Ξεπερνώντας τους Φόβους σου - Men's Bible

Ξεπερνώντας τους Φόβους σου

Ξεπερνώντας τους Φόβους σου

Είναι στην ανθρώπινη φύση να αποφεύγουμε τα συναισθήματα τα οποία μας φέρνουν αντιμέτωπους με προσωπικές ανασφάλειες και φόβους. Κανείς δε θέλει άλλωστε να βιώσει μια επώδυνη συναισθηματική κατάσταση.

Έχεις σκεφτεί, ωστόσο, πως με το να αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, μπορεί να χάσεις ευκαιρίες και να μην οδηγηθείς σε προσωπική ανέλιξη και στο σημείο που θέλεις;

Όσο και να προσπαθείς να κρύψεις τις ανασφάλειες σου, θα χρειαστεί να έρθεις κάποια στιγμή αντιμέτωπος με αυτές.

Το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν τις στιγμές που βιώνεις μια έντονη συναισθηματική φόρτιση και σίγουρα τότε, δεν θα είσαι σε θέση να τις αντιμετωπίσεις όπως θα έπρεπε, αλλά αντιθέτως θα είναι ανεξέλεγκτες. Αν καταφέρεις και αντιμετωπίσεις τους φόβους σου αντί να προσπαθείς να τους κρύψεις, τότε θα δεις πως οι αποφάσεις που παίρνεις για τη ζωή σου θα είναι πιο συνετές.

Αποδέξου πως φοβάσαι

Για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, πρέπει πρώτα να τους αποδεχτείς και να παραδεχτείς πως υπάρχουν.

Πολλές φορές τείνουμε να έχουμε μια άρνηση για το οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε και να φαινόμαστε αδύναμοι. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο δε μπορούμε να ξεφύγουμε και διαιωνίζεται μια κατάσταση, η οποία προσφέρει μια στασιμότητα.

Αποδέξου λοιπόν τα τρωτά σημεία του εαυτού σου, ώστε να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις.

Βρες από που πηγάζει ο φόβος σου

Είναι φυσικό αυτό το οποίο φοβάσαι να σου δημιουργεί δυσφορία και ανασφάλεια. Μόλις αποκτήσεις μια καθαρή εικόνα του τι συμβαίνει, καλό θα ήταν να σκεφτείς ποιο είναι το χειρότερο πράγμα το οποίο θα μπορούσε να συμβεί, αν άφηνες τον φόβο σου να σε κυριέψει.

Αρκετές φορές διογκώνουμε καταστάσεις στο μυαλό μας και τις αφήνουμε να δράσουν υποσυνείδητα.

Προσπάθησε λοιπόν να ερμηνεύσεις αυτό το οποίο φοβάσαι και σε τι βαθμό θα μπορούσε να σε περιορίσει σε αποφάσεις στη ζωή σου. Ξεπερνώντας τους Φόβους σου

Συζήτα τους φόβους σου

Πάντα οι συζητήσεις με φίλους και άτομα που εμπιστευόμαστε μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να μιλήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί.

Μερικές φορές δεν γίνεται να τα αντιμετωπίζουμε όλα μόνοι μας, αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη άλλων.

Μην φοβηθείς να εκφράσεις αυτό που σε απασχολεί στα κοντινά σου πρόσωπα. Μπορεί αρχικά, να νιώσεις πως φαίνεσαι αδύναμος, ωστόσο στη συνέχεια μια συμβουλή από άτομα που εμπιστεύεσαι μπορεί να σε κάνει να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική.

Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να βρεθεί και άλλο άτομο με τις ίδιες σκέψεις και ανασφάλειες. Κάτι που μπορεί να σας δώσει κίνητρο να το αντιμετωπίσετε μαζί. Αν λοιπόν το αναλύσεις, θα μπορέσεις να το απομυθοποιήσεις και να το αντιμετωπίσεις καλύτερα.

Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου

Με το να κατηγορείς συνεχώς τον εαυτό σου δεν αλλάζεις κάτι παρά μόνο ενισχύεις τους ήδη υπάρχοντες φόβους σου. Δεν είναι αδυναμία το να έχεις ανασφάλειες και φόβους, αντιθέτως το να θελήσεις να τους αντιμετωπίσεις δείχνει τη δύναμη του εαυτού σου.

Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου και να μην νιώθεις ενοχές, ώστε να μπορέσεις να το καταπολεμήσεις.

Άλλαξε τον τρόπο ζωής σου

Τις περισσότερες φορές διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας ανάλογα με τον τρόπο που νιώθουμε ασφάλεια. Αν για παράδειγμα, ο φόβος σου είναι να βγεις έξω και να συναναστραφείς με κόσμο, τότε λογικά έχεις επιλέξει έναν πιο συντηρητικό τρόπο ζωής.

Θέσε έναν στόχο και προσπάθησε να κάνεις πράγματα τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα επέλεγες. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου με το να καταφέρεις να επιτύχεις κάτι το οποίο δε θα δοκίμαζες διαφορετικά.

Από το πιο απλό μέχρι το πιο δύσκολο, μπορείς να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες από αυτές που έχεις συνηθίσει έως τώρα.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να ξεπεράσεις τους φόβους σου; Δες εδώ

Πίεσε τον εαυτό σου

Αν συνεχίζεις να μην κάνεις κάτι για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και επαναπαύεσαι, τότε ήρθε η στιγμή να πιέσεις τον εαυτό σου και να δράσεις για αυτό το οποίο σε απασχολεί. Μόλις κάνεις την αρχή θα δεις πως το επόμενο βήμα θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Αν ωστόσο, έχεις προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και δεν τα έχεις καταφέρει, καλό θα ήταν να θυμάσαι πως αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Χρειάζεται χρόνο να αντιμετωπίσεις κάτι το οποίο πηγάζει από μια ενδεχομένως τραυματική εμπειρία.

Να θυμάσαι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που έχουν φόβους και προσωπικές ανασφάλειες, μπορεί και πολύ χειρότερες από τις δικές σου.

Η αποδοχή του εαυτού σου είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να τον βελτιώσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!