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!