Βρες τι είναι Σημαντικό στη Ζωή σου - Men's Bible

Βρες τι είναι Σημαντικό στη Ζωή σου

Βρες τι είναι Σημαντικό στη Ζωή σου

Αν υπάρχει κάτι καλό όταν περνάς κάποιο τραυματικό γεγονός ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, είναι ότι σου φέρνουν μεγάλη διαύγεια. Είναι συνήθως μετά από κάποια μεγάλη αλλαγή ή μεγάλο γεγονός στη ζωή μας που συνειδητοποιούμε ότι αυτό που νομίζαμε σημαντικό στη ζωή μας …δεν ήταν.

Μάλιστα, είναι εκπληκτικό το πόσο συχνά οι επιλογές μας και η καθημερινή ρουτίνα μας είναι αποτελέσματα συνήθειας ή οικειότητας, παρά πραγματικής επιλογής και ενδιαφέροντος.

Κάποιες φορές λοιπόν χρειάζεται να κάνεις ένα διάλειμμα από όλα και να απομακρυνθείς από καταστάσεις για να έχεις το χώρο και το χρόνο να αξιολογήσεις τη ζωή σου και να εξετάσεις αν οι προτεραιότητές σου πράγματι εξυπηρετούν τις ανάγκες σου και εσένα.

Πολύ συχνά, αυτό που θέλουμε δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Πολλές φορές είναι απλά αυτό που έχουμε συνηθίσει: Πράγματα που έχουμε αποδεχτεί απλά επειδή πέσαμε πάνω τους ή επειδή είναι συμβατά με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Πως να κοιμάσαι καλύτερα, Ύπνος – Ο καλύτερος φίλος σου και πόσο σημαντικός είναι να φροντίσω τον εαυτό μου σημαντικό στη ζωή

Ώρα να βρεις τι είναι σημαντικό στη ζωή για σένα

Συνήθως αυτές οι αλλαγές έρχονται όταν τελειώνει κάποια μεγάλη φάση της ζωής μας, καθώς όταν είσαι στη μέση της διαδικασίας, είναι δύσκολο να έχεις τον χώρο και την οπτική που χρειάζεται. Γιατί για να βρεις τι είναι σημαντικό στη ζωή πρέπει να έχεις την δυνατότητα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να γίνεις τίμιος με τον εαυτό σου.

Τι μέρος της ζωής σου αποτελεί το να διαλέγεις απλά το γνώριμο και εύκολο μονοπάτι σε σχέση με το να ακολουθείς πραγματικά αυτό που είναι ωφέλιμο για εσένα;

Πόσες ευκαιρίες προσπέρασες επειδή δεν θεωρούσες ότι μπορείς να τα καταφέρεις;

Τώρα είναι η ώρα να δεις που σε έχουν οδηγήσει ως τώρα οι επιλογές σου και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να δει τα πράγματα αλλιώς.

Τώρα είναι η ώρα να δεις τους στόχους σου, την ρουτίνα σου, ακόμα και τα χόμπι σου και συνήθειες και να αποφασίσεις ποια εξυπηρετούν εσένα και τις ανάγκες σου και ποια όχι.

Δίνοντας στον εαυτό σου χώρο να αναπνεύσει, μπορείς να δεις πόσο μεγάλο μέρος της ζωής σου περνάς στον αυτόματο πιλότο.

Είναι σημαντικό να είσαι εξαιρετικά τίμιος με τον εαυτό σου. Κυνηγάς αυτούς τους στόχους, τρέχεις πίσω από αυτά τα μοτίβα, επειδή σε βοηθούν και κάνουν τη ζωή σου καλύτερη; Ή κολλάς με αυτά επειδή σου είναι γνώριμα;

Άσε το παρελθόν στο παρελθόν

Παρατήρησε ότι έγραψα «εξαιρετικά τίμιος», αλλά όχι «αυστηρός». Το να είσαι αυστηρός και επικριτικός δεν σε εξυπηρετεί. Δεν έχεις κάτι να κερδίσεις με το να οικτίρεις τον εαυτό σου ή να τον κατηγορείς για τις επιλογές του.

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις μια καλύτερη ζωή με το να κατηγορείς το εαυτό σου. Αυτή η διαδικασία έχει να κάνει με την αποδοχή και την κατανόηση, όχι την κατάκριση.

Έκανες τις καλύτερες επιλογές που μπορούσες κάτω από αυτές τις συνθήκες με τις πληροφορίες που είχες ως τότε. Δεν υπάρχει κάποιο κέρδος στο να οικτίρεις και να βρίζεις τον εαυτό σου για αυτές, ούτε και υπάρχει λόγος. Σε έφεραν σε αυτό το σημείο που είσαι έτοιμος και ικανός να κάνεις διαφορετικές επιλογές. Για αυτό αντί να εστιάζεις στο παρελθόν, εστίασε στο μέλλον.

Το πλεονέκτημα του να εξετάσεις τις προτεραιότητές σου είναι ότι βάζεις τον εαυτό σου στη θέση να μπορεί να καταλάβει τι είναι σημαντικό στη ζωή του και να κινηθεί ενεργά προς αυτό. Να το ορίσει συνειδητά αντί να παρασύρεται από τις κινήσεις και τις επιλογές άλλων.

Επιπλέον μπορεί να σου δώσει διαύγεια σε τομείς της ζωής σου και να σε βοηθήσει να αντιληφθείς πόσο βαλτωμένος είσαι χωρίς ίσως να το έχεις καταλάβει. Είναι επίσης ευκαιρία να λύσεις θέματα που ίσως καν να μην γνώριζες ότι υπάρχουν.

Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι η δουλειά σου δεν σε οδηγεί στους στόχους σου ή ότι η τρέχουσα καριέρα σου δεν αξίζει τα μειονεκτήματα που έχει.

Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι βγαίνεις στα ίδια και στα ίδια μέρη και ότι κάνεις τα ίδια και τα ίδια πράγματα κάθε εβδομάδα.

Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι οι σχέσεις που επιδιώκεις έχουν περισσότερο να κάνουν με την άνεση ή τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου, παρά με όσα θέλεις πραγματικά.

Ή μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι οι ανάγκες σου έχουν μεν αλλάξει, αλλά δεν κάνεις κάτι για αυτό.

Ωστόσο για να είμαι ξεκάθαρος: αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Πολύ συχνά, πρέπει να αντιμετωπίσεις το πόσο πολύ έχεις περιορίσει τον εαυτό σου προκειμένου να αποφύγεις να διαταράξεις τη βολή σου ή προκειμένου να εξυπηρετήσεις τους άλλους.

Θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με όλες τις φορές που εσωτερίκευσες το όραμα των άλλων για το ποιος είσαι, τόσο που δεν θυμάσαι πια ποιος ήσουν πριν. Ίσως μάλιστα καταλάβεις πόσες πολλές δυνατότητες έχεις και πόσο πολύ έχεις αποκοπεί από αυτές.

Αλλά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δύσκολο είναι μέρος και του γιατί είναι σημαντικό. Στο κάτω κάτω μέχρι να συμφιλιωθείς με τις επιλογές σου, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικές. Αν δεν δεις πως έχουν αλλάξει οι ανάγκες σου, δεν μπορείς να τις εκπληρώσεις. Και αν έχεις κολλήσει σε μοτίβα που δεν σε εξυπηρετούν ή –ακόμα χειρότερα- σε κρατούν ενεργά πίσω, δεν μπορείς να τα σπάσεις, εκτός αν πρώτα τα αναγνωρίσεις.

Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις τι είναι σημαντικό στη ζωή σου και να ξεκινήσεις καθαρός. Ξαναβρίσκοντας τον αυθεντικό εαυτό σου, μπορείς να πατήσεις το reset και να κάνεις το επόμενο βήμα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!