Δε θέλω την πρώην μου αλλά αυτή δε με αφήνει ήσυχο - Men's Bible

Δε θέλω την πρώην μου αλλά αυτή δε με αφήνει ήσυχο

Δε θέλω την πρώην μου αλλά αυτή δε με αφήνει ήσυχο

Φαίνεται ότι σε απασχολεί πολύ η πρώην σου. Είναι λίγο άξιον απορίας πάντως. Εντάξει, υπάρχουν περίεργες γυναίκες που δεν μπορούν να δεχτούν την απόρριψη και κολλάνε επίμονα σε μία διαδικασία ενώ ξέρουν ότι δεν έχει μέλλον. Σκέψου το λίγο όμως.

Της ζητάς να χωρίσετε. Φεύγεις, εκείνη επιμένει να σε πιέζει και για κάποιο λόγο δυσκολεύεσαι να την απομονώσεις από την ζωή σου. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή;

Ας το πάρουμε από την αρχή. Πολλές φορές επικοινωνεί κόσμος μαζί μας και μας αναλύει τα προβλήματα που έχει με την πρώην του.

Πολλούς τους βομβαρδίζει με τηλέφωνα, e-mails, μηνύματα σε περίεργες ώρες της νύχτας και άλλα πολλά. Αυτό που με κάνει και χαμογελάω κάθε φορά είναι η κίνηση που κάνουν με το χέρι τους και ο τόνος της φωνής τους που αφήνει μία υπόνοια του στυλ: «Εντάξει μωρέ αρέσω αλλά τί να κάνω; Με θέλει και μου αρέσει να το παίζω ιστορία».

Σίγουρα σε όλους μας αρέσει να ξέρουμε ότι υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω που μας θέλουν. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό τους δίνει και αξία. Υπάρχει λόγος να την ταλαιπωρείς όμως, ενώ δεν την θες; Σε κάνει καλύτερο άντρα αυτό;

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να απομακρύνεις μία γυναίκα από τη ζωή σου;

Ανάλογα με τον πόσο χρόνο έχεις περάσει με κάποια, τόσο πιο δύσκολο είναι να χωρίσεις. Ειδικά αν έχεις πολύ καλές αναμνήσεις μαζί της, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Το μυαλό έχει την τάση να απομονώνει τα αρνητικά στοιχεία που συναντά. Έτσι, όταν φτάνεις στο τέλος, έχεις την τάση να σκέφτεσαι τα θετικά που είχες σε αυτή την σχέση και όχι τα αρνητικά.

Κλασσική απόδειξη, το γεγονός ότι χωρίζεις και μετά από έναν με δύο μήνες καταλήγεις πάλι μαζί της. Με το που τα ξαναβρίσκετε, σε κατακλύζουν οι παλιές κακές αναμνήσεις και μετά από ένα διάστημα ταλαιπωρίας και για τους δύο, χωρίζετε ξανά.

Ειδικά αν το σεξ είναι πολύ καλό, τότε τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Αν υπολογίσεις ότι το σεξ παίζει ρόλο σε ποσοστό 60% – 70%, τότε φαντάσου πόσο δύσκολα θα ξεκολλήσεις.

Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις πιο αναλυτικά.

#1 Σε χώρισε και επιμένει να επιστρέφει

Το ενδεχόμενο να σε χώρισε αυτή πρώτη δεν το αναφέραμε και είναι συγκεκριμένος ο λόγος. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για «ιδιαίτερη» περίπτωση. Ίσως έχει τάσεις φυγής, ίσως την πίεσες με κάτι που της είπες και την τρόμαξες, ίσως είναι απλά τρελήΑκόμα πιο τρελός θα είσαι εσύ όμως αν την δεχτείς πίσω.

Δε θέλω την πρώην μου αλλά αυτή δε με αφήνει ήσυχο

Δεν μπορεί να σου ρημάζει την ψυχολογία με τις ανασφάλειες και την αναποφασιστικότητα της και εσύ να θες να επιστρέψει. Τίθεται θέμα αξιοπρέπειας, αυτοεκτίμησης  και εσωτερικής ισορροπίας και ηρεμίας. Φρόντισε να την απομονώσεις και να μην ξαναμιλήσεις μαζί της γιατί θα σε μπερδέψει πολύ ψυχολογικά.

#2 Την χώρισες και ενώ είσαι με άλλη, η πρώην σου σε πιέζει να τα ξαναβρείτε

Πάλι τίθεται θέμα αξιοπρέπειας. Εφόσον είσαι με άλλη, οφείλεις να το ξεκαθαρίσεις με την πρώην σου άμεσα. Αν τώρα εξακολουθήσει να επιμένει ενώ ξέρει ότι είσαι με άλλη, τότε πρέπει να αναλάβεις πιο δραστικά μέτρα. Κόβεις την επικοινωνία μαχαίρι. Όλα τα κινητά νέας τεχνολογίας σου δίνουν την δυνατότητα να μπλοκάρεις εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα από συγκεκριμένους αριθμούς.

Αν τώρα χρησιμοποιεί άλλους αριθμούς για να στο κάνει πιο δύσκολο, τότε είναι καλό να ενημερώσεις την καινούρια σου κοπέλα. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει και είναι κάποια που θες να αφιερώσεις χρόνο. Είναι προτιμότερο να το ξεκαθαρίσεις αμέσως αλλιώς σίγουρα θα πάρει διαστάσεις αργότερα και θα έχεις πρόβλημα.

#3 Την χώρισες και αυτή επιμένει να σε διεκδικεί

Αν είσαι σίγουρος για τον λόγο που την χώρισες τότε το πιο σωστό είναι να την απομονώσεις τελείως. Είναι το πιο σωστό και για τους δύο σας.  Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση και το τελευταίο που θες, είναι την πρώην σου να υπάρχει κάπου εκεί στο όριο και να σου υπενθυμίζει την ύπαρξή της.

Αν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, το πόσο θα σε πιέσει η πρώην σου εξαρτάται από το πόσο θα της το επιτρέψεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν σου αρέσει να υπάρχει κάπου στο περιθώριο και να σε πολιορκεί, τότε θα συμβεί αυτό ακριβώς. Μην παραπονεθείς μετά όμως για το γεγονός ότι σου χάλασε τη σχέση με την επόμενη γιατί ουσιαστικά εσύ θα το έχει επιτρέψει.

Από την άλλη, ίσως να μην είσαι έτοιμος να προχωρήσεις σε μία νέα σχέση. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να σηκώνει το τηλέφωνο και να στέλνει μηνύματα ή να παίρνει τηλέφωνο την πρώην σου, τότε έχεις ακόμη εκκρεμότητες.

Είναι προτιμότερο να βγεις, να φλερτάρεις, να γνωρίσεις νέα πρόσωπα και να περάσεις καλά χωρίς να δεσμευτείς. Μπορείς να το κάνεις αυτό μέχρι να αισθανθείς ότι το έχεις ξεπεράσει και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις παρακάτω.

Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς μόνος σου, ξέρουμε τον καλύτερο τρόπο για αυτό.

Επικοινώνησε μαζί μας άμεσα, εδώ.

Καλή συνέχεια.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!