Η Ηγεσία είναι Επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου - Men's Bible

Η Ηγεσία είναι Επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου

Η Ηγεσία είναι επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου, 4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως ηγέτης, Δώσε το Παράδειγμα: 3 Βήματα για να Ηγείσαι Αποτελεσματικά

Ρίχνοντας μια ματιά γύρω σου εύκολα θα αντιληφθείς μια σημαντική αλήθεια για την ηγεσία και την ανθρώπινη φύση.

Πως υπάρχουν δυο τύποι ανθρώπων: Εκείνοι που βγαίνουν μπροστά, που ρισκάρουν, που δρουν αποφασιστικά – οι ηγέτες δηλαδή – και εκείνοι που τους ακολουθούν.

Και είναι λογικό. Ο ηγέτης χρειάζεται κάποιον να τον ακολουθεί και ο ακόλουθος κάποιον να ακολουθήσει.

Η μεγάλη παρανόηση με αυτή τη νοοτροπία είναι πως μας κάνει να πιστεύουμε πως ηγέτης γεννιέσαι και δεν γίνεσαι.

Αλλά δεν είναι έτσι.

Η ηγεσία είναι θέμα επιλογής

Ηγέτης είναι εκείνος που αναλαμβάνει την ευθύνη όχι μονάχα για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Εκείνος που θα ρισκάρει, που έχει το όραμα, που θα παλέψει να κάνει κάτι καλύτερο.

Ηγέτης είναι εκείνος που βγαίνει μπροστά πρώτος και όχι αυτός που παριστάνει τον μεγαλοπρεπή και επιδεικνύεται.

Οι ακόλουθοι, ακολουθούν το παράδειγμα του γιατί πιστεύουν στο όραμα του και εμπιστεύονται τις ικανότητες του.

Γιατί όμως να γίνεις ηγέτης;

Πέρα απ’ το γεγονός πως στις γυναίκες αρέσουν οι αποφασιστικοί άνδρες που ρισκάρουν, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και που ηγούνται, το να είσαι ηγέτης σημαίνει να εκμεταλλεύεσαι ευκαιρίες και να ζεις ενεργά και όχι παθητικά.

Και όπως σου είπα και πιο πάνω το να είσαι ηγέτης είναι θέμα επιλογής. Και όταν ηγείσαι επιλέγεις εσύ τη ζωή που θέλεις να ζήσεις.

Η ηγεσία βασίζεται στην αμοιβαία εξέλιξη, όχι στην υπακοή

Ο ηγέτης δεν επιβάλει, εμπνέει. Κάνει τους άλλους να θέλουν να τον ακολουθήσουν.

Και για αυτό το σήμα κατατεθέν ενός πραγματικού ηγέτη είναι η ικανότητα του να επικοινωνεί το όραμα του, να μεταδίδει τον ενθουσιασμό του και να εκπέμπει αισιοδοξία.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο φλερτ.

Καμία γυναίκα δε θα κάνει κάτι μαζί σου επειδή την πιέζεις, θα το κάνει επειδή η ίδια το θέλει και επειδή της το βγάζεις.

Και στις δύο περιπτώσεις για να έρθουν οι άλλοι σε εσένα πρέπει πρώτα να νιώσουν πως έχεις τις ικανότητες για να τα καταφέρεις και πως μπορούν να σε εμπιστευτούν.

Θες να κάνεις τις γυναίκες να σε θέλουν; Δες εδώ

Δες το σαν περιπέτεια

Η ηγεσία είναι στην πραγματικότητα μια σχέση ανάμεσα σε εσένα και στους ανθρώπους που σε ακολουθούν.

Για να είσαι λοιπόν κάποιος που οι άλλοι θέλουν να ακολουθήσουν, θα πρέπει να τους προσφέρεις κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να τους το προσφέρει και να τους οδηγήσεις κάπου που κανείς άλλος δεν μπορεί να τους οδηγήσει.

Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να είσαι ανοιχτός στην περιπέτεια.

Ο ηγέτης που λατρεύει την περιπέτεια παίρνει ρίσκα και πετυχαίνει πράγματα. Να είσαι λοιπόν δημιουργικός, αυθόρμητος και καινοτόμος.

Το να ακολουθείς ένα δρόμο που λίγοι τον διανύουν λέει πολλά για εσένα και σε ξεχωρίζει απ’ το τσούρμο. Βλέπεις τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία και αυτό σημαίνει πως έχεις κάτι να προσφέρεις.

Και για αυτό όσοι πιστεύουν στο όραμα σου και στα όσα πρεσβεύεις θα σε ακολουθήσουν.Η Ηγεσία είναι επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου

Για να είσαι καλός ηγέτης πρέπει να ακούς

Ο καλός ηγέτης είναι και καλός ακροατής.

Ναι, πρέπει να είσαι αποφασιστικός και να ρισκάρεις, ωστόσο θες να αποφύγεις τα λάθη που συνοδεύουν την υπερβολική αυτοπεποίθηση, τα παράτολμα ρίσκα, και τις απερίσκεπτες αποφάσεις.

Γιατί πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος και δεν τα γνωρίζεις όλα.

Δε θα έχεις πάντα τις απαραίτητες γνώσεις για να πάρεις μια καλή απόφαση, άλλες φορές θα υπάρχουν τυφλά σημεία και θα αγνοείς πιθανές επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Για να ηγηθείς σωστά κάποιες φορές χρειάζεται να μην αφήσεις το εγώ σου να σε τυφλώνει και να συμβουλευτείς και να ακούσεις κάποιον άλλο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο φλερτ.

Λέμε συχνά, ειδικά στα πρώτα στάδια του φλερτ, πως ως άνδρας πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλίες και να ηγηθείς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει να θες να γίνεται το δικό σου συνεχώς ή να μην λαμβάνεις υπ’ όψιν τη γνώμη της κοπέλας. Ειδικά αν εκείνη γνωρίζει περισσότερα από εσένα στο θέμα για το οποίο θα ζητήσεις τη γνώμη της.

Το να ζητάς τη γνώμη των άλλων σε κάνει περισσότερο προσιτό και χαρισματικό. Γιατί όχι μόνο δείχνεις άνθρωπος προσγειωμένος, αλλά ενισχύει και την άποψη τους πως είσαι το σωστό άτομο να ακολουθήσουν.

Να θυμάσαι λοιπόν πως η ηγεσία είναι θέμα επιλογής και όχι γονιδίων. Θα υπάρχουν ευκαιρίες για να αναδείξεις τις ηγετικές σου ικανότητες. Εκμεταλλεύσου τες και απόδειξε στον εαυτό σου πως είσαι ένας πραγματικός ηγέτης.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!