Τέλεια Σχέση: Όλα είναι δρόμος... - Men's Bible

Τέλεια Σχέση: Όλα είναι δρόμος…

Τέλεια Σχέση: Όλα είναι δρόμος...

Υπάρχουν άνθρωποι που σχεδιάζουν με λεπτομέρεια το σκηνικό της ζωής τους και πασχίζουν να το υλοποίησουν χωρίς να ξεφύγουν σε καμία περίπτωση  από το αρχικό πλάνο. Έχουν ονειρευτεί την τέλεια για αυτούς σύντροφο, την δουλειά που θα τους κάνει ευτυχισμένους, την πόλη που θα μείνουν (μπορεί ακόμα και την περιοχή), τα χόμπυ που θα έχουν, ίσως ακόμα και το χρώμα που θα βάψουν τους τοίχους του σπιτιού τους.

Κάθε απόκλιση από το σχέδιο που έχουν συντάξει για τη ζωή και κάθε αδυναμία να το υπηρετήσουν και να επαληθεύσουν τις προσδοκίες τους θεωρείται αποτυχία και έκπτωση, αφορμή να νιώσουν δυστυχισμένοι και ανεπαρκείς.

Μια τέτοια προσέγγιση ναρκοθετεί την πορεία σου στη ζωή πολύ απλά γιατί αποφασίζοντας για το δρόμο που θα πάρεις πριν ακόμα ξεκινήσεις, ξεχνάς ότι στο τέρμα μπορείς να φτάσεις με άπειρους δρόμους.

Αν εστιάσεις στο δρομολόγιο ίσως να μην φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου. Πολύ απλά γιατί ενώ ξέρεις που θες να φτάσεις, ο τρόπος θα σου αποκαλυφθεί στην πορεία. Δεν είναι ανάγκη να γνωρίζεις εξαρχής πως θα φτάσεις κάπου ή καλύτερα είναι ανέφικτο να γνωρίζεις εξαρχής το συνδυασμό και την ποικιλία των διαδρομών που η ζωή θα φανερώσει μπροστά σου.

Υπάρχει σωστός και λάθος δρόμος;

Φαντάσου έναν οδηγό που ξεκινά από την Αθηνά με σκοπό να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και ορκίζεται πως ότι και να συμβεί δεν θα εγκαταλείψει την εθνική οδό. Αυτόματα μέσα του ο τρόπος να φτάσει στον προορισμό του έγινε ανώτερος από τον ίδιο τον προορισμό.

Φαντάσου τον ίδιο οδηγό να συναντάει στο δρόμο του μια ταμπέλα που τον ειδοποιεί ότι πρέπει να κάνει παράκαμψη γιατί κάποια στιγμή στην πορεία θα συναντήσει έργα. Απογοητεύεται αλλά αποφασίζει με πείσμα να μην αλλάξει πορεία για να μην παραβεί την άνευ αξίας υπόσχεση που έδωσε στην αρχή στο εαυτό του. Αρκετή ώρα μετά το αδιέξοδο είναι γεγονός.  Όμως πλέον είναι αργά για να γυρίσει πίσω  και να το πάρει από την άρχη. Κουρασμένος παίρνει το δρόμο του γυρισμού. Το ταξίδι τελείωνει άδοξα.

Βλέπεις ότι ευτυχώς για σένα και για όλους μας η ζωή παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες να πραγματώσουμε τα όνειρα μας αρκεί να μην αυτοεγκλωβιζόμαστε εμμονικά σε έναν μόνο τρόπο πορείας. Αρκεί να έχεις ανοικτές τις κεραίες της καρδιάς σου και τη γενναιότητα να αλλάζεις κατεύθυνση όταν προκύπτει η ανάγκη να το πάρεις αλλιώς. 

Να ξέρεις ότι ο δρόμος από μόνος του δεν μπορεί να σε στείλει πουθενά. Αν εσύ ξέρεις που πας, κάθε δρόμος μπορεί να γίνει κατάλληλος.

Ο δρόμος είναι απλώς το φόντο μέσα στο οποίο εσύ θα συμπληρώσεις τα υπόλοιπα και έτσι φαινομενικά ετερόκλητοι δρόμοι μπορεί να σε φέρουν στο ίδιο σημείο. Μην σε αγχώνει λοιπόν αν βρεθείς να κινείσαι ανάμεσα σε ανθρώπους και κατάστασεις που δεν επέλεξες. Αν ξέρεις ποιος είσαι, θα χαράξεις την πορεία προς το σκοπό σου χρησιμοποιώντας αυτό που έχεις και όχι αυτό που φανταζόσουνα ότι θα είχες.

Ακούω συχνά πολλούς να μιλάνε για την ανακάλυψη της κοπελας που θα γίνει το έτερον ήμισυ, το άλλο τους μισό που θα τους συμπληρώσει τέλεια και παντοτινα. Αγωνιούν για το αν θα προλάβουν στο χρόνο της ζωής τους να συναντήσουν αυτή τη μία και μοναδική και αν θα έχουν την τύχη με το μέρος τους σε μια τόσο δύσκολη αποστολή.

Τέλεια Σχέση: Όλα είναι δρόμος...

 Λοιπόν σου έχω κακά και καλά νέα:

Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει ένα έτερον ήμισυ. Και αν ακόμα υπήρχε δεν θα το έβρισκες ποτέ αναμέσα σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει ένα έτερον ήμισυ ακριβώς γιατί πολλές γυναίκες μπορούν να γίνουν το έτερον σου ήμισυ.

Ναι, καλά άκουσες. Το άλλο σου μισό γίνεται, δεν βρίσκεται. Ο ανθρωπος που θα γίνει μοναδικός για σένα δεν είναι εκείνη που θα ανακαλύψεις χάρη σε μια μοναδική συγκυρία της τύχης. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν άδικο για τους πολλούς βάσει του νόμου των πιθανοτήτων.

Αντίθετα, η κοπέλα που θα συμπληρώσει τέλεια τη ζωή σου, θα γίνει το τέλειο συμπλήρωμα ακριβώς επειδή όλα αυτά που θα μοιραστείτε θα κάνουν μοναδικό τον ένα για τον άλλο.

Αν θες να βελτιώσεις άμεσα και αποτελεσματικά τη σχέση σου, δες εδώ 

Θα είσαι εκεί να μοιραστείς τον ενθουσιασμό της για κάποιο βιβλίο ή ένα ηλιοβασίλεμα, να την στηρίξεις σε μια φουρτούνα, να σου σταθεί και εκείνη στη θλίψη σου, να ανταλλάξετε τα ερωτικά σας παιχνιδίσματα, να υπομείνετε τις κακές στιγμές για να μη χαλάσει το κοινό σας ταξίδι και γιατί όχι να είσαι εκεί όταν θα σχεδιάζετε το κοινό σας μέλλον ή θα κάνετε το πρώτο σας παιδί. Όλα αυτά θα την κάνουν μοναδική και αναντικατάστατη και όχι κάποιο δώρο της τύχης.

Βλέπεις λοιπόν ότι συχνά για να φτάσεις εκεί που θες, δε χρειάζεται να περπατήσεις μόνο στα μονοπάτια που φαντάστηκες στην αρχή αλλά να δουλέψεις σωστά αυτά που βρήκες, να εργαστείς με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σου προέκυψαν για να πραγματώσεις αυτά που επιθυμείς.

Αν η επιτυχία στη ζωή ήταν συνάρτηση του δρόμου στον οποίο βρίσκεται ο καθένας και όχι του αγώνα που κάνει για να φτάσει στο τέρμα, τότε όλοι εκείνοι που διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να καθορίσουν επακριβώς τις παραμέτρους της ζωής τους θα έπρεπε να ευτυχούν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ωστόσο η πραγματικότητα διαψεύδει συχνά αυτή την αφήγηση, ο δρόμος από μόνος του δεν μετράει.

Δεν είναι άσχημο φίλε μου να θές να αλλάξεις το πλαίσιο που θα ζήσεις. Αν όμως δεν μπορείς να αλλάξεις το πλαίσιο μη νομίσεις ότι το πλαίσιο θα καθορίσει αναγκαστικά την πορεία σου. Μπορείς να τα καταφέρεις αν συμφιλιωθείς με το πλαίσιο των ανθρώπων και των καταστάσεων που προκύψαν δίπλα σου και να εργαστείς για να βρείς μέσα τους το νόημα και την πορεία προς τους στόχους σου. Ο δρόμος είναι εδώ και σε περιμένει…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!