Γιατί σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου; - Men's Bible

Γιατί σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου;

Γιατί σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου;

Είμαι σίγουρη πως έστω και μια φορά στη ζωή σου είχες μια σχέση από την οποία ευελπιστούσες μια μακροχρόνια εξέλιξη, αλλά παρ’ όλα αυτά το τέλος της ήταν άδοξο.

Πέρασες από όλα τα στάδια ενός χωρισμού με άρνηση αρχικά, ξέσπασμα και απάθεια για το συμβάν στη συνέχεια.

Και εκεί, που πλέον ένιωθες σίγουρος για τον εαυτό σου και ήσουν έτοιμος να προχωρήσεις σε μια νέα γνωριμία, ξαφνικά μαθαίνεις πως η πρώην σου έφτιαξε τη ζωή της, είναι ευτυχισμένη και η νέα της σχέση προχωράει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Γιατί σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου;

Όσο εγωιστικά και αν προσπαθείς να μην το δεις, χωρίς να θέλεις να δείξεις πόσο πολύ σε επηρεάζει, καταλήγεις στο βασικό ερώτημα: “Μήπως δεν την έχω ξεπεράσει;”

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Αρχικά, ίσως δεν έδωσες τον απαραίτητο ουσιαστικό χρόνο στον εαυτό σου να ξεπεράσεις τον χωρισμό και να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους η σχέση σας είχε αυτή την κατάληξη, συνεχίζεις δηλαδή άθελά σου να περνάς το στάδιο της άρνησης.

Από την άλλη, ήταν ένα άτομο με το οποίο μοιράστηκες τα συναισθήματα σου, αλλά δεν έχεις απόλυτα συνειδητοποιήσει το γεγονός πως, ίσως, τα εκδήλωσες στο λάθος άτομο.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχεις αποδεχτεί την κατάσταση αυτή, ωστόσο όταν μαθαίνεις πως το άτομο με το οποίο έζησες όμορφες στιγμές τώρα τις ζει με κάποιον άλλον, σου προξενεί μια δυσανασχέτηση. Μπορεί να έχεις προχωρήσει στη ζωή σου αλλά, παρ’ όλα αυτά, οδηγείσαι σε μια ανεξήγητη αναδρομή στο παρελθόν.

Για όποιον, λοιπόν, από τους παραπάνω λόγους γίνει αυτή η αναδρομή στην προηγούμενη σχέση σου το μόνο σίγουρο είναι πως θα επηρεάσει το παρόν σου, είτε είσαι εκ νέου με μια άλλη σύντροφο είτε βρίσκεσαι στο στάδιο που την αναζητάς.

Ίσως είναι φυσιολογικό, όμως χρειάζεται να μπορέσεις να περιορίσεις τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία προκύπτουν και αντιθέτως να βρεις τη δύναμη να τα μετατρέψεις σε θετικά όχι μόνο για εκείνη αλλά και για εσένα.

Θυμήσου τον λόγο που χωρίσατε

Μπορεί να σε κατακλύζουν σκέψεις με τις όμορφες στιγμές που χτίσατε μαζί, αλλά είσαι σίγουρος πως υπήρξαν μόνο αυτές;

Αν το καλοσκεφτείς υπάρχει λόγος που στο τέλος υπερίσχυσαν οι άσχημες. Όταν μια σχέση λήγει, σημαίνει πως ακόμη έστω και ένα αρνητικό σημείο σε αυτή ήταν πιο έντονο, ώστε να καταρρίψει όλα τα θετικά.

Καλό θα ήταν, να αναλύσεις τον λόγο για τον οποίο δε μπόρεσες να συνεχίσεις με την πρώην σου. Ίσως δε σου ενέπνεε την εμπιστοσύνη που χρειαζόσουν ή δεν υπήρχε η κατάλληλη επικοινωνία για να εξελιχθεί η σχέση σας.

Όσο και αν σε πληγώνει, είναι αναγκαίο να κατανοήσεις πως, όποιος και να έφταιξε, τα πράγματα οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.Γιατί λοιπόν να «στριφογυρίζει» στο μυαλό σου μια κατάσταση η οποία έληξε, καθώς σου απέφερε εκείνη τη χρονική περίοδο αρνητικά συναισθήματα;

Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται το δικό του χρονικό περιθώριο για να ξεπεράσει έναν χωρισμό. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται έναν μήνα και κάποιος άλλος έναν χρόνο. Σημασία έχει να πάρεις όσο χρόνο θελήσεις, αρκεί να τον αξιοποιήσεις με τον σωστό τρόπο.

Εάν έχεις άρνηση εξ αρχής να αποδεχτείς την κατάσταση και να παραδεχτείς τα όποια λάθη σου, τότε δε θα έχεις φτάσει ποτέ στο σημείο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να θεωρήσεις πως είσαι «σκληρός» και να θέλεις να περάσεις το ίδιο και στους γύρω σου, όμως με αυτή σου την στάση δεν διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Αντιθέτως, τα «θάβεις» και αυτά θα βγουν στην επιφάνεια μόλις ακούσεις πως η πρώην σου βρήκε νέο σύντροφο.

Ακόμη και αν επιχειρήσεις να μπεις σε μια νέα σχέση, θα προκύψουν ανασφάλειες και θα πληρώσει ένα άλλο άτομο τα σπασμένα. Άρα και η επόμενη σχέση σου θα τελειώσει άδοξα και εσύ θα συνεχίζεις να «καταστρέφεις» το μυαλό σου με σκέψεις για το τι μπορεί να έφταιξε ή θα τα βάλεις με τον εαυτό σου που επιχείρησες να μπεις πάλι σε αυτή τη διαδικασία.

Τη συνέχεια, είμαι σίγουρη πως τη γνωρίζεις. Θα γενικεύσεις τη δική σου απογοήτευση που έχει προκύψει από λάθος χειρισμό και θα διαιωνίζεται μια κατάσταση η οποία μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα σου αποφέρει.Δεν μπορώ να ξεπεράσω την πρώην μου. Τι να κάνω;, Γιατί σκέφτεσαι ακόμα την πρώην σου;

Ζήσε νέες εμπειρίες

Όταν μένεις μόνος σου για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι λογικό στο μυαλό σου να κυριαρχεί συναισθηματικά η προηγούμενη σου σχέση. Αν συνεχίζεις να εστιάζεις σε αυτό, τότε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση θα σου μοιάζει ανούσια.

Δώσε την ευκαιρία στα άτομα που έχεις γύρω σου και κυρίως στον ίδιο σου τον εαυτό, να κάνεις νέες γνωριμίες και να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις. Βγές από το “comfort zone” σου και ζήσε καταστάσεις τις οποίες ίσως δεν είχες φανταστεί πως θα μπορούσες. Από ένα απλό φλέρτ μέχρι και ραντεβού, όπως και αν αυτό καταλήξει, θα δεις πως η ανάμνηση της προηγούμενης κοπέλας σου θα αρχίσει με τον καιρό να φθίνει.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως θα διαγραφεί πλήρως από τη μνήμη σου, όμως δεν θα επηρεάζει το ίδιο την ψυχολογία σου.

Από προσωπική εμπειρία, μόλις μια σχέση μου είτε μικρής είτε μεγάλης διάρκειας έληγε, τότε δεν το άφηνα να με καταβάλλει και να κλειστώ στον εαυτό μου. Αλληλεπιδρούσα με νέα άτομα και ζούσα νέες εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο απέφευγα τις γενικεύσεις και κατάφερνα να απαλύνω τον συναισθηματικό «πόνο» που ένιωθα εκείνη την χρονική περίοδο.

Το ζήτημα είναι, να καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο πως μόλις ακούσεις για την πρώην σου ότι προχώρησε στη ζωή της, τότε να χαρείς για εκείνη γιατί σημαίνει πως βρήκε αυτό που έψαχνε και αντίστοιχα θα είσαι στο σημείο που θα το έχεις βρει και εσύ.

Πάρε το χρόνο σου, κάνε έναν απολογισμό στο τι έφταιξε, ξέσπασε και εφόσον δεν μπορεί να διορθωθεί ο λόγος για τον οποίο έληξε η σχέση σας και να προσπαθήσετε ξανά, τότε ξεκίνα, όσο δύσκολο και αν μπορεί να φαίνεται στην αρχή, να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στην προσωπική σου ζωή.

Θέλεις να αρχίσεις να αλληλεπιδράς ξανά με το αντίθετο φύλο μετά από έναν χωρισμό; Επικοινώνησε μαζί μας και θα σου δείξουμε τον τρόπο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!