3 απλοί Λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις Άσχημα έναν Χωρισμό - Men's Bible

3 απλοί Λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις Άσχημα έναν Χωρισμό

3 απλοί λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις άσχημα έναν χωρισμό, 3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το ξέρεις, Πως να Σώσεις μια Σχέση στο Χείλος του Γκρεμού

Πολλές φορές στεναχωριέμαι για κάποιους από εμάς. Αυτό συμβαίνει γιατί συναντάω ανθρώπους που βρίσκονται σε κάποιο στάδιο της ζωής τους, στο οποίο έχω βρεθεί κι εγώ στο παρελθόν και βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα τους χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να το δουν.

Θα ήθελα να υπήρχε κάποιος τρόπος να μεταδώσω, όχι την γνώση, αλλά την γκάμα συναισθημάτων που πέρασα για να τα περάσουν άμεσα και να μην χάσουν χρόνο αλλά ξέρω ότι αυτό είναι μάταιη σκέψη.

Πρόσφατα, μιλώντας με έναν μαθητή, μου είπε την ιστορία του που πραγματικά είναι τόσο συνηθισμένη. Τον άκουσα με προσοχή και προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα, ξέροντας ότι το πιο πιθανό είναι να μην με ακούσει καθόλου και να κάνει του κεφαλιού του.

Ξέρω, γιατί το έχω κάνει κι εγώ.

Μου μίλησε λοιπόν για την σχέση που είχε. Πόσο καλή ήταν, πόσα κοινά είχαν με την κοπέλα του, πόσο όμορφα περνούσαν και πόσο ταίριαζαν. Αφού την εκθείασε όσο δεν πάει, μου έριξε και την βόμβα. Είχαν χωρίσει.

Φανερά ενοχλημένος, μου εξήγησε ότι είχαν φτάσει σε ένα σημείο που δεν καταλάβαινε ο ένας τον άλλον, με καθημερινούς τσακωμούς και πως αποφάσισαν να μείνουν χώρια για ένα διάστημα για να βρουν τον εαυτό του.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο σκληρή. Στο διάστημα που πέρασαν χώρια, εκείνη βρήκε κάποιον άλλο και περνούσε πλέον καλά. Από εκεί που η κοπέλα έψαχνε να βρει τον εαυτό της, βρήκε τελικά κάποιον άλλον. Τύχη ε;

Εδώ προσπάθησα να του εξηγήσω ότι η κοπέλα είχε φύγει εδώ και καιρό από την σχέση τους αλλά αυτός δεν το έβλεπε. Έπειτα, μου πέταξε και την δεύτερη βόμβα. «Φίλε, την θέλω πίσω». Άντε να του εξηγήσω τώρα όλα όσα θέλω να του εξηγήσω. Χωρισμός: πως θα συνέλθεις γρήγορα;, 3 απλοί Λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις Άσχημα έναν Χωρισμό

#1 Ορμόνες και χημεία

Αρχικά, το γεγονός ότι περνάς τόσο καλά μαζί της, ειδικά στην αρχή μίας σχέσης, προκύπτει από το γεγονός ότι το σώμα σου ξεχειλίζει από ντοπαμίνη η σεροτονίνη είναι σε έλλειψη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορείς σαν να έχεις πάρει ναρκωτικά. Κυριολεκτικά!

Αυτό το κοκτέιλ χημείας σε κάνει να ειδωλοποιείς την κοπέλα σου και να την θες πάντα δίπλα σου. Λογικό όταν αυτή σου προκαλεί όλη αυτή την έκρηξη ορμονών στο σώμα σου. Έτσι, εστιάζεις στα θετικά της και δεν βλέπεις καθόλου τα αρνητικά της. Σου είναι πολύ εύκολο να θυμηθείς όλα τα ωραία που περάσατε μαζί και ταυτόχρονα διαγράφεις κατ’ ευθείαν όλα τα άσχημα.

#2 Έλλειψη επικοινωνίας

Όσο οι ορμόνες σου χτυπάνε κόκκινο και ζεις τον έρωτα, αδυνατείς να δεις καθαρά κάποια πράγματα. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν εκείνη εκφράζει την δυσαρέσκεια της για κάποιες συμπεριφορές σου κι εσύ επιμένεις να της φέρεσαι σαν παιδί και να την αγνοείς. Σου λέει τι την ενοχλεί κι εσύ είσαι στο «Έλα μωρέ, άσε την λίγο και μετά θα της περάσει». Και μπορεί όντως να της περνάει και να μην το σχολιάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ξεπέρασε.

Αυτή η τακτική καλλιεργείται αρκετά στο σπίτι όταν είμαστε μικρότεροι. Όταν μας τιμωρούν, μαθαίνουμε ότι αν καθίσουμε ήσυχοι για λίγο και καταλαγιάσει το κλίμα, τότε θα μπορέσουμε να βγούμε από το δωμάτιο μας και οι γονείς μας θα είναι εντάξει. Φυσικό κι επόμενο γιατί αυτοί είναι οι γονείς μας και όχι η σχέση μας. Αυτοί θα μας συγχωρέσουν το οτιδήποτε γιατί είναι στο ένστικτό τους. Η κοπέλα σου όμως δεν θα κάνει το ίδιο.

Θες να μάθεις περισσότερα για τη σωστή επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

#3 Εγωισμός

Τέλος, το να την θες πίσω είναι αρκετά εγωιστικό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θέλουμε πίσω την ίδια την κοπέλα αλλά την χαμένη μας υπερηφάνεια. Είχαμε τον έλεγχο και τον χάσαμε.

Είχαμε κάτι που το θεωρούσαμε δικό μας και μας έφυγε και αυτό μας δυσκολεύει στο να το δεχτούμε. Θέλουμε να γυρίσει, όχι για κάτι άλλο, αλλά για να την διώξουμε εμείς μετά. Να έχουμε τον έλεγχο εμείς και να διαλέξουμε εμείς το πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση.

Δεν ξέρω τι μπορείς και θες να κρατήσεις από αυτό το άρθρο. Θα προτιμούσα να το θυμάσαι όλο αυτό την επόμενη φορά που θα φτάσεις στο σημείο να χωρίσεις και δεν θα είναι δική σου επιλογή. Ξέρω ότι δεν θα μπορείς να σκεφτείς τόσο καθαρά όσο θα ήθελες, αλλά αν θυμάσαι αυτά που διάβασες εδώ, θα γλυτώσεις από αρκετό κόπο. Το σημαντικότερο είναι να μάθεις από την διαδικασία, έτσι ώστε να μην κάνεις ξανά τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!